FOTBAL  »  Superliga  »  UNIVERSITATEA CRAIOVA

EXCLUSIV // VIDEO CORESPONDENȚĂ DIN ANTALYA Vladimir Screciu are planuri uriașe: „Să fiu și campion cu Craiova, și să trecem de grupe la Euro”. Ce zice de Cicâldău înapoi în Bănie și la ce superechipă îl vede pe Drăgușin jucând

Vladimir Screciu debordează de optimism
Vladimir Screciu debordează de optimism

Articol de , - Publicat vineri, 05 ianuarie 2024 16:00 / Actualizat vineri, 05 ianuarie 2024 19:16

Vladimir Screciu, 23 de ani, debordează de optimism și legat de Universitatea Craiova, și de echipa națională. 

  • GSP are 4 reporteri în Antalya: Eduard Apostol, Remus Dinu, Cristian Preda și Ionuț Iordache sunt prezenți pe toată durata cantonamentelor echipelor din Superliga

Vladimir Screciu, 23 de ani, este tipul de fotbalist care-și îndeplinește visele. Pas cu pas. Cu un tată fanatic după Universitatea Craiova, tânărul oltean și-a propus să fie căpitanul alb-albaștrilor. Și a fost! Apoi, a vrut un transfer în străinătate, a plecat devreme, la 18 ani, la Genk, în Belgia. N-a impresionat, dar a căpătat experiență, mai ales pentru ceea ce va urma în viață.

Și-a dorit să fie titular la națională, a prins echipa tricoloră, a devenit în partea a doua din 2023 om esențial pentru România. Și-a dorit să fie la Euro 2024, s-a calificat cu echipa lui Edward Iordănescu la turneul final din Germania. Acum, trebuie să treacă peste ghinioanele trecutului, să fie apt fizic și va reprezenta România la Euro.

Imagini EXCLUSIVE din Turcia » „Recovery in Mediterana”. Recuperare specială pentru jucătorii lui Dinamo
DINAMO
Imagini EXCLUSIVE din Turcia » „Recovery in Mediterana”. Recuperare specială pentru jucătorii lui Dinamo

În cantonamentul Universității Craiova din Belek, în exclusivistul Regnum Carya, unde s-au întâlnit mai-marii lumii acum câțiva ani, Vladi vorbește cu optimism de ceea ce va urma. Debordează de încredere. A recunoscut că și-a învins fricile legate de accidentări, chiar dacă în prezent trebuie să treacă peste o accidentare după ultima etapă, o ruptură ce-l mai ține încă o zi, două, de antrenamentele alături de coechipieri.

Vladimir Screciu se gândește cum ar fi dacă Universitatea Craiova ar câștiga campionatul: "Oltenii sunt altceva"

- Vladi, care este planul cu Universitatea Craiova pentru a doua parte a sezonului?
- Planul rămâne același. Al meu, personal, este să câștig cel puțin un trofeu în acest an, obiectivul principal fiind titlul, asta vreau eu și colegii mei.

- Te-ai gândit cum ar fi dacă echipa ta va deveni campioană? Cum ar fi acea seară, sărbătoarea?
- Am câștigat două Cupe cu Craiova, mi-aduc aminte mai ales de sărbătoarea de la primul trofeu, momente unice, momente de neuitat, nu pot să nu mă gândesc ce-ar fi dacă ar câștiga Universitatea Craiova titlul, ce nebunie ar fi în oraș.

- Peste ceea ce-ai văzut la alte echipe din România? Ca mod de a celebra un trofeu.
- Sincer, cred că suporterii olteni sunt altceva, trăiesc prin fotbal. Oltenii sunt altceva, foarte pasionați de fotbal.

- Campion cu Craiova sau să treci de grupe cu naționala? Ai o singură opțiune, ce-ai alege?
- O să fac tot ceea ce depinde de mine să nu existe "sau", ci să existe "și". Să fiu și campion cu Craiova, și să trecem de grupe la Euro.

Ne gândim departe acum, că vom scoate lumea în stradă. Dar România este plină de fanatici ai fotbalului, dacă vor exista performanțe, de ce să nu iasă oamenii în stradă?!
Vladimir Screciu, mijlocaș Universitatea Craiova

10puncte desparte echipa din Bănie de liderul clasamentului, FCSB

Vladimir Screciu, surprins că s-a negociat revenirea lui Alex Cicâldău: "Ar fi bine!"

- Vezi posibilă revenirea lui Alex Cicâldău în Bănie?
- Nu știam. Da? Cicâldău e prietenul meu, n-am apucat să-l întreb. Ar fi binevenit, toată lumea știe ce fotbalist este. Ar fi bine să vină să ne ajute la îndeplinirea obiectivului.

- Vă mai lipsesc jucători?
- Nu sunt eu în măsură să vorbesc despre așa ceva. Vom vedea după primul cantonament al lui Mister Petev, e primul al său centralizat, vedem după ce și cum.

4selecții a prins Screciu la prima reprezentativă

Vladimir Screciu îl vede pe Radu Drăgușin în tricoul lui Tottenham

- S-a tot vorbit despre subiectul transferului lui Radu Drăgușin la unul dintre granzii Europei.
- Foarte bine. Mă bucur pentru el, merită!

- Unde l-ai vedea?
- E un jucător foarte bun. L-aș vedea la Tottenham, am înțeles că și el a zis că-și dorește să se ducă să joace în fotbalul englez. Sunt deciziile lui, eu așa l-aș vedea. Nu știu dacă e vorba și de Barcelona, important e să fie sănătos și să joace. Și să ajute România la Euro.

- Crezi că o să facă față?
- A acumulat experiență la o vârstă fragedă, e titular la Genoa, de ce să nu reziste și mai sus? Ar fi bine și pentru România

Am pierdut multe puncte pe care nu trebuia să le pierdem. Dar vedem cum vom fi după cantonament, Mister Petev își va pune amprenta pe jocul nostru. Suporterii sunt așteptați în număr mare, avem multe meciuri acasă, destul de grele, avem nevoie de sprijinul lor. Chiar dacă există și huiduieli, ne-am obișnuit cu publicul oltean
Vladimir Screciu, mijlocaș Universitatea Craiova

22de meciuri și un gol a adunat Screciu în această ediție de campionat

Monitorizați din dronă! Oltenii au trecut la un alt nivel, antrenamente speciale în Turcia sub comanda bulgarului Ivaylo Petev
UNIVERSITATEA CRAIOVA
Monitorizați din dronă! Oltenii au trecut la un alt nivel, antrenamente speciale în Turcia sub comanda bulgarului Ivaylo Petev
Mihai Rotaru a încercat o mutare de proporții! Pe cine a ofertat Universitatea Craiova
UNIVERSITATEA CRAIOVA
Mihai Rotaru a încercat o mutare de proporții! Pe cine a ofertat Universitatea Craiova

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
Karkaleki
Karkaleki  •  06 Ianuarie 2024, 15:47

Pe Marte nu vrei sa ajungi? Daca te duci, ia si pe Cancun cu tine, sa faca poze. Impreuna o sa fiti misiunea Stupidity

Vezi toate comentariile (1)
Comentează