INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  RAPID VIENA - FCSB, JOI, 21:30, GSP.RO

Se poate! Înfrângere pentru Rapid Viena în campionat, cu 4 zile înaintea meciului cu FCSB din Europa League » Andrei Ivan a scos un penalty

Articol de - Publicat duminica, 19 august 2018 20:29

Rapid Viena a jucat slab spre foarte slab în deplasrea de azi de la Lask Linz, 1-2, a marcat un gol norocos după ce-a ratat un penalty scos de Andrei Ivan, dar a pierdut un punct în ultimele minute. 

FCSB a jucat la București cu Sepsi, 2-0.  La Linz, Rapid Viena a avut meci de campionat, ultimul înaintea manșei tur de joi seară, din play-off-ul Europa League cu FCSB. Niciunul dintre colaboratorii lui Dică n-a plecat să vadă pe viu adversarul de peste câteva zile.

Un adversar care, conform bookmakerilor, are prima șansă la calificare, dar care nu sperie deloc în confruntarea cu LASK din campionat. Gazdele au avut inițiativa și au creat ocaziile cele mai mari, au profitat de vulnerabilitatea fundașilor parcă adormiți ai celor de la Rapid.

Cu Andrei Ivan titular, vienezii au lăsat spații multe în apărare și au fost surprinși de pătrunderile rapide ale atacanților adverși. Românul a fost controlat serios la glezne (17) și a avut nevoie de două minute să fie pus pe picioare de medici.
Chiar dacă a avut posesia în prima repriză, 56 la sută, primul și singurul șut pe poartă al Rapidului a venit abia în minutul 22.

Centrare Berisha și-un șut în forță a lui Knasmullner care șterge bara din dreapta! Și cam atât! Ocazii? Am mai putea contabiliza șutul anemic al lui Martici (41), dar n-ar reprezenta un pericol nici pentru un portar ieșit de pe "băncile" junioratului. Ivan și compania au tremurat serios (52) la "torpila" lui Goiginger, dar goalkeeperul Strebinger a scos miraculos cu vârfurile mănușilor.

Avertismentul a venit în minutul 62, când apărarea anesteziată n-a avut replică, dar fundașul Barac a reușit să scoată cu călcâiul un șut pe care scria gol.

Rapidiștii n-au mai avut ce să facă la "ghiuleaua" fabuloasă expediată de Ramsebner (65) de la 35 de metri aproape de vinclu.

Ultimele 10 minute au fost cele mai bune ale meciului! Knasmullner a ratat pentru Rapid Viena de la punctul cu var penalty-ul scos de Ivan, dar, la doar un minut, Berisha a egalat cu un șut de la 20 de metri. Când credea că a pus mâna pe-un punct după un meci extrem de slab, Rapidul a luat gol cu un minut înainte de final după ce apărarea a fost făcut șah-mat!

FCSB bate la București, Rapid pierde la Linz, mai rămân două întrebări. Cine câștigă joi și cine se califică?

Rapid Viena: Strebinger - Thurnwald (46 Potzmann), Sonnleitner, Barac, Bolingoli - Martici (69 Alar), Ljubicici - Berisha, Knasmullner, Kostici (57 Murg) - A. Ivan. Antrenor: Goran Djuricin. Rezerve: Knoflach, Muldur, Auer, Guillemenot.

"Nu mai vreau să mă laud. Dar hai să spunem totuși adevărul. Nu are cum să te bată pe tine, FCSB, Rapid Viena! Nu e normal să te scoată. Normal că va fi foarte grea «dubla», dar cred că ne vom califica. Va fi foarte dificil, dar sper ca la final să fim noi cei calificați"
Gigi Becali, patron FCSB

  • Rapid Viena - FCSB, manșa tur din play-off-ul Europa League, se joacă joi, de la ora 21:30, liveTEXT pe GSP.ro. 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
spion_kop
spion_kop  •  20 August 2018, 08:55

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

adi2008
adi2008  •  19 August 2018, 23:01

Dica a pregatit o strategie speciala pentru austrieci. O stie de cand era in Liga a 3-a. Asa ca stati linistiti...

vladut12
vladut12  •  19 August 2018, 21:55

Steaua bate la Viena!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează