FOTBAL  »  Superliga  »  DECIZIE

Clubul din Liga 1 renunță la aducerea lui Bogdan Stancu, după decizia neașteptată a „Motanului”: „Am văzut că se retrage”

Bogdan Stancu a jucat doar în Turcia după plecarea de la FCSB / Sursă foto: Imago Images
Bogdan Stancu a jucat doar în Turcia după plecarea de la FCSB / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 21 iulie 2022 18:59 / Actualizat joi, 21 iulie 2022 19:40

Bogdan Stancu (35 de ani), unul dintre cei mai importanți atacanți români din ultimul deceniu, era dorit de FC Argeș, dar pare tentat mai degrabă să se retragă din activitate. Fără meci jucat din decembrie 2021, „Motanul” e mai aproape de retragere decât de un nou contract. 

Vara aceasta, FC Argeș, primul club din cariera vârfului de atac, a încercat să-l „repatrieze” pe Bogdan Stancu, însă fotbalistul a refuzat să evolueze sub comanda lui Prepeliță. Jean Vlădoiu, președintele piteștenilor, a declarat pentru GSP.ro că a auzit la rândul său că Stancu ar fi hotărât să renunțe la cariera de profesionist.

„Andrei Prepeliță a vorbit cu Bogdan în urmă cu ceva timp, la începutul perioadei de pregătire, dar nu-și dorea să revină în acel moment. Atunci, încă își căuta prin Turcia. Ni l-am dorit, dar nu am primit un răspuns pozitiv de la el. Eu am citit că se retrage. Am încercat, dar nu știu dacă mai e de actualitate. În primul rând să vrea sa mai joace”, a precizat Vlădoiu. 

Clubul din Liga 1 renunță la aducerea lui Bogdan Stancu, după decizia neașteptată a „Motanului”: „Am văzut că se retrage”
Bogdan Stancu a debutat în prima ligă în tricoul lui FC Argeș, în sezonul 2005-2006 / Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor

Victor Becali anticipează decizia lui Bogdan Stancu: „Nu cred că va continua”

Informația că Stancu renunță la cariera de fotbalist a fost lansată în spațiul public miercuri seară, de către Victor Becali, agentul lui Bogdan Stancu: 

„Bogdan Stancu a terminat contractul acolo, este în ţară, nu ştiu, nu va mai continua, nu cred că va mai continua. A jucat destul, are o vârstă, a decis el să nu mai continue (n.r. - în Turcia). El simte cel mai bine dacă mai poate sau nu. Nu cred că va continua”, a declarat agentul, conform Orange Sport

5 milioane de euroa încasat FCSB de la Galatasaray în schimbul lui Bogdan Stancu, în 2011

11 ania strâns Bogdan Stancu în Turcia, schimbând 5 cluburi: Galatasaray, Orduspor, Gençlerbirliği, Bursaspor și Eyüpspor

Stancu s-a retras de la națională în 2018

Bogdan Stancu a luat pe toată lumea prin surprindere în februarie 2018, când a anunțat că se retrage oficial din echipa națională. În cele 52 de partide disputate în tricoul României, „Motanul” a înscris 14 goluri, participând cu naționala la Campionatul European din 2016.

Calificarea la Campionatul European rămâne cea mai mare bucurie și cea mai frumoasă amintire de la echipa națională. A însemnat enorm pentru mine. Ăsta e visul oricărui jucător atunci când se apucă de fotbal. Fiecare moment în tricoul echipei naționale îmi va rămâne în memorie. Sunt amintiri pe care le voi căra cu mine toată viața. Sunt recunoscător pentru că mi s-a dat șansa să trăiesc așa ceva, să îmbrac tricoul naționalei 

– Bogdan Stancu în ianuarie, în exclusivitate pentru GSP.ro

Bogdan Stancu a jucat doar în Turcia după plecarea de la FCSB

Bogdan Stancu a fost primul mare transfer reușit de Gigi Becali. În 2011, atacantul era cumpărat de Galatasaray, în schimbul sumei de 5 milioane de euro. Din acel moment, „Motanul” a evoluat doar în Turcia, unde a avut cifre importante:

  • Galatasaray: 16 meciuri, 3 goluri, 2 pase decisive
  • Bursaspor: 53 de meciuri, 8 goluri, 3 pase decisive
  • Bursaspor: 53 de meciuri, 8 goluri, 3 pase decisive
  • Genclerbirligi: 157 de meciuri, 61 de goluri, 23 de pase decisive
  • Eyupspor: 14 meciuri, 3 goluri

Citește și alte știri din Liga 1: 

Octavian Popescu creează polemică la FCSB » Becali și Petrea nu sunt de acord cu ideea propusă de Mihai Stoica

Boloni, despre transferul lui Rareș Ilie la Nice: „Îi va fi dificil să se impună. Să lăsăm mai bine acest entuziasm”

EXCLUSIV Prizonier la Dinamo » Au refuzat oferta clubului din Liga 1!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
marius1979
marius1979  •  21 Iulie 2022, 21:41

Fake news. Stancu ii retras de mult.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close