FOTBAL  »  Superliga  »  INVESTIȚII

VIDEO EXCLUSIV Schimbări importante pe Arena Națională! „S-a montat o carpetă hibridă! O să fie «masă de biliard». Nu avem nicio emoție”

Articol de , - Publicat vineri, 19 noiembrie 2021 15:08 / Actualizat vineri, 19 noiembrie 2021 15:27

După aproape două luni în care Arena Națională a fost închisă și nu s-au putut juca meciuri de fotbal, cel mai mare stadion din țară își redeschide porțile. Momentan doar pentru jucători, fanii mai trebuie să aștepte cel puțin până în decembrie, atunci când autoritățile ar putea relaxa restricțiile.

În toată această perioadă, pe Arena Națională a avut loc un concurs internațional de jocuri DOTA 2, apoi administratorii stadionului au decis ca gazonul să fie schimbat în totalitate.

Gazeta Sporturilor a intrat astăzi pe Arena Națională, iar gazonul este unul de top, așa cum a fost și pentru meciurile de la Campionatul European din vara acestui an.

Primul meci pe noul gazon va avea loc duminică, atunci când FCSB va juca cu FC Botoșani. „Vorbim de un gazon hibrid cu 30 la sută fibre de plastic. În rest, este un gazon natural. Am intrat deja în programul de mentenanță, iar în acest moment îl pregătim pentru meciul de duminică”, spune Stelian Dia, reprezentantul firmei care se ocupă de mentenanța gazonului.

Vorbim așadar de un gazon 30% hibrid, dar diferit de cele care s-au montat pe stadioanele Steaua și „Arcul de Triumf”. „Cele două stadioane au un gazon hibrid realizat prin ranforsare. Ce avem pe Arena Națională este o carpetă hibridă montată în role. Gazonul actual este mult calitativ peste ce-am avut până în acest moment. Acum se pot ține meciuri la intervaluri mici, dar gazonul are nevoie și el de o pauză pentru refacerea lui”, mai spune Dia.

Ce se va întâmplă cu suprafața de joc în timpul iernii? Reprezentantul companiei care se ocupă de mentenanță explică: „70 la sută din firele de gazon sunt naturale și are nevoie de hrană și de nutrienți. E și obligația noastră să-l protejăm. În mod normal un astfel de gazon trebuie să reziste un an”.

2,2 milioane de leia costat vechiul gazon pe care s-a jucat la Euro 2020, realizat la o pepinieră localizată în Cusago – Italia

S-a schimbat gazonul pe Arena Națională: „Din punct de vedere calitativ, este peste ce am avut până acum”

Pe Arena Națională n-o să mai existe episoade negative în ceea ce privește gazonul. Nu o să fie dificultăți în organizarea meciurilor și nu vor sări brazdele. O să fie «masă de biliard». Nu avem nicio emoție în ceea ce privește rezistența gazonului.

- Stelian Dia, reprezentantul firmei care se ocupă de mentenanța gazonului

Craiova, primul gazon hibrid

Conform specialiștilor în domeniu, un gazon exclusiv hibrid are o garanție de opt ani, iar primul de acest fel din România trebuia să fie montat pe Cluj Arena, dar s-a renunțat la idee. Cei de la Craiova au montat primul gazon hibrid, oficialii Primăriei plătind 600.000 de euro pentru acesta. Investiția poate ajunge spre un milion de euro, dacă se înlocuiesc sistemul de drenaj și cel de încălzire! 

Citește și:

EXCLUSIV Verdictul lui Cornel Dinu: „Îl vreau pe Hagi la națională, dar este o totală incompatibilitate cu cei care conduc fotbalul românesc”

EXCLUSIV N-a iertat pe nimeni: „Când îi văd pe Burleanu și Stoichiță la TV, mut pe Paprika!” + „Rădoi să progreseze? Da, nu și-a mai ros unghiile”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
leu.mr
leu.mr  •  21 Noiembrie 2021, 08:41

Rezista doar un an ?

standart
standart  •  19 Noiembrie 2021, 17:16
Postat de ionnis pe 19 Noiembrie 2021, 16:02

Primaria luat 500.000 de euro pentru concursul de DOTA si a dat 1 milion de euro sa schimbe gazonul distrus in urma concursului. O afacere excelenta. Felicitari Nicu Sordan!

Poate a luat 500.000 și în contract era prevăzută și înlocuirea gazonului. Dacă e cum spui tu, e grav. Nu-l simpatizez pe Mucușor, dar nici nu cred că e chiar așa de tălâmb.

ionnis
ionnis  •  19 Noiembrie 2021, 16:02

Primaria luat 500.000 de euro pentru concursul de DOTA si a dat 1 milion de euro sa schimbe gazonul distrus in urma concursului. O afacere excelenta. Felicitari Nicu Sordan!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează