FOTBAL  »  Superliga  »  ARBITRAJ

Sebastian Colțescu bifează, în această seară, o performanță importantă pentru cariera sa: 300 de meciuri în prima ligă din România

Articol de - Publicat vineri, 10 iulie 2020 11:31 / Actualizat vineri, 10 iulie 2020 14:18

CCA a decis să-l delege pe Sebastian Colțescu la primul meci al rundei a 8-a de play-off, dintre Botoșani și Astra. Partida va fi una specială pentru "centralul" de 43 de ani: cel de-al 300-lea său meci în prima ligă din România.

  • FC Botoșani și Astra se întâlnesc vineri, de la 20:30, în runda cu numărul 7 din play-off-ul Ligii 1. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe TV Telekom Sport 1, TV Digi Sport 1 și Look Plus.

De ocupație inginer, absolvent al Facultății de Electromagnetică, Sebastian a jucat fotbal înainte să devină "central". "Am jucat la Electroputere Craiova, cu Dănciulescu și cu Claudiu Răducanu. Eu eram mijlocaș la închidere, însă am simțit că n-aș fi atins un nivel bun. Așa că am devenit arbitru la 19 ani. Ca jucător de fotbal n-aș fi ajuns niciodată la treapta pe care am urcat cu arbitrajul. Însă nu cred că pot să fac 10 la sută pentru arbitraj din cât mi-a dat mie meseria asta! Am văzut aproape toată Europa gratis datorită acestui job", spune arbitrul din Bănie.

A uitat banii în vestiar

Colțescu a devenit arbitru în 1996, a promovat în Liga 1 după 3 ani, iar primul meci oficial în primul eșalon l-a primit în urmă cu 15 ani, pe 28 noiembrie 2003, partida dintre Oțelul Galați și Gloria Bistrița, 1-0. 

"Nici nu știam pe ce lume sunt. Am lăsat avantaj greșit la o fază și era să iasă gol pe contraatacul respectiv! Asistenți au fost Nica și Oniță, cei mai buni din România, și mi-au mai dat ei încredere. Am plecat de la Galați și abia la Brăila mi-am adus aminte că nu-mi luasem baremul, uitasem banii în vestiar. A oprit Nica mașina și ne-am întors la stadion. Era curățenie în vestiar, doar pe masa noastră erau numai plicuri rupte, că noi după ce scoatem banii din plicuri le rupem. Și sub mormanul de hârtii rămăsese plicul meu, intact, cu banii în el", își amintește Colțescu.

Cu meciul din această seară, Sebastian Colțescu își consolidează locul 3 în clasamentul all-time. Primii sunt doi dintre cei mai importanți arbitri pe care i-a avut fotbalul românesc, Alexandru Tudor (381 de meciuri), în prezent oficial al FCSB, responsabilul Academiei, și Cristian Balaj (341 de meciuri), președintele Agenției Naționale Anti-Doping din România.

1 singurDerby de România, FCSB-Dinamo, a arbitrat Sebastian Colțescu în carieră

Sebastian Colțescu bifează, în această seară, o performanță importantă pentru cariera sa: 300 de meciuri în prima ligă din România

Kovacs și Hațegan intră în Top 5

În cel mai scurt timp, cei mai buni arbitri români ai momentului, Istvan Kovacs și Ovidiu Hațegan, vor intra în Top 5 meciuri arbitrate all-time în prima ligă din România. În acest moment, Kovacs contorizează 264 și mai are nevoie de doar trei meciuri pentru a-l egala pe unul dintre cei mai mari cavaleri ai fluierului pe care i-a avut fotbalul românesc: Nicolae Rainea, apoi de încă un joc pentru a urca pe poziția 4, la egalitate cu Sorin Corpodean. Kovacs ar putea bifa această performanță chiar în actualul sezon. În schimb, Hațegan mai are de tras ca să intre în cei mai delegați cinci "centrali" din L1, acesta având nevoie de încă șapte meciuri.

16 ani, 7 luni și 13 zileau trecut de la debutul oficial al lui Sebastian Colțescu în Liga 1. A debutat pe 28 noiembrie 2003, la confruntarea Oțelul Galați - Gloria Bistrița 1-0

Echipele arbitrate cel mai des de Colțescu

  1. CFR Cluj 44
  2. FCSB 39
  3. Dinamo 34
  4. Astra 32
  5. Rapid 29

 Laurențiu Reghecampf intervine în scandalul momentului: „Steaua pentru mine este echipa mea de suflet”

CITEȘTE ȘI:

FCSB. Gigi Becali a ieșit de la negocierile pentru Dennis Man: „Englezii au zis că nu face 15 milioane” » Cât oferă Norwich acum pentru vedeta FCSB

FCSB. EXCLUSIV Revoltă de amploare provocată de Mihai Pintilii! Amenințări cu boicotul din cauza ideii lui Gigi Becali

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (7)
cpt.ahab
cpt.ahab  •  10 Iulie 2020, 15:58

Uite-așa, un arbitru care a creat probleme la majoritatea jocurilor pe care le-a arbitrat ajunge să bifeze 300 de meciuri în prima ligă. Asta înseamnă societate în care non-valoarea e merit!

emil1986
emil1986  •  10 Iulie 2020, 15:13
Postat de Piramidon Quijote pe 10 Iulie 2020, 13:23

Ăsta nu-i ăla care a vrut să se arunce de la balcon ? *** ... Marele arbitru Clonțescu , oltenezul zburător ...

Nu e ala care i-a anulat 3 goluri Stelei, toate valabile, contribuind astfel la titlul castigat de Astra.

steaua.libera
steaua.libera  •  10 Iulie 2020, 14:53

Doar in mamaLiga I un astfel de specimen ar fi putut strange 300 de meciuri. Intrebare pentru cititori: cate meciuri arbitrate de Coltescu ati vazut fara ca "fluierasul" sa nu le fi facut varza? Eu le pot numara pe degetele unei singure maini si, credeti-ma, am urmarit si urmaresc multe.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează