FOTBAL  »  Superliga  »  FRF

Şef la LPF, vice la UEFA » Mircea Sandu ia în calcul o mişcare-surpriză: candidatura la conducerea Ligii, în 2014!

Articol de - Publicat vineri, 14 iunie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 14 iunie 2013 00:47

Naşu' pleacă anul viitor din fruntea FRF, dar prepară în culise mutări spectaculoase, spun surse GSP. În 2015 visează să devină al doilea om în structura UEFA, dacă spaniolul Villar va ajunge preşedinte.

Anunţata retragere a lui Mircea Sandu din fruntea FRF în 2014 nu va însemna ieşirea din prim-plan a omului care conduce fotbalul românesc de peste două decenii. Iar postul de preşedinte de onoare la Casa Fotbalului, cu rol decorativ, nu pare să-i surîdă Naşului. Apropiaţi ai lui Sandu vorbesc acum despre două ţinte pe care şi le prepară şeful federaţiei pentru anii următori.

18 sau 16 echipe în L1, miză pentru alegeri
Marea surpriză ar putea veni pe plan intern. "Există mai mulţi conducători în prima divizie care-l îndeamnă să candideze la şefia LPF", spun surse dinspre cluburi. Alegerile la Ligă vor fi tot anul viitor, exact cînd Sandu pleacă de la FRF!

"Deşi poate părea o explicaţie ciudată, actualele contre dintre Sandu şi Dragomir pe tema drepturilor TV şi a numărului de echipe din liga întîi ar avea în substrat şi tema viitoarelor alegeri de la LPF. Una e să ai 18 votanţi şi să fie nevoie de minimum 10 cluburi care să aleagă preşedintele, alta e să fie 16 echipe şi să cîştigi şefia Ligii cu cel puţin 9 voturi. E o diferenţă de un vot, care poate conta enorm la momentul oportun", explică aceleaşi surse.

Iar tema posibilei treceri a lui Sandu la LPF nu e chiar nouă. La sfîrşitul lui 2011, patronul Stelei, Gigi Becali, dezvăluia o discuţie pe care o avusese cu Naşu': "I-am zis că trebuie să preia el conducerea. N-a bătut în retragere. Mi-a răspuns doar că nu ştie ce să zică, să facem hîrtii şi vom vedea ce se întîmplă".

Va intra în cursă alături de Villar
În ce priveşte aranjamentele externe, Sandu ar năzui la un post de vicepreşedinte UEFA! Pentru asta, ar trebui ca piesele unui domino simplu să se aşeze în matca potrivită în 2015, cînd vor fi alegeri atît la forul continental, cît şi la FIFA.

Dacă Blatter se retrage, cum se preconizează, Platini ar fi cel mai probabil urmaş în fruntea fotbalului mondial. Iar pentru fotoliul UEFA ar urma un duel între spaniolul Villar şi neamţul Niersbach. Apropiat al ibericului, Naşu' ar intra în cursă în tabăra amicului său pentru postul de vicepreşedinte UEFA.

Variante pentru Mitică: FRF sau un club
"Nu aş veni la federaţie nici dacă mi-ar da gratis Casa Poporului" a fost replica lui Dragomir atunci cînd, la începutul anului, apăruseră discuţiile despre o posibilă venire a lui Mitică la FRF, ca succesor al Naşului. "În realitate, n-ar zice nu şi, la ce relaţii are, l-ar bate la pas şi pe Popescu", estimează unul dintre şefii din Liga 1, din cercul celor loiali lui Dragomir. O variantă de rezervă ar fi preluarea preşedinţiei unui club de renume din L1!

16 voturi din 18 a obţinut Dragomir la ultimele alegeri pentru şefia LPF, în noiembrie 2009, cînd a fost singurul candidat: Urziceniul s-a abţinut, Pandurii nu s-a prezentat

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (16)
sakamoto
sakamoto  •  14 Iunie 2013, 23:20

La FIFA si la UEFA se stie bine, cit de murdar este fotbalul romanesc, condus de mafioti.

widoqq
widoqq  •  14 Iunie 2013, 22:08

Gand o sa fie toti mafiotii de la FRF si LPF in celula la jilava sa se numeasca sefi prin rotatie la FRF, la LPF, sef de camera,sef de celula,sef de dormitor,ce sefi vor ei sa fie, numai sa fie!

xftw
xftw  •  14 Iunie 2013, 17:32

Cand scapam de comunistii astia doi ???

Vezi toate comentariile (16)
Comentează