FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - CLINCENI

Secundul dorit la FCSB îl înfruntă pe Becali! Dialog incredibil între Gigi și Ilie Poenaru: „Tu pregătești echipa, eu stabilesc formula de start și schimbările”

Bogdan Vintilă, alături de Ilie Poenaru, foto: GSP
Bogdan Vintilă, alături de Ilie Poenaru, foto: GSP

Articol de , - Publicat luni, 10 februarie 2020 09:00

FCSB - CLINCENI // Ilie Poenaru (43 de ani), antrenorul de la Academica Clinceni, a fost ofertat de Becali la FCSB înainte să fie instalat Bogdan Vintilă. L-a refuzat pe Becali după ce i-au fost transmise condițiile de lucru, cu toate deciziile importante la discreția patronului.

Ilie Poenaru a refuzat să lucreze pentru Becali ca asistent al acestuia și va avea astăzi ocazia să-i demonstreze lui Gigi că e, cu adevărat, un antrenor priceput, care ar fi meritat un credit mai mare. Oferta de la FCSB pentru Poenaru a apărut chiar înainte să fie angajat Bogdan Vintilă.

Becali către Poenaru: „Tu pregătești FCSB, eu stabilesc formula de start și schimbările"

Becali îl considera pe Ilie un tehnician aflat la îndemână, întrucât formația din Clinceni a evoluat în liga a doua ca un „satelit" neoficial al roș-albaștrilor. 

Ilfovenii au obținut promovarea în mod surprinzător, cu un buget un pic peste o jumătate de milion de euro, cei mai puțini bani de care a dispus o promovată în sezoanele recente.

Parcursul uimitor al Clinceniului i-a atras atenția lui Gigi, așa că el s-a gândit la Poenaru atunci când căuta un înlocuitor pentru interimarul Vergil Andronache. Refuzaseră postul Toni Conceicao, Mangia, Edi Iordănescu.Nici Ilie nu a acceptat, deși jobul ar fi fost cel mai tare din CV-ul lui, de departe! Gigi l-a ofertat și i-a transmis deschis toate condițiile: „Tu pregătești echipa, eu stabilesc formula de start și schimbările".

Poenaru a încercat să negocieze așa încât să capete totuși mai multe drepturi, fișa postului să fie apropiată de a unui antrenor normal. Becali a înțeles că Ilie nu voia să fie la dispoziția lui și s-a orientat către Bogdan Vintilă, pe care i l-a recomandat duhovnicul. 

Religiozitatea și mandatul avut la Viitorul ca secund al lui Hagi au fost argumentele pe baza cărora a fost ales fostul portar de la FC Argeș. Poenaru poate să demonstreze astăzi că ar fi meritat mai multă încredere din partea FCSB-ului, să confirme că e un tehnician cu adevărat bun.

El a promis în conferința de presă dinaintea partidei FCSB-Clinceni că va urma un joc mai echilibrat decât crede lumea: „Tot aud că ne vor da minimum un 3-0! E adevărat că FCSB a adunat jucători dintre cei mai buni din țară și și-a revenit după începutul mai slab al sezonului, dar cu trei goluri diferență n-o să ne bată!".

„FCSB le interzice lui Robert Ion și lui Șut să evolueze în partida de luni, fiindcă sunt împrumutați de acolo. Dacă tu, FCSB, ai ajuns să te temi de doi copii, e minunat! Înseamnă că noi suntem cu adevărat puternici!" - Ilie Poenaru, antrenor Clinceni

„Am fost aproape de FCSB, discutam cu domnul Becali. A fost din partea fiecăruia o perioadă de tatonare și mai departe n-are rost să spun, e un capitol, închis. Am rămas la Clinceni și dacă reușim să evităm reprogradarea ar fi ca și cum am câștiga un trofeu" - Ilie Poenaru, antrenor Clinceni

„Gigi a ajuns la un alt nivel, crede că licența Pro e prea puțin pentru el. Dar antrenorii care acceptă să colaboreze cu Becali cunosc toate condițiile cu exactitate, el nu-i minte, le transmite de la început cum trebuie să decurgă relația" - Ilie Dumitrescu, la TV Digi Sport

400.000 de euroa plătit FCSB pentru achiziționarea lui Adrian Șut, un mijlocaș central în vârstă de 20 de ani pe care Becali l-a lăsat la Clinceni și pentru sezonul acesta

Cea mai nouă invenție: Răzvan Oaidă fundaș stânga

Vintilă respectă criteriile pe care Becali i le transmisese lui Poenaru. Gigi are drept de veto asupra formulei de start și tot el are dreptul de a opera schimbări în timpul partidelor.

În derby-ul pierdut cu CFR, 0-1, patronul a surprins cu o reprofilare într-un meci care era, oricum, foarte greu chiar și cu fotbaliștii folosiți pe posturile lor obișnuite: l-a înlocuit după o repriză pe Momcilovic și l-a mutat ca fundaș stânga pe Oaidă, un mijlocaș central de picior drept.

Oaidă, internațional de tineret, nu mai evoluase niciodată ca apărător stânga, deși mai fusese obiectul experimentelor patronului, care l-a mutat ba ca extremă dreapta, ba ca extremă stânga. 

Becali nu și-a reproșat „testul Oaidă", mai mult a fost supărat pentru formula de start pe care o stabilise: „N-a fost corectă echipa de start. Vintilă mi-a spus-o dinainte, deci e și vina mea".

video // Match Preview FCSB - Clinceni

FCSB - CLINCENI | ECHIPE PROBABILE

FCSB (4-3-3): 34. Bălgrădean - 2. V. Crețu, 3. I. Cristea, 17. Planici, 18. Soiledis - 27. Olaru, 26. Oaidă, 11. Moruțan - 98. Man, 10. Fl. Tănase, 7. Fl. Coman
REZERVE: 99. A. Vlad, 6. Dr. Nedelcu, 8. L. Filip, 9. Gnohere, 15. Momcilovici, 20. Vână, 88. Ad. Popa
ABSENȚI: Ov. Popescu (accidentat)
ANTRENOR: Bogdan Vintilă

CLINCENI (4-2-3-1): 1. Vâlceanu - 14. G. Matei, 23. A. Răuță, 19. Albu, 21. Dobrescu - 30. Ventura, 37. Cebotaru - 25. Merloi, 17. Deretti, 9. Buziuc - 77. Vojtus
REZERVE: 82. Ureche, 3. Fl. Achim, 7. Horj, 11. A. Popescu, 15. Chatziterzoglou, 22. P. Pârvulescu, 99. B. Ilie
ABSENȚI: Șut, Patriche (suspendați), R. Ion (fără drept de joc)
ANTRENOR: Ilie Poenaru

vezi și:

FCSB - CLINCENI // Doar Peluza „cu Mustață” » Cum va arăta până la urmă galeria roș-albastră la Derby

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (20)
rooster_adevarat
rooster_adevarat  •  10 Februarie 2020, 15:12
Postat de rooster_adevarat pe 10 Februarie 2020, 09:47

***

Profesionalism adevarat din partea ziaristilor gesepe...postarile in care sunt atacati, sunt sterse. Sa va fie rusine

steaua.libera
steaua.libera  •  10 Februarie 2020, 12:47

Oare la fel face și cu piloții de la manșa charter-elor cu care zboară? Nu cred.

ray51
ray51  •  10 Februarie 2020, 11:27

Dincolo de declaratiile hazoase ale lui Ilie, ramane rezultatul final. Sa urmarim ce va spune dupa intalnirea de azi. Tot la fel de haios va fi?

Vezi toate comentariile (20)
Comentează