FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI - FCU CRAIOVA

FOTO&VIDEO Sepsi - FCU Craiova, OPRIT DEFINITIV, în min. 26, din cauza scandărilor xenofobe! Așa ceva nu s-a mai întâmplat în Liga 1!

Articol de , - Publicat duminica, 29 ianuarie 2023 16:41 / Actualizat duminica, 29 ianuarie 2023 22:39

Meciul Sepsi Sf. Gheorghe - FCU Craiova a fost întrerupt în minutul 26, din cauza scandărilor xenofobe ale spectatorilor. Jucătorii și arbitrii au intrat la vestiare pentru moment, au revenit pe teren peste 10 minute, dar scandările au continuat. Ca atare, arbitrul Andrei Chivulete a oprit de tot partida, la scorul 0-0. Conform Regulamentului Disciplinar, cel mai probabil, oltenii vor pierde jocul la „masa verde”.

  • Cum meciul a fost oprit din cauza fanilor olteni, aproape sigur FCU Craiova va pierde la masa verde cu 0-3.
  • Cazul va fi judecat de Comisia de Disciplină din cadrul FRF pe baza raportului întocmit de arbitru și de observatorul partidei, Octavian Goga.

VIDEO. Momentul în care meciul Sepsi - FCU Craiova e suspendat definitiv de arbitru:

În minutul 24 al meciului dintre Sepsi OSK și FCU Craiova, arbitrul Andrei Chivulete a oprit jocul și i-a cerut crainicului să facă un apel la spectatori, astfel încât aceștia să înceteze cu scandările xenofobe.

Crainicul s-a adresat spectatorilor, dar fără folos. Chivulete n-a fost mulțumit, a cerut ca mesajul să fie repetat, iar crainicul a transmis clar: „Nu rasismului și xenofobiei”.

Sepsi - FCU Craiova, OPRIT DEFINITIV din cauza scandărilor xenofobe!

„Centralul” a reluat apoi jocul, dar la doar câteva secunde distanță, când se intrase în minutul 25, l-a întrerupt și a trimis echipele la vestiare, întrucât scandările nu conteniseră!

Meciul a fost suspendat pentru 10 minute, iar la revenirea jucătorilor pe teren, manifestările xenofobe ale spectatorilor au continuat. Ca atare, Chivulete a oprit meciul DE TOT!

Suporterii lui FCU au strigat „Afară, afară, cu ungurii din țară”. În momentul întreruperii meciului, arbitrul Chivulete a făcut un semn cu mâna în direcția galeriei oaspete. Se pare că și suporterii gazdelor ar fi avut un răspuns jignitor, dar nu există dovezi clare în acest moment. 

Cazul va fi judecat de Comisia de Disciplină din cadrul FRF pe baza raportului întocmit de arbitru și de observatorul partidei, Octavian Goga.

Iată ce spune regulamentul că urmează după ce Sepsi - FCU Craiova a fost oprit:

  1. Orice persoană care, în mod public, discriminează sau denigrează pe altcineva într-o manieră jignitoare pe motive de rasă, culoare, limbă, religie, sex, origine etnică sau care comite o altă faptă având acest caracter, va fi suspendată pentru 6 jocuri la toate nivelurile, în cazul jucătorilor, echipei tehnice şi antrenorilor şi 4 luni pentru oficiali. În plus, clubul căruia aparține făptuitorul va fi sancționat o penalitate sportivă de la 5.000 la 60.000 de lei, la fiecare nouă abatere de același tip penalitatea urmând a fi majorată cu ½ față de cea aplicată anterior. La atingerea pragului maxim clubul va fi sancținat gradual cu programarea jocurilor fără spectatori de la 1 la 4 etape cumulat cu o penalitate sportivă de 60.000 lei. Dacă acesta este un oficial asimilat, penalitatea va fi de la 10.000 la 80.000 de lei. Aceeaşi sancţiune se aplică şi în cazul în care o persoană are un comportament xenofob, ofensator sau care hărţuieşte o altă persoană pe astfel de motive.
  2. Dacă spectatorii afişează inscripţii conţinând sloganuri discriminatorii/denigratoare/rasiste/ xenofobe sau se fac vinovaţi de alte comportări de acest fel la un joc, organul jurisdicţional va aplica o sancţiune de la 5.000 la 70.000 de lei clubului pe care l-au susţinut spectatorii respectivi, la fiecare nouă abatere de același tip penalitatea urmând a fi majorată cu ½ față de cea aplicată anterior. La atingerea pragului maxim clubul va fi sancționat cu măsura programării unui joc fără spectatori cumulat cu o penalitate sportivă de 70.000 lei. Dacă spectatorii nu pot fi identificaţi ca suporteri ai unuia dintre cluburi, va fi sancţionat clubul gazdă, în mod corespunzător.
  3. Orice spectator care se face vinovat de abaterile arătate la alin. 1 şi 2 de mai sus, va fi sancționat cu interzicerea accesului în stadion pentru cel puţin doi ani.
  4. În funcție de circumstanțe, organul disciplinar poate aplica și alte sancțiuni clubului responsabil, cum ar fi: interzicerea organizării jocurilor pe propriul stadion de la 2 la 10 jocuri, pierderea jocului prin forfait, scăderea a 2-6 puncte sau excluderea din competiție.
  5. Orice formă de propagandă a ideologiilor extremiste este interzisă înainte, în timpul și după jocuri, în caz contrar fiind aplicabile sancțiunile prevăzute la alin. 1-2 de mai sus.
  6. Sancţiunile aplicate pe baza acestui articol pot fi reduse sau chiar anulate dacă jucătorul sau clubul respectiv dovedesc că nu a existat sau a existat o culpă minimă a sa în săvârşirea abaterii sau dacă alte motive serioase o justifică, cum ar fi, în special, abaterile care au fost provocate intenţionat pentru a cauza sancţionarea jucătorului sau clubului conform acestui articol. Procedura evaluării circumstanţelor atenuante va fi cea prevăzută de acest regulament

Sepsi Sf. Gheorghe - FCU Craiova, întrerupt!

Sepsi Sf. Gheorghe - FCU Craiova, echipe de start:

+41 FOTO

Sepsi (4-3-3): Niczuly (cpt.) - Dimitrov, Ciobotariu, Bălașa, Dumitrescu - C. Matei, Păun, Aganovic - Tudorie, Safranko, Ștefănescu
Rezerve: Began - Ninaj, M. Tamas, Ispas, Francisco Junior, I. Gheorghe, Achahbar, A. Șerban, Rondon
Antrenor: Cristiano Bergodi 

FCU Craiova (4-2-3-1): Gurău - Paramatti, Duarte, Agostinho Henriques, Huyghebaert - Albu, Vl. Achim - Baeten, Bauza (cpt.), Bahassa - Chițu
Rezerve: R. Popa - Negru, Mascarenhas, Zanfir, Van Durmen, Asamoah, Ganea, Ibrahim, Blănuță
Antrenor: Nicolo Napoli 

Stadion: Sepsi Arena, Sfântu Gheorghe 
Arbitru: Andrei Chivulete / Asistenți: Sebastian Gheorghe și Andrei Constantinescu 
Arbitru VAR: Cătălin Popa / Arbitru AVAR: Adrian Vornicu

Sepsi - FCU Craiova, în runda 23 din Liga 1

Sepsi a început anul 2023 cu un eșec drastic, 0-3 pe terenul Rapidului. Formația covăsneană ocupă în continuare locul 6, unul de play-off. 

FCU Craiova a remizat în prima partidă a anului, 1-1 cu UTA. Oltenii sunt pe 11, cu 24 de puncte, la 8 lungimi de play-off.

VIDEO. Cele mai importante informații înainte de Sepsi - FCU Craiova 

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

Gică Popescu atacă frontal Rapidul: „Am înțeles, e an centenar, dar nu așa! Dumnezeule, ajunge! E sfidare” + susținut de Petrescu și Răducioiu

VIDEO Andrei Ivan, „brazilian” sub ochii lui Rivaldo » Neagoe câștigă primul meci oficial pe banca lui CSU Craiova! Clasamentul ACUM

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (220)
Masoste
Masoste  •  06 Februarie 2023, 22:41
Postat de Maryusk74 pe 29 Ianuarie 2023, 17:36

Tu ăsta destept ai lua bani familiei să îi bemagi in fotbal ? Dacă e afacere nu e logica vrei să câștigi? *** !

Cu placere! ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

traian_v
traian_v  •  30 Ianuarie 2023, 17:29
Postat de Catalynn._. pe 29 Ianuarie 2023, 20:04

Văd ca s-au strâns 200 de comentarii pt … nimic! Mă refer la ce s-a întâmplat de fapt. Niște băieți, nu mulți, veniti din Oltenia și-au exprimat o opinie. Dacă asta constituia o infracțiune puteau fi lesne dați afara din stadion, amprentați, amendați etc. etc. etc. Astfel de scandări s-au golit demult de semnificație, sunt practic niște măscări de un gust îndoielnic la adresa adversarilor, nimic mai mult. De altfel este prima data când se procedează așa. Luam de exemplu scandările zecesebiștilor la adresa celor din Giulești. Ăia erau organizatori, mult mai mulți decât mititeii iar mesajul cel puțin la fel de agresiv. De ce nu s-a suspendat meciul!? Simplu! Ne-a jjijji e bine reprezentat atât la FRF cât și LPF, Mititelu mai puțin. Probabil o fi deranjat pe careva pe acolo și l-au executat. Înțeleg ca FCU este fix in cazul Stelei, nu și-au asumat prezenta suporterilor in deplasarea respectiva. TAS in cazul Stelei a suspendat sancțiunile dictate de FRF. Mai mult, cum de fapt singurii vinovați pt incidente rămân organizatorii, culmea ironiei e ca Sepși sa suporte consecințele. Sa fi fost asta intenția FRF de fapt!? Mno, in ziua de azi e posibil orice! :-)))

Pai de ce sa-i dea afara cand ei doreau alimentarea provocarii, ca sa castige cu 3-0. Nu cred ca FCU Craiova (sau oricare alt club) este responsabil pentru spectatorii care sunt lasati pe stadion scapati de sub verificarea organelor LOCALE. Si eu pot sa ma imbrac in orice culori si sa iau un steag alb-albastru, alb-rosu, etc si sa ma duc sa fac scandal pe stadion. Sa vad cat stau in tribuna pana ma salta paza. DACA AU INTERESUL. Aici la Sf Gheorghe e clar ca nu au avut si au profitat.

eterrna.terrra.nova
eterrna.terrra.nova  •  30 Ianuarie 2023, 01:30
Postat de fanu2 pe 29 Ianuarie 2023, 22:29

:)) pana la urma tot un fel de peluza, doar ca sub culori de curcubeu :))

Si mai fanatici :)) numai ca ei arunca cu sclipici nu cu confetti

Vezi toate comentariile (220)
Comentează