FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFER

Se-ntoarce la locul faptei » Dan Roman părăsește Mediașul și va semna cu FC Botoșani

Articol de , - Publicat joi, 14 mai 2015 00:00

Destinul îl duce pe atacantul de 29 de ani să evolueze din vară pe iarba pe care a suferit o cumplită accidentare în decembrie 2013

Indiferent că se va salva sau nu de la retrogradare, Gaz Metan își pierde în această vară unul dintre fotbaliștii importanți ai lotului. Dan Roman, 29 de ani, va merge să joace în Moldova, la FC Botoșani, echipă care speră să prindă cupele europene pe ultima sută de metri. Atacantul, la cel mai bun sezon al său în tricoul Mediașului, se întoarce la Botoșani, acolo unde a suferit o teribilă accidentare pe 19 decembrie 2013. (Detalii)

Horror

Acea zi începuse bine pentru fotbalist. Deschisese scorul în minutul 5, partida avea să se încheie 2-2 între moldoveni și ardeleni, dar spre finalul primei reprize, în minutul 38, cariera i-a fost pusă în pericol. Dan Roman a suferit una dintre cele mai îngrozitoare accidentări din Liga 1, Ciprian Dinu avînd o intrare criminală. Atacantul s-a ales cu dublă fractură, de tibie şi peroneu, și a fost obligat să stea 9 luni departe de gazon.

"Plec cu capul sus"

Roman și-a revenit, a început să marcheze goluri, iar acum, după 4 ani și jumătate petrecuți la Mediaș, se va despărți de Gaz Metan. Va îmbrăca tricoul celor de la FC Botoșani, chiar dacă, încă, vîrful evită să vorbească despre destinația sa viitoare. Totuși, a declarat pentru Gazeta Sporturilor: "Mai sînt trei meciuri, după care o voi lua pe alt drum. Îmi doresc să plec cu capul sus, adică să salvăm formația, eu, unul, am făcut tot ceea ce a depins de mine ca să ajut echipa. Au fost patru ani și jumătate superbi, dar va urma o nouă etapă în cariera mea. Ne-am ajutat reciproc, eu și clubul. Gaz Metan va rămîne mult timp în inima mea. Oricum, pe final de sezon, voi da totul, sută la sută, pentru Mediaș, nu sînt obișnuit altfel".

6 goluria reușit atacantul în acest sezon în 27 de meciuri. În total, jucătorul are 17 reușite în tricoul Mediașului în 4 ani

Reacții în 2013 după cumplita accidentare

"Dan a scăpat din marcaj în zonă centrală, eu m-am dus să atac mingea, piciorul lui a rămas în gazonul îngheţat. Nici o secundă nu am vrut să lovesc!"
Ciprian Dinu, fundaș FC Botoșani

"Nu pot să cred ce mi s-a întîmplat. Căzut pe teren, am văzut că piciorul meu arată ciudat, iar colegii își puneau mîinile în cap. M-a sunat și Ciprian Dinu, n-am cum să-i port pică, mai ales că am fost și colegi, s-a întîmplat, asta este"
Dan Roman, atacant Gaz Metan

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
mexesblue
mexesblue  •  14 Mai 2015, 13:16

Ce bine , 6 goluri in 27 de meciuri , performanta mare. ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează