FOTBAL  »  Superliga  »  UNIVERSITATEA CRAIOVA

CORESPONDENȚĂ DIN ANTALYA Ce n-ar face niciodată Vladimir Screciu: „Pentru nicio sumă!” » De ce Jovan Markovic încă îl mai strigă „Nani”

Vladimir Screciu debordează de optimism
Vladimir Screciu debordează de optimism

Articol de , - Publicat duminica, 07 ianuarie 2024 08:18 / Actualizat duminica, 07 ianuarie 2024 10:02

Mijlocașul central a făcut o declarație de dragoste Universității Craiova, a povestit cine i-a insuflat pasiunea pentru juveți și cum numele de pe un tricou celebru i-a devenit poreclă

Vladimir Screciu, 23 de ani, este unul dintre oamenii de bază ai Universității Craiova și tinde să devină și un fotbalist esențial în echipa lui Edward Iordănescu. Poate juca și mijlocaș defensiv, și fundaș central.

CORESPONDENȚĂ DIN ANTALYA Pasiunile lui Vladimir Screciu: „Pot sta ore întregi la pescuit, fără semnal la telefon”. Când a cântat ultima oară + cine este bruneta focoasă ce-i stă alături
UNIVERSITATEA CRAIOVA
CORESPONDENȚĂ DIN ANTALYA Pasiunile lui Vladimir Screciu: „Pot sta ore întregi la pescuit, fără semnal la telefon”. Când a cântat ultima oară + cine este bruneta focoasă ce-i stă alături

Până acum, olteanul și-a bifat țelurile, unul câte unul. Căpitan al alb-albaștrilor, trei trofee cu juveții, transfer în străinătate, echipa națională a României. Pentru 2024 și-a fixat două obiective uriașe: 1) câștigarea titlului cu formația lui de club. 2) un loc printre tricolorii lui Iordănescu pentru Euro.

4selecții în prima reprezentativă a adunat Screciu, începând cu iunie 2023, de la meciul cu Elveția (2-2)

Vladimir Screciu despre moștenirea familiei: „Tata e fan înrăit Craiova Maxima. Ne-am îndeplinit visul unul altuia”

În prima parte a interviului acordat Gazetei Sporturilor din cantonamentul oltenilor de la Belek, Screciu a explicat, pe un ton optimist, care sunt așteptările sale pentru ceea ce va urma. Nu vrea să pună „sau” între opțiunile titlul cu Craiova / depășirea fazei grupelor la Euro 2024! „De ce «sau»? Lupt din toate puterile să fie «și», titlul și naționala", a transmis fotbalistul.

Pe același ton, direct, Vladi a fost chestionat dacă ar putea alege vreodată pe vreuna dintre rivalele Băniei. A fost lovit în amorul propriu!

„E o întrebare foarte grea. În momentul de față, nu mă regăsesc la altă echipă. Iubesc Universitatea Craiova, este echipa ce mi-a dăruit tot ce am nevoie, ar fi greu să trădez această formație. Este echipa iubită de mine, este echipa iubită de tatăl meu, nu aș putea să fac acest lucru.

(Pentru nicio sumă?) Pentru nicio sumă. Nu știu ce s-ar putea întâmpla peste vreo zece ani, să mă întorc în România, iar Universitatea Craiova să nu mă mai vrea, iar eu să fiu nevoit să plec la altă echipă.

Dar, atât timp cât sunt acceptat la Craiova, o să dau tot ceea ce am mai bun pentru Universitatea. Tata este fan înrăit Craiova Maxima. Îmi spunea de mic de Negrilă, Tilihoi, Beldeanu, toți jucători de la Craiova Maxima. Visul său a fost să joc la Universitatea Craiova, apoi a devenit visul meu. Mă bucur că ne-am îndeplinit visul unul altuia", a relatat Screciu în interviul pentru GSP.ro.

Cu Leo Messi aș vrea să dau mâna. Sau măcar să-l văd cu ochii mei, în carne și oase
Vladimir Screciu, mijlocaș Universitatea Craiova

Tricourile copilăriei lui Vladimir Screciu: al lui Nani și al lui Stankovic, le-a purtat până s-au rupt. Cât de bogată este colecția de acum

Amintind de părintele său, fotbalistul și-a reamintit de tricourile pe care le avea în copilărie. Când a deprins gustul pentru ceea ce avea să-i devină meserie.

„Am avut două tricouri. Prima dată când m-am dus la CSȘ Corabia, eram cu Markovic, și aveam un tricou cu numele lui Nani pe spate, de la Manchester United. Întrebați-l pe Markovic să vă povestească!

Și cât timp am stat la Corabia, vreun an și jumătate, toți de acolo mă strigau numai «Nani». Le era mai ușor să-mi zică așa. Și Markovic îmi mai zice așa, uneori, chiar și acum. Și mi-a mai cumpărat mama un tricou cu Stankovic, de la Internazionale Milano, fix înainte să ajung la Universitatea Craiova. Aceste două tricouri le-am purtat până s-au rupt!

(Le mai ai, pe undeva?) Din păcate, s-au rupt, nici nu știu ce-a mai făcut mama cu ele. Dar am multe tricouri păstrate de mine de pe unde am fost, de pe la coechipieri sau adversari, îmi plac.

I-am dus mamei de curând vreo 20 de tricouri, de tot felul. Aveam tricou cu Moruțan de la Botoșani, cu Cicîldău și cu Casap de la Viitorul”, a dezvăluit olteanul.

Cel mai prețios tricou pentru mine este cel din meciul cu Israel, al meu. La Euro, dacă ajung, sper să ajung!, voi face sigur schimb cu Leandro Trossard, fostul meu coleg de la Genk, care acum e la Arsenal Londra. Am apucat să vorbesc cu belgianul, aștept să ne revedem. Am avut o relație OK cu el, mai păstrăm legătura
Vladimir Screciu, mijlocaș Universitatea Craiova

22de meciuri a strâns Screciu pentru olteni în actuala stagiune, având un gol. În total, are 174 de partide în alb-albastru, 3 goluri și 2 assist-uri

Citește și alte știri:

EXCLUSIV // FOTO + VIDEO CORESPONDENȚĂ DIN ANTALYA » Iată schemele Rapidului, cum se apără, cum atacă, cine are responsabilitatea fazelor fixe! GSP are întregul „tablou”

EXCLUSIV // VIDEO CORESPONDENȚĂ DIN ANTALYA Bosniacul Elvir Koljic ar putea juca împotriva României în primul meci de la Euro, dar surprinde: „Prioritatea este titlul la Craiova”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
Karkaleki
Karkaleki  •  07 Ianuarie 2024, 22:43
Postat de dandana pe 07 Ianuarie 2024, 16:47

Joaca vu capul tău fotbal. Ce ai omule ești ***? Ai citit ceva din ce aria, sau comentezi pe titlu? A spus ca dacă nu l-ar vrea Craiova ar juca și în alta parte, doar ca universitatea este echipa iubita de el și de toți olteni. Dar greu ești de cap...

Daca nu l-ar vrea Craiolgutza ar juca la nunta. Tu nu stii, ca n-ai urmarit, dar Scrici e tot "intors", ca si Ivan, ca si Mutrita, etc. Ca de bun ce erea, toti il vrea. Am scris pe intelesu' tau, bai contzopist la Primarie?

dandana
dandana  •  07 Ianuarie 2024, 16:47
Postat de Karkaleki pe 07 Ianuarie 2024, 16:17

Cum ce n-ar face? N-ar juca fotbal

Joaca vu capul tău fotbal. Ce ai omule ești ***? Ai citit ceva din ce aria, sau comentezi pe titlu? A spus ca dacă nu l-ar vrea Craiova ar juca și în alta parte, doar ca universitatea este echipa iubita de el și de toți olteni. Dar greu ești de cap...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Karkaleki
Karkaleki  •  07 Ianuarie 2024, 16:17

Cum ce n-ar face? N-ar juca fotbal

Vezi toate comentariile (3)
Comentează