FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI OSK

Dioszegi anunță că o bancă importantă renunță la afacerile din România și nu va mai fi sponsor la Sepsi!

Laszlo Dioszegi / foto: GSP +49   FOTO
Laszlo Dioszegi / foto: GSP

Articol de - Publicat joi, 09 noiembrie 2023 21:21 / Actualizat vineri, 10 noiembrie 2023 00:54

Laszlo Dioszegi, finanțatorul lui Sepsi Sfântu Gheorghe, dezvăluie că echipa sa va rămâne fără sprijinul financiar al unuia dintre cei mai importanți sponsori, OTP Bank. Respectiva bancă maghiară va renunța la afacerile din România, astfel că-și va retrage sponsorizarea către formația lui Dioszegi. 

Sepsi, unul dintre cele mai stabile cluburi din Superligă din punct de vedere financiar, nu se va mai baza începând din sezonul următor pe unul dintre partenerii săi de nădejde, prezent alături de covăsneni la performanțele înregistrate în ultimii ani. Este vorba despre OTP Bank, cea mai mare instituție bancară din Ungaria și a treia din Europa Centrală și de Est, care va pune capăt activității din România.

Dioszegi a abordat deschis subiectul, a lăsat de înțeles că la clubul din Sfântu Gheorghe nu e doar lapte și miere, întărind ideea că are nevoie de sprijinul unor parteneri puternici pentru ca echipa lui să se mențină în top.

Istvan Kovacs, protagonist în campania UEFA: „Vreau să le transmit tinerilor un mesaj”
UEFA
Istvan Kovacs, protagonist în campania UEFA: „Vreau să le transmit tinerilor un mesaj”

Laszlo Dioszegi anunță că Sepsi va rămâne fără un sponsor important: „Se retrage din România”

„Este un an greu, pentru că au crescut pretenţiile. Suporterii nu-şi dau seama că avem nevoie din ce în ce mai mulţi bani, pretenţiile jucătorilor cresc. 

Am fost a treia oară în Europa, se aude că la Sfântu Gheorghe lucrurile sunt normale, iar jucătorii vin cu pretenţii. Trebuie să creşti salariile cu 1.000 de euro.

OTP se retrage din România. Slavă Domnului că n-am avut contract mare cu OTP. Noi am primit în jur de 75.000 de euro pe an, undeva cam suma asta ne va lipsi anul următor. La OTP Ungaria nu sunt probleme, la OTP România sunt probleme financiare. 

Vor să vândă banca. Va veni un cumpărător pe care nu ştiu dacă o să putem să-l numim şi sponsorul nostru, depinde de ce bancă va cumpăra”, a spus Laszlo Dioszegi, într-o intervenție la Sport Total FM

Într-un top publicat de jurnaliștii de la Ziarul Financiar în luna iunie a acestui an, OTP Bank figura pe locul 10 într-un clasament al băncilor din România, raportat doar la activele pe anul 2022:

BancăActive 2022 (mld. lei) 
1. Banca Transilvania134 
2. BCR98 
3. BRD71 
4. ING63 
5. Raiffeisen Bank62 
6. CEC Bank62 
7. Unicredit Bank60 
8. Exim-Banca Românească23 
9. Alpha Bank21 
10. OTP Bank20 

Rămas fără OTP Bank, Dioszegi anunță: „O firmă din București vrea să fie sponsorul nostru”

Totodată, Dioszegi a mai dezvăluit că se află în tratative cu o companie din București: 

Săptămâna trecută m-a sunat o firmă din Bucureşti că vrea să vină la meciul cu Rapid, să fie sponsorul nostru. Nu vorbim despre sume mari aici, dar pentru noi şi 10-20-30.000 de euro pe an deja e foarte bine. Aşteptăm cu nerăbdare, mai avem locuri unde să punem afişe, bannere, că avem mare nevoie de bani. 

- Laszlo Dioszegi, patron Sepsi Sfântu Gheorghe

+45 FOTO

Sepsi, campioană la capitolul banilor publici pompați spre echipă

Din cele 19 formații care au activat în primul eșalon în ultimele două stagiuni, 11 au primit "pomeni" din partea bugetului public. Campioană e Sepsi, se arată într-o analiză realizată recent de Dan Udrea, redactorul-șef adjunct al Gazetei Sporturilor

Lider la acest capitol e Sepsi, cu aproape 7 milioane de euro, sumă în care apar și finanțările trimise de la Budapesta de Guvernul condus de Viktor Orban.

Cluburile racordate la conducta bugetelor locale, în marea lor majoritate, n-au reușit să atragă și sponsori care să producă un venit măcar la fel de mare precum cel realizat din bani publici.

Sepsi e singura care are cifre de top, a produs aproape 4,5 milioane din atragerea de parteneri din zona privată. Și în acest caz însă există multe semne de întrebare, fiindcă aproape toți partenerii comerciali ai clubului sunt societăți maghiare, care ar fi putut fi direcționate către gruparea din Sf. Gheorghe tot în ideea proiectului pe care Guvernul din Ungaria îl are privind investițiile în zonele din România populate masiv cu etnici maghiari.

De la an la an e mai greu. Am primit sponsorizări. Nu sponsorizări, ci pentru investiţie... Săptămâna trecută am citit că au venit bani publici din Ungaria, 6 milioane, dar era suma pentru terminarea stadionului. Clubul n-a primit niciun cent. 

S-a terminat stadionul. Noi primim doar pentru academie în jur de 900.000 de euro (n.r. - din partea guvernului maghiar), doar pentru academie şi întreţinerea stadionului. 

- Laszlo Dioszegi, patron Sepsi, despre sponsorizările primite din Ungaria

VIDEO Ce ar face patronul lui Sepsi dacă ar fi președintele țării: „Să tragem trecutului o linie și să lucrăm pentru binele țării”

Citește și alte știri de actualitate:

EXCLUSIV Decizia luată azi la Comisia de Recurs, în „cazul Valentin Țicu” + Poziția clubului Petrolul

Zăvăleanu a intervenit în subiectul momentului de la Dinamo: „Să fim obiectivi, șansele sunt reduse”

ANALIZĂ GSP.RO Cine îl înlocuiește pe Dennis Man la meciurile cu Israel și Elveția. Cum arată echipa probabilă a României

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
Kuba.nr1
Kuba.nr1  •  10 Noiembrie 2023, 12:57
Postat de steaua.libera pe 09 Noiembrie 2023, 21:58

Nu e panică. O să-i trimită Orbán alte firme cu capital maghiar. Dacă vă uitați atent, toți sponsorii mari ai lui Sepși au capital maghiar. Românii care îl apreciază pe Orbán suferă de sindromul Stockholm, altfel nu poți fi fanul dictatorului unei țări care atacă HIBRID România de ani buni

fcsbistule habar n-ai ce vorbesti.

Custof
Custof  •  10 Noiembrie 2023, 07:44

De aceasta bancă a auzit doar el și încă câțiva,Romania nu pierde nimic că pleacă ei în ungaria.

CiprianBirtea_84
CiprianBirtea_84  •  10 Noiembrie 2023, 01:06
Postat de remarque pe 09 Noiembrie 2023, 22:29

Haideti mai, unul dintre sponsorii principali la echipa da 75.000 EUR/an? :))))))))))))))))). Si Dioszgi spera ca cine cumpara OTP sa fie sponsor Sepsi? Pai BT e cam singura banca ramasa in cursa sa cumpere OTP si ma indoiesc ca va sponzoriza pe Sepsi. :))))))))))))))))))))))))

BT sponsorizează pe "U" Cluj; nu are cum să-i sponsorizeze pe Sepsi.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează