FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Explozia mijlocaşilor » Schimbarea decisivă făcută de Adrian Mutu la Rapid se vede în cifre

Rareș Ilie și Antonio Sefer la Rapid, foto: Imago
Rareș Ilie și Antonio Sefer la Rapid, foto: Imago

Articol de , - Publicat luni, 09 mai 2022 08:52 / Actualizat luni, 09 mai 2022 09:18

Linia de mijloc de la Rapid s-a îmbunătățit semnificativ în mandatul lui Adrian Mutu, marcând 74% din totalul golurilor reuşite de giuleşteni în ultimele 8 meciuri. 

Sosit în Giuleşti în urmă cu două luni, când echipă era în genunchi, cu doar 6 puncte în 10 etape, Adi Mutu a reuşit să îi trezească pe rapidişti şi a avut un parcurs aproape perfect, 7 victorii şi o remiză, golaveraj 19-1!

Vestea așteptată cu sufletul la gură de toți suporterii lui Dinamo
Dinamo
Vestea așteptată cu sufletul la gură de toți suporterii lui Dinamo

Mijlocașii de la Rapid, mai multe goluri ca atacanții lui Adi Mutu

Dacă atacanţii nu au ieşit în evidenţă în mandatul său, cei care au revigorat echipa au fost mijlocaşii. Ei au marcat 14 din cele 19 reuşite cu Mutu pe bancă! Rareş Ilie, puştiul de 19 ani, e golgeterul echipei în această perioadă. El a înscris 5 goluri, cu două mai multe decât toţi atacanţii din lot!

Deși Ilie și Sefer reușiseră să bifeze un sezon destul de bun și cu Iosif pe bancă, Mutu i-a schimbat total. Rareș a avut cea mai mare creștere de la instalarea lui Mutu, pe lângă cele 5 goluri, el a avut și 4 pase decisive în cele 8 partide disputate până acum și contribuind decisiv la 5 din cele 7 victorii obținute.

Foarte important a fost și Alex Ioniță, cu două goluri și două pase decisive, dar și Sefer, care în cele 4 partide avute până la accidentare a oferit două pase decisive și a reușit să-și treacă în cont și prima reușită în Liga 1, cu o superexecuție.

Accidentarea lui Sefer din meciul cu Botoșani l-a readus în primul „11” pe Nicolae Carnat, un alt pion important în atacul Rapidului la începutul acestui sezon, care a reușit și el două goluri în victoria la scor obținută în fața Mediașului, demonstrându-i lui Mutu că va avea o misiune dificilă în a alcătui primul „11” din sezonul următor.

Cum a schimbat Mutu mijlocul: le-a oferit mai multă libertate jucătorilor

Creșterea semnificativă a nivelului mijlocașilor se vede și în statistici. Linia de mijloc rapidistă a reușit să controleze mai mult balonul și să-și creeze ocazii mai multe de gol, iar jucătorii din respectivi au înregistrat cifre mult mai bune decât în mandatul lui Iosif.

Tehnicianul a declarat că diferența a fost făcută de valoarea individuală a acestor jucători, cărora, deși le-a dat câteva sarcini clare, le-a lăsat totodată libertate totală în ultimii 30 de metri, având încredere în valoarea lor individuală, dar și în creativitatea lor.

Cum au arătat cifrele mijlocașilor ofensivi ai Rapidului cu Iosif şi Mutu antrenori

Explozia mijlocaşilor » Schimbarea decisivă făcută de Adrian Mutu la Rapid se vede în cifre

*Cifrele, cu excepția golurilor și a paselor de gol, sunt exprimate în medii pe partidă

Ioniță, Sefer și Ilie au anumite sarcini tactice, dar în fața porții au libertate. Așa se dezvoltă. Acolo intervine talentul și fantezia lor. Îi las să încerce ce vor, nu mă supăr. Contează atitudinea. Mă bucur că Rareş a dat multe goluri de când am venit eu. Am grijă de el şi îl ţin cu picioarele pe pământ, ca un părinte, ca să spun aşa, moral, uneori şi cu o bătăiţă preventivă ca să nu şi-o ia în cap. Dar el este un băiat inteligent, se vede că provine dintr-o familie serioasă şi cu anumite principii.

- Adrian Mutu, antrenor Rapid

Ar trebui să fie o ofertă senzaţională ca să îl cedăm pe Rareş Ilie, nu ne gândim doar la bani, ci şi la jucător, cred că mai are nevoie de un an la noi, nu vom accepta oferte mici sau medii. Doar dacă ar fi vreo echipă foarte puternică şi jucătorul îşi va dori, nu ne vom opune.

- Victor Angelescu, finanţator Rapid

Sefer, OUT de la Rapid?!

Accidentat la meciul cu FC Botoşani, Antonio Sefer nu va mai juca până la sfârşitul campionatului. E posibil chiar ca mijlocaşul de 21 de ani să nu mai continue în Giuleşti, el întrând din vară în ultimul an de contract. 

„Dacă nu i se prelungește înţelegerea și nu i se face nicio ofertă, corespunzătoare, normal că trebuie să-i caut o variantă. Căutările au început din iarnă.

Până în momentul de față, nu m-a sunat nimeni de la Rapid. Dacă ei îl doresc în continuare, n-am nicio problemă să-l las în continuare la Rapid. Dar Toni va decide. Depinde și de ofertele și de planul pe care îl avem. Nu exclud ca el să-și dorească să rămână în continuare la Rapid. El iubește acest club”, a declarat impresarul jucătorului, Florin Manea, la GSP Live.

Citește și alte știri despre Rapid: 

Adi, învaţă-i să marcheze! » Atacanții Rapidului, „restanți” în fața porții

Victor Angelescu anunță condițiile în care îl vinde pe Rareș Ilie: „Doar așa nu ne vom opune”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
122490384924076
Cristian Sitaru  •  09 Mai 2022, 12:58

Arata ce poți azi cu echipa, să nu uiți de un 8-0, tur, retur .Este ziua meciului decisiv, să te vad ... Dacă ai stofa de antrenor ! Baftă!

ucluj2011
ucluj2011  •  09 Mai 2022, 12:39

Respect Adrian Mutu! Multă sănătate ție și familiei tale! Forza Rapid!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează