FOTBAL  »  Superliga  »  UNIVERSITATEA CRAIOVA

EXCLUSIV // VIDEO CORESPONDENȚĂ DIN ANTALYA Bosniacul Elvir Koljic ar putea juca împotriva României în primul meci de la Euro, dar surprinde: „Prioritatea este titlul la Craiova”

Elvir Koljic
Elvir Koljic

Articol de , - Publicat sambata, 06 ianuarie 2024 12:01 / Actualizat marti, 16 ianuarie 2024 13:52

Elvir Koljic se confundă cu parcursul Universității Craiova în ultimii ani. Bosniacul spune că echipa sa națională ar putea fi adversara tricolorilor pe 17 iunie, dar prioritatea sa este câștigarea trofeului suprem în Liga 1 cu juveții

  • GSP are 4 reporteri în Antalya: Eduard Apostol, Remus Dinu, Cristian Preda și Ionuț Iordache sunt prezenți pe toată durata cantonamentelor echipelor din Superliga

Elvir Koljic este bosniaco-oltean. Sau olteano-bosniac, având în vedere cum și-a setat obiectivele personale pentru 2024. Fotbalistul de 28 de ani, dintre care ultimii cinci petrecuți în Bănie, vrea să îndeplinească visul suporterilor Universității Craiova. Acela de a câștiga titlul.

În acest moment, echipa lui Ivaylo Petev este la 10 puncte de liderul clasamentului, FCSB. Elvir Koljic nu este singurul care vorbește de câștigarea campionatului. Același gând este îmbrățișat și de ceilalți din formație.

2goluri și un assist a strâns în 13 meciuri în actuala stagiune

CORESPONDENȚĂ DIN ANTALYA Vladimir Screciu are planuri uriașe: „Să fiu și campion cu Craiova, și să trecem de grupe la Euro”. Ce zice de Cicâldău înapoi în Bănie și la ce superechipă îl vede pe Drăgușin jucând
UNIVERSITATEA CRAIOVA
CORESPONDENȚĂ DIN ANTALYA Vladimir Screciu are planuri uriașe: „Să fiu și campion cu Craiova, și să trecem de grupe la Euro”. Ce zice de Cicâldău înapoi în Bănie și la ce superechipă îl vede pe Drăgușin jucând

Bosnia este una dintre cele patru echipe ce pot veni de la "baraj", pentru tricolori, pentru partide de pe 17 iunie de la Euro

Cu 4 selecții pentru naționala țării sale, bosniacul speră ca formația lui Dzeko și Pjanic să prindă un loc la Euro 2024. Bosnia este la baraj, primul meci este cu Ucraina, apoi învingătoarea va găzdui meciul decisiv contra celei ce se va califica din duelul Israel - Islanda.

Iar marea învingătoare a "barajului" va fi adversara României pe 17 iunie, în Germania, în primul meci al tricolorilor din grupa E. Din care mai fac parte Belgia și Slovacia. O grupă abordabilă pentru români, dar aceleași gânduri le au și adversarii.

Iată ce-și dorește Elvir Koljic de la 2024, surprinzând printr-o idee: visează ca Bosnia să fie la Euro, poate chiar cu el în echipă, dar, în principal, vrea campionatului cu Universitatea Craiova!

Elvir Koljic cu gândul la leu și la titlu: "Depindem de noi"

- Elvir, îți privesc tatuajul tău cu chipul unui leu, pictat pe antebrațul stâng, voiam să te întreb dacă Universitatea Craiova poate fi „leu” în campionat?
- Sper ca anul ăsta, da. Îmi doresc să fim buni cu toții, să fim sănătoși, să facem un an bun și să aducem trofee în Bănie.

- Cel mai puternic adversar după acest mercato care crezi că ar fi?
- Steaua și CFR. Dar mai sunt și alte echipe bune, care pot câștiga orice meci. Totuși, noi depindem doar de noi, nu ne gândim la contracandidate.

- Îți imaginezi cum ar fi dacă echipa ta ar câștiga campionatul, cum ar fi noaptea, zilele, de după?
- Ar fi foarte bine, bineînțeles. Craiova trăiește pentru echipa Universitatea Craiova, se simte la fiecare meci. Și când au fost cucerite Cupele a fost atmosfera extraordinară. Sper să ajungem acolo!

Vreau să dau cât mai multe goluri în primăvară. Important e să joc, să ajut echipa, ca atacant, dacă dau unul-două goluri, va merge mai ușor. Vreau să dau goluri cu toate echipele, mai mari, mai mici, simt la fel
Elvir Koljic, atacant Universitatea Craiova

Elvir Koljic vrea un "premiu" pentru Edin Džeko și Miralem Pjanić: "Ultimii ani la națională. Și eu mă gândesc la națională"

- Vezi Bosnia la Euro? Ai tăi sunt la "baraj", au de trecut de două adversare, apoi, dacă se califică la turneul final, joacă împotriva României în primul meci, pe 17 iunie.
- Eu îmi doresc asta. Și să fiu și eu cu colegii! Avem două meciuri grele, dar avem avantajul de a juca ambele meciuri acasă. Putem câștiga și să ajungem la Euro. Sunt mulți jucători care merită, și Dzeko, și Pjanić, care sunt la ultimii ani la națională, sper pentru ei, pentru țara noastră, mică, dar frumoasă, că vom fi acolo.

- Te gândești că pe 17 iunie ai putea juca împotriva României?
- Da, m-am gândit, dar asta depinde de mine, cum o să fiu eu la Craiova. Dacă mă cheamă... Dar dacă joc bine, ar putea să mă convoace, ar fi bine și pentru mine.

- Pe cine vezi învingătoare în cazul unui meci direct?
- Sunt cam la fel, la același nivel, de valori apropiate. Ar fi bine să fie Bosnia acolo, la Euro, apoi vedem noi cine învinge.

Belgia este favorita grupei, apoi toate celelalte trei formații se bat pentru locul 2. Fotbalul e imprevizibil, va fi un Euro interesant. Doresc baftă României, sper să ajungem și noi acolo. Aș fi adversar direct cu Screciu, cu Bancu. Doresc să fie și mai mulți jucători de la Craiova la națională
Elvir Koljic, atacant Universitatea Craiova

Probleme în interiorul echipei Bosniei

- Care vis ar fi mai ușor de îndeplinit, să câștige Universitatea Craiova campionatul sau să fie Bosnia la Euro 2024?
- Mai greu este să ajungă Bosnia la Euro. Dar la fotbal e greu în orice situație. Sunt și ceva probleme la națională care nu sunt în regulă.

- La voi, la Bosnia?
- Da, da, de aceea nu sunt rezultate.

- Care anume?
- Legate de lot, cu toate, jumătate din echipă n-a venit la convocare... În fine, nu mă bag, nu știu care sunt problemele, sper ca toate să se rezolve și să ajungem la Euro.

- Visul tău cel mare care e în 2024?
- Primul, să câștigăm titlul cu Craiova, fiindcă merită oamenii din oraș, al doilea, să bată Bosnia și să fie la Euro.

- Te gândești mai mult la Craiova?
- Da, da, e mai aproape. Normal, iubesc naționala, țara, dar primul gând e să câștigăm titlul cu Craiova.

Universitatea Craiova este familie. Am fost primit astfel, de la bun început. Toți oamenii sunt buni, la club, la echipă, în staff-ul antrenorilor. E normal să fim criticați de fani, așa e la fotbal, la toate echipele
Elvir Koljic, atacant Universitatea Craiova

39de goluri a adunat Koljic pentru olteni în 133 de meciuri, la care se adaugă alte 17 assist-uri

Citește și alte știri:

CORESPONDENȚĂ DIN ANTALYA Experiența unui brazilian în România: „Am auzit de frumusețea româncelor, dar stau la locul meu, nu vreau probleme acasă”

CORESPONDENȚĂ DIN ANTALYA Imagini EXCLUSIVE din Turcia » „Recovery in Mediterana”. Recuperare specială pentru jucătorii lui Dinamo

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
mehigh_ms
mehigh_ms  •  07 Ianuarie 2024, 05:51

"Cu 4 selecții pentru naționala țării sale, bosniacul speră ca formația lui Dzeko și Pjanic să prindă un loc la Euro 2020" e grele rau...

istet10
istet10  •  06 Ianuarie 2024, 21:27
Postat de parachioara5 pe 06 Ianuarie 2024, 14:34

...nu ne lasa gino si burleanu sa castigam campionatul ...rusine gino si burleanu ...demisia ...

De parca ati merita ....

Karkaleki
Karkaleki  •  06 Ianuarie 2024, 18:50

Genial daca joaca Kolici impotriva Romaniei!! El deja si-a dat golul pe sezonul curent. N-avem de ce ne teme

Vezi toate comentariile (4)
Comentează