FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI - DINAMO

Sepsi - Dinamo. Leo Grozavu: „Mi-e foarte frică de acest meci!” » Motivul pentru care se teme antrenorul

Sepsi e pe locul 4 în Liga 1, însă antrenorul Leo Grozavu se teme de meciul cu Dinamo din weekend
Sepsi e pe locul 4 în Liga 1, însă antrenorul Leo Grozavu se teme de meciul cu Dinamo din weekend

Articol de GSP - Publicat vineri, 23 octombrie 2020 14:44 / Actualizat vineri, 23 octombrie 2020 15:01

Sepsi e pe locul 4 în Liga 1, însă antrenorul Leo Grozavu se teme de meciul cu Dinamo din weekend. Cere Comisiei Centrale să aibă grijă pe cine trimite să arbitreze acest meci, mai ales având în vedere avalanșa de declarații ale „câinilor” după greșelile împotriva lor.

  • Sepsi - Dinamo se joacă sâmbătă, de la ora 21:45, în etapa cu numărul 8 din Liga 1. Meciul poate fi urmărit în format liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe Digi Sport, Telekom Sport și Look Sport.

- Domnule Grozavu, legați victoriile și ați urcat pe 4. Cum e? 
- Ca la fotbal, când câștigi, toată lumea e bucuroasă, când pierzi, toți se uită strâmb la tine. E adevărat că n-am pierdut din prima etapă, și ce bine ar fi fost să facem măcar un egal. Dar cine știe? Poate că-i mai bine așa. Bine că am trecut și de programul greu... 

- În primăvară nu prea erau soluții, acum m-am uitat peste bancă și ... 
- Toată lumea remarcă banca pe care o avem, dar asta dă și câteva dureri de cap. Pentru că trebuie să vorbești cu fiecare în parte. Să-l faci să înțeleagă de ce nu joacă în acea zi. Mă ajută rezultatele în momentul ăsta. Sunt convins totuși că sunt și băieți cărora nu le convine că nu joacă. 

- Soluțiile ajută în perioada de față, cu atâtea emoții privind acest virus... 
- Perioada e tot mai grea în întreaga societate, nu doar la fotbal. La fotbal parcă e mai ciudat. Speram și noi ca din toamna asta să avem măcar o parte a spectatorilor pe stadion. Pentru că la Sfântu Gheorhge știi bine că se juca mereu cu mulți suporteri. E foarte ciudat! Chiar mă gândeam și spuneam că-i mai greu să joci acasă, pentru că acum nu se mai face diferența, că-i acasă, că-i în deplasare. 

- Un început ciudat, nu? Vedem în frunte Chindia sau Voluntari, iar Dinamo, Astra spre retrogradare. 
- O să fie un campionat tare ciudat, tare încâlcit. Trebuie să fii în priză non-stop. E devreme de spus cine va retrograda. Dar orice e posibil. Pandemia asta a deranjat multă lume. E clar că s-ar putea ca la un moment dat cineva să capoteze. 

- Mă gândesc că o infectare în masă în lot ar aduce mari probleme, mai ales dacă echipa e în play-out, nu? 
- Din acest motiv e foarte ciudat cu acest virus. Dacă l-ai luat, o lună de zile ești scos din circuit. Dacă ai o serie de jucători infectați și nu ai un lot mare, te dă peste cap. Pierzi tot. Mai ales dacă ești în perioadă de vârf, în care se va juca din 3 în 3 zile. Doamne-ferește! Ești terminat. Dacă ești în play-out, e problemă mare. Locurile 5 și 6 au miză mare, deși au terminat campionatul când au ajuns în play-off. Așa s-a întâmplat de fiecare dată. Cam asta e miza dacă intri în play-off, să scapi de retrogradare.

Leo Grozavu: „Noi plătim jucătorii, iar FRF ni-i trimite de la lot și ne recomandă să-i izolăm"

- Din acest motiv oricine e în play-out poate retrograda! 
- Se va juca din 3 în 3 zile, iar dacă pierzi 7 etape în 4 săptămâni, e groasă. Din 9 meciuri să pierzi 7, devine o problemă. 

- Vine meciul cu Dinamo, cum o să fie? 
- Am urmărit Dinamo, dar e greu să-ți faci o imagine clară. Ce mă sperie pe mine e că aud în ultima perioadă că se plâng foarte mult de arbitraje ostile. Tocmai chestiile astea, presiunea asta pe arbitraj mă sperie. Peste tot se greșește, dar ei în fiecare etapă numai asta scot în față. Se creează o psihoză de genul ăsta și eu am impresia că e o tactică. 

- Au fost probleme la meciurile lui Dinamo, iar spaniolii au vrut să tragă un semnal de alarmă, nu vă așteptați la asta ei nefiind din România? 
- Eeee, știi bine că dacă intri aici, în fotbalul românesc, te îmbolnăvești de aceleași lucruri. Mi-e foarte frică de presiunea asta. Guriță e prietenul și fostul meu coleg, dar parcă prea mult insistă pe partea asta. Ok, nu spun, se poate întâmpla chestiunea asta, dar nu așa. La un moment dat se poate întoarce împotriva adversarilor. Pentru că acum se fluieră cu frică la meciurile lui Dinamo. Intrăm pe un tărâm periculos și cred că CCA trebuie să fie foarte atentă la delegare. 

- Despre echipă ce spuneți? 
- Dinamo are niște jucători de calitate. I-am urmărit. Sigur, toată lumea văd că vorbește despre ce salarii sunt acolo. Cred că în momentul în care Dinamo va intra pe o pantă ascendentă, va fi o echipă foarte puternică. Se vede calitatea, dar încă n-au relații de joc. Probabil că au intrat și într-o zodie ghinionistă acum. Nu sunt echipă momentan, dar individual arată ok. Îmi plac Valle și Camara. Prea puțin mi-am dat seama de Aleix. Îmi place și Gol, are personalitate. Cert e că Dinamo are soluții. E dificil să-i analizezi pentru că nu știi cu cine joacă. 

- Pare că au probleme în privința jucătorilor U21, nu? 
- Pe toată lumea încurcă regula U21. Și acum, după ultima acțiune, suntem și mai încurcați. Echipa plătește jucătorii, iar Federația ne recomandă să nu-i folosim pentru că au probleme cu coronavirusul în lot, după ce i-a folosit. Păi noi îi trimitem la lot două săptămâni și ei îi țin trei practic. O lună de zile îl plătim degeaba. E mult prea mult. Din fericire ne-a ferit Dumnezeu până acum de probleme. Dar de fiecare dată când facem testul stăm cu frică.

Cred că arbitrajele de până acum arată că ar trebui făcut ceva să fie introdus VAR-ul. Nu că ne-ar scuti de greșeli, dar s-ar mai reduce substanțial din ele. Măcar cele evidente s-ar elimina. Nimănui nu-i convine să fie dezavantajat, dar așa a fost Nu vă ascund că vrem în play-off. Până la urmă cam toți au zis asta, singurul care a zis că vrea să se salveze de la retrogradare a fost Emil Săndoi. UTA, Clinceni, Voluntari au zis că vor în play-off, Chindia a fost singura care nu a spus asta 
- Leo Grozavu, antrenor Sepsi

VIDEO Match Preview Sepsi - Dinamo: „câinii” vor să iasă din criză

Citește mai multe știri din Liga 1:

Caz incredibil la FCSB! Jucătorul a vorbit direct cu Gigi Becali: „Lasă-mă mai mult pe teren!” » Răspunsul patronului

Dopat de propriul club?! A jucat la Dinamo și face dezvăluiri ȘOCANTE: „Simțeam că mai pot încă 90 de minute! Nu vreau să spun perioada, dar au fost niște momente...”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (10)
514091889218839
Mihai Buzea  •  23 Octombrie 2020, 19:22

Voi nici macar nu trebuia sa fiti in liga1. Burleanu stie de ce!!!!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează