FOTBAL  »  Superliga  »  UNIVERSITATEA CRAIOVA

EXCLUSIV // VIDEO N-a reușit în Belgia, dar spune că: „m-am întors bărbat de acolo”! Fotbalistul de națională care visează să revină în Occident: „Eram imatur, am avut și 7-8 rupturi”

Vladimir Screciu_instagram
Vladimir Screciu_instagram

Articol de - Publicat vineri, 19 ianuarie 2024 15:50 / Actualizat vineri, 19 ianuarie 2024 15:53

Vladimir Screciu, 24 de ani, a povestit care ar fi cauzele insuccesului personal din Belgia, la Genk, gruparea care a plătit două milioane de euro pe el. A văzut din tribune cum echipa câștigă campionatul, a plătit pentru diverse probleme medicale, dar a învățat lecții de viață, a mărturisit el pentru GSP.RO.

Vladimir Screciu, 24 de ani, este una dintre propunerile Universității Craiova pentru echipa națională. În ultima jumătate din 2023, olteanul a devenit un om important în viziunea lui Edward Iordănescu.

Ce n-ar face niciodată Vladimir Screciu: „Pentru nicio sumă!” » De ce Jovan Markovic încă îl mai strigă „Nani”
UNIVERSITATEA CRAIOVA
Ce n-ar face niciodată Vladimir Screciu: „Pentru nicio sumă!” » De ce Jovan Markovic încă îl mai strigă „Nani”

Screciu este om important și la formația de club, acum este în plin proces de recuperare, contra timp, pentru a reveni în primul 11 după ruptura de la ultima etapă de campionat, cu UTA. Vladi a început deja antrenamentele, este așteptat să intre în planurile lui Ivaylo Petev după etapa de duminică, de pe „Ion Oblemenco”, cu Farul.

Genk a plătit două milioane de euro pe Vladimir Screciu, când jucătorul avea 18 ani

Într-un interviu acordat pentru GSP.ro, mijlocașul central al juveților, care poate evolua și fundaș central, a developat un moment important în cariera sa. Experiența din Belgia. La o vârstă fragedă, la 18 ani și jumătate, a semnat cu Genk, iar craiovenii au încasat 2 milioane de euro.

Totuși, Screciu nu a reușit să se impună la Genk, echipă care avea să câștige titlul în ediția 2018/2019. Românul a privit de pe margine marile succese ale grupării, a prins doar o dată rezervă la belgieni. În mare parte, a fost accidentat sau doar s-a antrenat cu acea formație.

Nu a fost de bun augur nici împrumutul la Lommel, în liga secundă, acolo a bifat doar două prezențe. „Bine, acolo au fost alte probleme, nu de accidentări, în fine”, a reacționat fotbalistul.

2,2milioane de euro este cota lui Screciu conform transfermarkt

În iulie 2020, Genk a fost de acord să rezilieze contractul cu Screciu, Vladi s-a întors în Bănie. Unde și-a dat un restart și speră, cât mai curând posibil, să se întoarcă în fotbalul occidental. Poate chiar în Belgia, poate chiar la Genk. Vrea să-și ia revanșa.

Vladimir Screciu despre ceea ce i s-a întâmplat în Belgia: „Nu-mi vine în minte ceva exact ce-am greșit”

„M-am gândit de multe ori la chestia asta, în ultimii ani, după ce-am revenit la Universitatea Craiova. Cred că eram destul de imatur, destul de copil. Am plecat la 18 ani și jumătate. Nu aveam cu cine să mă sfătuiesc. M-au întărit acele accidentări. Familia, prietenii, au fost alături de mine. Nu știu de ce s-a întâmplat, de ce nu a mers.

Nu-mi vine în minte ceva ce am făcut greșit. Încercam să fac totul să-mi iasă cât mai bine. Cred că am avut 7-8 rupturi musculare. Una a venit la două săptămâni după ce-am ajuns acolo. Poate că eram panicat, nu știu. Nu aveam frică de succes, îmi doream mult să joc, mă depășeam în multe situații și cred că organismul, corpul meu, nu era pregătit pentru acele antrenamente. Alte explicații nu-mi găsesc.

De aceea mă accidentam atât de des. A fost o perioadă în care m-am maturizat brusc. M-am dus copil în Belgia, m-am întors bărbat!", a povestit Vladimir Screciu.

4selecții în prima reprezentativă a adunat Screciu, începând cu iunie 2023, de la meciul cu Elveția (2-2)

Este greu în străinătate, dacă nu e cineva cu tine, să-ți dea sfaturi. Au apărut multe știri că nu-mi vedeam de treabă, nu e adevărat! Eu nu sunt o persoană care să piardă nopțile, încerc să-mi ating toate performanțele.

Vladimir Screciu, mijlocaș Universitatea Craiova

Vladimir Screciu s-ar întoarce chiar și la Genk: „Am rămas cu un gust amar”

Fotbalistul a mărturisit că a învățat din neîmplinirile pe care le-a trăit în Belgia.

„Regret că n-am apucat să joc, să-mi demonstrez calitățile. Dar 24 de ani, cât am, e o vârstă OK, sper să fac din nou pasul către Occident.

M-aș întoarce în Belgia, chiar la Genk. Am rămas cu un gust amar. Și celor de la club le părea rău că m-am accidentat, de aceea m-au lăsat la Craiova, simțeam și eu, simțeau și ei, că pot să-mi revin”, a declarat Screciu pentru Gazeta Sporturilor.

Eram mulți străini tineri la Genk, ne-am făcut o gașcă de prieteni, petreceam timpul împreună.

Vladimir Screciu, mijlocaș Universitatea Craiova

22de meciuri a strâns Screciu pentru olteni în actuala stagiune, având un gol. În total, are 174 de partide în alb-albastru, 3 goluri și 2 assist-uri

VIDEO Vladimir Screciu, despre perioada petrecută în Belgia: „M-am dus copil, m-am întors bărbat. M-au întărit accidentările!”

Citește și alte știri:

EXCLUSIV // VIDEO Are trei naționalități și e impresionat de viața la Craiova: „Nu e scump deloc!” » Cum descrie România în trei expresii

EXCLUSIV // VIDEO În Bănie se fac calcule pentru câștigarea titlului: „Ca la Napoli, ca la Marseille, va fi o petrecere pe cinste!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
ultrasStiinta
ultrasStiinta  •  20 Ianuarie 2024, 01:01

Felicitări! Un jucător foarte bun!

parachioara5
parachioara5  •  19 Ianuarie 2024, 16:15

...a castigat singur meciul cu Kosovo ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează