FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI - FCU CRAIOVA

EXCLUSIV Mititelu se blindează cu precedente » Ce documente aduce mâine, la noul termen în cazul „Sepsi - FCU Craiova”

Articol de , - Publicat luni, 06 martie 2023 19:39 / Actualizat luni, 06 martie 2023 22:12

Marți,7 martie, cazul Sepsi-FCU Craiova va fi a doua oară pe masa Comisiei de Recurs FRF, care trebuie să confirme sau nu decizia Comisiei de Disciplină: 3-0 pentru echipa covăsneană, în urma scandărilor xenofobe ale galeriei oltene.

CONTEXT:

Cazul Sepsi - FCU Craiova va fi iar cap de afiș la Comisia de Recurs FRF, pentru a doua oară. După ce, săptămâna trecută, apărarea covăsnenilor a cerut un alt termen, pentru a studia cererile de intervenție în dosar ale jucătorilor și galeriei oltene. 

Ședința va începe marți, la ora 16:00, tot la sediul LPF, și se anunță mai încinsă, mai ales că Adrian Mititelu va depune noi probe, prin care speră să anuleze decizia inițială a Comisiei de Disciplină: 3-0 pentru Sepsi, în meciul întrerupt definitiv de arbitrul Andrei Chivulete, din cauza scandărilor xenofobe ale suporterilor echipei din Bănie.

CALCULE: Sepsi sau Craiova? » Cine și cum se califică în play-off + ce se întâmplă dacă meciul se rejoacă
CALCULE
CALCULE: Sepsi sau Craiova? » Cine și cum se califică în play-off + ce se întâmplă dacă meciul se rejoacă

Cum se va apăra FCU Craiova

Miza este foarte mare, Sepsi și FCU Craiova vizând calificarea în play-off, care le-ar putea aduce posibilitatea de a lupta pentru un loc de cupe europene, dar și mai mulți bani din drepturile TV. 

Patronul celor de la FCU Craiova va depune la dosar două cazuri, unul din liga a 3-a din Germania, celălalt din primul eșalon francez, în care partidele au fost întrerupte. 

Mititelu mizează pe faptul că în ambele sentințe au primat regulamentele interne,  nu FIFA.

Primul din cauza unor scandări rasiste, celălalt după ce un jucător al echipei oaspete a fost doborât, fiind lovit cu un obiect aruncat din tribună de un fan al gazdelor.

Echipa afectată a învins

Conform documentelor pe care le va prezenta Adrian Mititelu, pe 19 decembrie 2021, partida MSV Duisburg - VlF Osnabruck a fost oprită în minutul 32, la scorul de 0-0. Decizie venită în urma scandărilor rasiste ale fanilor gazdă la adresa lui Aaron Opoku. Un atacant de culoare, dar născut în Germania, care nu a mai putut continua jocul. 

Ulterior, cazul a fost analizat de Tribunalul Sportiv al federației germane, care, deși nu avea un articol care să cuprindă toate aspectele respectivelor incidente, a decis că este un caz special și a dictat rejucarea meciului.

Ulterior, pe 2 martie 2022, întâlnirea s-a disputat integral, iar VlF Osnabruck a câștigat pe terenul celor de la MSV Duisburg cu 6-3. 

Lyon a pierdut doar un punct și a câștigat la rejucare

Celălalt caz este din partida Lyon-Marseille, întreruptă definitiv după ce jucătorul Dimitri Payet de la oaspeți a fost lovit în cap cu o sticlă de plastic cu apă, în minutul 4, înainte de a executa o lovitură de colț. Conducerea lui Lyon și-a asumat vina de a nu fi asigurat cu plase zonele dintre teren și tribune. 

Iar Comisia de Disciplină a federației franceze, considerând că era primul incident de acest fel pe arena „Groupama”, a decis ca partida să se rejoace. Celor de la Lyon li s-a scăzut un singur punct în campionat, în plus fiind obligați să dispute două partide cu porțile închise (inclusiv rejucarea cu Marseille).

Partida s-a jucat pe 1 martie 2022 și a fost câștigată cu 2-1 de Lyon. 

În mod normal, va mai fi dat cel puțin un termen la Comisia de Recurs, dacă părțile vor aduce noi probe. În plus, așa e uzanța când apar cereri de intervenție.

- Sursă Gazeta Sporturilor

Citește și: 

Imixtiunea lui Becali s-a transformat în paranoia: TREI episoade halucinante la FCSB!

Cosmin Achim, prima declarație în scandalul legat de pariuri: „Cum să mă retrag din fotbal?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (15)
Moshu
Moshu  •  07 Martie 2023, 16:15

Ca sa vezi intelighenta olteneasca ...ce legatura-i intre prostiile debitate de mititei si noroiul de pe arena din Cj ? Doar in mintea ta prazulie poate fi gasita legatura ! Intelighentule !!

Moshu
Moshu  •  07 Martie 2023, 16:13
Postat de dansy pe 07 Martie 2023, 14:25

Ca de obicei te faci de ras! Cuvantul folosit de tivireli este corect și înseamnă “cel care intervine intr-un proces”Așa ca ciocul mic!

Mai ***bi.pe tine cine te-a intrebat ceva ?Cine a spus ca nu-i corect cuvintul folosit(bine spus cuvintul,pt ca nu stie prea multe cuvinte!) .Pr-ostul ala zice ca eu nu stiu ce inseamna,ai inteles dob.i .??

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dansy
dansy  •  07 Martie 2023, 14:29
Postat de Moshu pe 07 Martie 2023, 09:00

Wow,haide lumineaza-ma...dottore ! Bai,voi astia,oltenii tineti neaparat sa vada toooaaata lumea cit sunteti de pro sti,nu puteti sta in bancutza voastra linistiti,trebuie sa clacsonatzi !

PR. OST ești tu.Cind afirmi despre olteni ca sint pr. oști!Voi sunteți așa deștepți ca pe Cluj arena se joaca in noroi!

Vezi toate comentariile (15)
Comentează