FOTBAL  »  Superliga  »  CS UNIVERSITATEA CRAIOVA

Secretul victoriei celor de la CS Universitatea Craiova în meciul cu Chindia

Articol de - Publicat luni, 25 octombrie 2021 14:43 / Actualizat luni, 25 octombrie 2021 14:51

Ca să câștige la Ploiești, cu Chindia (1-0), CS Universitatea Craiova coborât la „munca de jos”.

În precedentele două ediții de campionat, din postura de candidată la titlu, Universitatea a întâlnit-o de patru ori pe Chindia. A câștigat prima confruntare, 1-0, apoi a înregistrat numai dezamăgiri: o remiză și două eșecuri. Pur și simplu, n-a găsit nicio soluție inteligentă pentru a muta „autocarul" târgoviștean din drumul spre gol. 

Cum a câștigat Universitatea Craiova: jucătorii și-au pus „salopetele" și au coborât la „munca de jos"

Vineri seară, în schimb, oltenii au înțeles, în sfârșit, că în fața unei echipe atât de incomode, precum cea a lui Emil Săndoi, e greu să câștigi cu fotbal - șampanie. Așa că și-au pus „salopetele" și au coborât la „munca de jos". 

Gazeta a comparat mai mulți dintre parametrii precedentei partide disputate de CSU cu adevărat în deplasare, 2-1 pe Arena Națională, contra Rapidului, cu aceia înregistrați vineri, la Ploiești:

Rapid Parametru Chindia
2-1  Scor1-0
11  Ocazii5
28/12  Șuturi/cadrate13/3
40 (63%)  Driblinguri (reușite)25 (40%)
10  Faulturi12
79 (61%) Dueluri în defensivă (câștigate) 107 (63%)
29 (59%)  Tacklinguri (reușite)47 (57%)
47  Baloane recuperate61
55%  Eficiența pressingului64%

În plan ofensiv, diferențele sunt mari la toate capitolele. Și reflectă "chinurile" prin care au trecut juveții cu Chindia. Ocaziile, șuturile la poartă și cele cadrate, driblingurile inițiate și cele reușite sunt toate la jumătate, dacă nu mai jos, decât acelea de la București. 

În schimb, față de meciul din Capitală, Craiova a bifat cele mai mari cifre ale stagiunii în curs la capitole ce țin de combativitate: tacklinguri - 47, față de 29 cu Rapid, baloane recuperate - 61, respectiv - 47 pe Arena Națională, eficiența pressingului - 64% (55%), precum și la duelurile defensive: 107 (79). 

Până la urmă, nici golul venit pe final n-a fost vreunul de generic TV sau măcar pe aproape. Lui Andrei Ivan i-au fost necesare două încercări, în aceeași fază, pentru a-l învinge pe Căbuz.

Avem o organizare a jocului ceva mai aproape de ceea ce se pretinde la nivelul la care se află jucătorii noștri. E numai meritul antrenorului, deciziile sunt numai ale lui. Pot să spun că echipa arată bine.

- Sorin Cârțu, președinte CSU Craiova

5 victoriiconsecutive are Universitatea Craiova în campionat, cu cea de la Ploiești, în fața Chindiei

Citește și: 

Reghecampf nu s-a abținut: „Să existe o diferență între oamenii vaccinați și cei nevaccinați!”

Sorin Cârțu, furibund la adresa restricțiilor: „Cum ne aduci pe aceeași linie cu niște ignoranți care râd de noi?!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
observator_ipohondru
observator_ipohondru  •  25 Octombrie 2021, 17:51

Echipa s-a schimbat, dar trebuie sa mai salte ca moral si ambitie. Face mult sa ai incredere in tine si, mai ales, in colegii tai.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close