FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Se desființează Dinamo? Avertismentul lui Dănuț Lupu: „Nu va mai putea folosi nici emblema, nici culorile”

Dănuț Lupu / Sursă foto: GSP
Dănuț Lupu / Sursă foto: GSP

Articol de GSP - Publicat sambata, 05 februarie 2022 10:33 / Actualizat sambata, 05 februarie 2022 11:23

Dănuț Lupu (54 de ani), fostul mare jucător al lui Dinamo, a atins un subiect delicat pentru întreaga suflarea roș-albă, cel al pericolului retrogradării în liga secundă.

Lupu a luat în calcul toate scenariile, însă vine cu un avertisment sumbru pentru fanii lui Dinamo: retrogradarea în Liga 2 ar putea fi echivalentă cu dispariția „câinilor”, se teme fostul mare fotbalist.

Dănuț Lupu: „Dacă Dinamo retrogradează, nu va mai avea dreptul să folosească nici emblema, nici culorile”

„Sunt două variante: să nu reușească Mediaș să-și ia licența, iar apoi Dinamo să aibă o șansă la baraj. Sau, cea de-a doua variantă, să facă niște rezultate pozitive și să se salveze sportiv. 

Se poate întâmpla orice (n.r. - întrebat despre posibilitatea desființării echipei). Dacă Dinamo va retrograda, nu va mai avea dreptul să folosească nici emblema, nici culorile”, a declarat Dănuț Lupu, la Pro X. 

Mureșan, conflict cu un șef DDB: „Un mincinos!” vs. „Nu e momentul pentru un amical cu Real Madrid”
Dinamo
Mureșan, conflict cu un șef DDB: „Un mincinos!” vs. „Nu e momentul pentru un amical cu Real Madrid”

Dănuț Lupu nu e de acord cu strategia de la Dinamo: „Mai bine jucau cu tineri”

Lupu susține că strategiile la care Dinamo a apelat în acest sezon sunt sortite eșecului. Acesta ar fi mizat pe fotbaliști din propria pepinieră în detrimentul numeroaselor achiziții din străinătate. 

„Cine vine la o echipă precum Dinamo? Doar jucători liberi de contract, care nu joacă pe nicăieri. Normal era ca Dinamo să joace cu acei tineri. Mai jos de atât nu puteau să ajungă, dar măcar aveau speranța că pot construi o echipă de viitor”, a declarat Lupu, conform sursei citate.

Dezastru pentru Dinamo dacă ajunge în Liga 2

ACS FC Dinamo, echipa lui Nicolae Badea, se află în Liga 4 și deține palmaresul și sigla Dinamo. Formația din Liga 1 a primit dreptul de folosință pe perioadă nedeterminată, când a fost cumpărată de Negoiță, cu o singură condiție: clubul să joace în Liga 1. Astfel, dacă roș-albii vor retrograda în liga secundă, actuala Dinamo va rămâne fără dreptul de a folosi sigla și palmaresul. 

VIDEO Dezbaterea zilei, 4 februarie » Trebuie mărit numărul de echipe din Liga 1 pentru a o salva pe Dinamo?

Citește și alte știri despre Dinamo: 

Presiune pe noul atacant al lui Dinamo » Ce trebuie să facă Azankpo sub comanda lui Stoican

EXCLUSIV Zăvăleanu, după acuzele dinspre DDB Spania: „Au bani? Să ne plătească salariile mai bine!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (34)
catalin.palcu
catalin.palcu  •  06 Februarie 2022, 13:20
Postat de Cel Bun Parioru pe 05 Februarie 2022, 13:18

Stai linistit ca nu este nevoie de voi, GMM e finantat de RomGaz, adica o firma de stat, una dintre cele mai potente din Europa. La astia nu mai tipati precum impotriva Stelei?

daca e asa de bine finantat acest club, de ce e inglodat in datorii ?

dragdim
dragdim  •  05 Februarie 2022, 17:55

Badea la rândul lui, are doar o parte din palmares și anume din 1998 pana in prezent, restul este al CS Dinamo. Lupu are mare dreptate in ceea ce spune despre transferuri, am transferat toți accidentații si semi pensionarii din fotbal si le-am dat mai multe minute decât jucătorilor tineri pe care îi aveam. Cu 4-5 transferuri de jucatori buni, care sa ajute copiii, aveam mult mai multe puncte si nu așteptăm sa dea alții faliment ca sa rămânem in liga 1.

blahblahblah111
blahblahblah111  •  05 Februarie 2022, 17:01

Penibililor, voi sunteti constienti ca Dinamo este detinut,finantat si condus de Badea in acest moment? Cum puteti sa debitati astfel de prostii, cum ca nu ar mai avea drept de folosire? Adica Badea il arde pe Badea, sau cum?

Vezi toate comentariile (34)
Comentează