FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Se lasă Marko Momcilovici? Etape capitale pentru fundașul lui FCSB » Poate ajunge la un an fără meciuri oficiale!

Momentul accidentării lui Momcilovici din meciul de la Split, cu Hajduk, disputat pe 9 august 2018
Momentul accidentării lui Momcilovici din meciul de la Split, cu Hajduk, disputat pe 9 august 2018

Articol de , , - Publicat joi, 18 aprilie 2019 09:23

La peste 8 luni de când a jucat ultima dată, sârbul a bifat ieri 90 de minute într-un joc-școală disputat de FCSB și are șanse să evolueze în ultimele 5 etape de play-off.

Momcilovici e încă fotbalist activ! În ciuda unei absențe șocante, de peste 8 luni, deși în vara trecută a suferit o accidentare după care un fotbalist ia o pauză de cel mult 6-7 săptămâni, Momcilovici continuă să creadă că mai poate juca fotbal.

Ieri a fost folosit de Mihai Teja într-un meci-școală pe care FCSB l-a susținut și în care fundașul sârb a bifat chiar 90 de minute.

N-a mai resimțit dureri absolut deloc și a și rezistat bine din punct de vedere fizic. Meciul de ieri a fost un test pentru Marko și din cauza problemei medicale pe care a avut-o la spate. El s-a confruntat cu o hernie de disc, pe care a fost nevoit să o trateze și fără de care ar fi putut să se reîntoarcă mai repede pe teren. 

În mod normal, Momcilovici are șanse foarte mari să joace din nou în finalul actualului play-off. Mai sunt 5 etape, care se vor disputa pe durata următoarelor 4 săptămâni, finalul fiind programat pe 19 mai.

În schimb, dacă Teja nu-l va folosi niciun minut, atunci Momcilovici va bifa 1 an de pauză la nivel de meciuri oficiale. Nici măcar cele mai grave accidentări posibile, ruptură de ligamente încrucișate sau fracturi deschise, nu produc atâta indisponibilitate.

9 august 2018e data la care Momcilovici a jucat ultimul meci, 0-0 cu Hajduk Split, părăsind terenul accidentat

32 de aniva împlini Marko Momcilovici în luna iunie

Cota i-a scăzut la jumătate

Înainte de startul actualului sezon, adică în iunie 2018, Momcilovici avea o cotă foarte bună pentru un fotbalist care era trecut de 30 de ani. Avea pe transfermarkt un nivel de 1,3 milioane de euro, acum are 650.000 de euro. Accidentarea și pauza pe care a luat-o l-au prăbușit şi acum este chiar și sub ce era când a plecat de la Pandurii la FCSB, în ianuarie 2016: 1 milion de euro.

Gigi vrea un al 4-lea fundaș stânga

În lotul actual, FCSB deține 3 apărători lateral stânga: Momcilovici, Junior Morais și Alexandru Stan. În ciuda acestui fapt, una dintre țintele patronului roș-albaștrilor pentru perioada de mercato din vară e un alt fundaș stânga. Bradley de Nooijer, de la Viitorul, l-a încântat pe Gigi Becali cu prestațiile din acest sezon, dar mai ales din meciul de acum o lună, când FCSB a fost bătută pe Arena Națională de echipa lui Hagi, scor 2-1. Olandezul, care are numai 21 de ani, a ajuns la Viitorul de la Dordrecht, în vara lui 2017, și nu a costat clubul de la malul mării niciun ban. De Nooijer e evaluat în momentul de față la 1,3 milioane de euro. 

Citește și:

Mangia intră în cărți la FCSB! Teja în pericol, MM Stoica și Gigi Becali sunt cei mai mari fani ai italianului demis de Craiova

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
cornelconasu
cornelconasu  •  18 Aprilie 2019, 10:12

...pentru că hernia de disc nu se tratează ! Poți ameliora durerile , inflamația , dar afecțiunea rămâne !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează