FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI - FCU CRAIOVA

Poziția LPF, după decizia lui Chivulete: „Consecința întreruperii meciului e dezastruoasă. Ne afectează imaginea și nu rezolvă problema xenofobiei”

Justin Ștefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, lasă de înțeles că pe viitor își dorește ca meciurile să nu mai fie întrerupte într-o asemenea situație.
Justin Ștefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, lasă de înțeles că pe viitor își dorește ca meciurile să nu mai fie întrerupte într-o asemenea situație.

Articol de - Publicat duminica, 29 ianuarie 2023 18:45 / Actualizat duminica, 29 ianuarie 2023 19:03

Meciul Sepsi - FCU Craiova a fost suspendat definitiv, la scorul de 0-0, în minutul 25, din cauza scandărilor xenofobe ale spectatorilor oaspeți. Justin Ștefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, lasă de înțeles că pe viitor își dorește ca meciurile să nu mai fie întrerupte într-o asemenea situație și sugerează că mai oportună ar fi fost soluția evacuării galeriei oltene.

  • Cum partida a fost oprită din cauza fanilor olteni, aproape sigur FCU Craiova va pierde la „masa verde” cu 0-3.
  • Cazul va fi judecat de Comisia de Disciplină din cadrul FRF pe baza raportului întocmit de arbitru și de observatorul partidei, Octavian Goga.
Prima reacție a lui Csaba Asztalos, președintele CNCD, despre scandalul de xenofobie de la Sepsi - FCU Craiova » Ce s-a întâmplat înaintea jocului
Sepsi - FCU Craiova
Prima reacție a lui Csaba Asztalos, președintele CNCD, despre scandalul de xenofobie de la Sepsi - FCU Craiova » Ce s-a întâmplat înaintea jocului

Sepsi - FCU Craiova, suspendat definitiv din cauza xenofobiei. Justin Ștefan: „Consecința întreruperii e dezastruoasă”

Dacă Csaba Asztalos, președintele CNCD, a salutat decizia „centralului” Andrei Chivulete (detalii, AICI), iar Orlando Nicoară, directorul eAD, firma care deține drepturile TV pentru Superliga, a condamnat comportamentul galeriei oltene (detalii, AICI), oficialul Ligii pare că face notă discordantă și specifică, printre rânduri, că arbitrii și organizatorii trebuie să facă tot ce depind de ei pentru ca meciurile să se dispute pe teren.

„În momentul de față, în urma acestui incident, se vor întocmi rapoartele observatorului, ale arbitrului, vor ajunge la Comisia de Disciplină, iar acolo se va lua o decizie. Regulamentar, arbitrul are acoperire. 

Un astfel de demers nu rezolvă însă problema rasismului, a xenofobiei. Ca organizator al competiției, suntem interesați ca jocurile să se dispute pe teren. E nevoie de tact, de responsabilitate, de o analiză mai amplă a contextului. Dacă sunt 150 de scandalagii în stadion, e posibil să se analizeze evacuarea lor. 

Pe viitor, trebuie să analizăm împreună cu FRF aceste situații și trebuie să avem în vedere cum putem face ca meciul să se joace pe teren. Consecința întreruperii e dezastruoasă din multe puncte de vedere, meciul e întrerupt, imaginea cluburilor suferă, imaginea Ligii, a Federației suferă. Trebuie să vedem cum procedăm mai departe ca jocurile să se dispute pe teren”, a declarat Ștefan la „Digi Sport Special”.

Justin Ștefan, secretar general LPF: „Azi s-a creat un precedent”

Apoi, oficialul Ligii a vorbit despre varianta evacuării fanilor-problemă: „Una e sa evacuezi 100 de scandalagii, alta e să evacuezi 20.000. A doua variantă sigur că ar fi mai greu de realizat. Luăm cazul de azi, când arbitrul a întrerupt meciul 10 minute. În aceste 10 minute poți să discuți despre evacuare și să îndepărtezi elementul care cauzeaza problema”.

Ștefan aduce în discuție și crearea unui precedent periculos: „Astăzi, s-a creat un precedent. La următorul joc, dacă vor exista scandări xenofobe, va trebui să existe o asemenea decizie. Dacă nu se ia o astfel de decizie, arbitrul va fi tras pe roată. Înseamnă fie că ne asumăm aceste decizii și nu mai implicăm munca jucătorilor, a echipelor, fie putem să găsim soluții și să ajungem la un consens (n.r. - pentru jucarea meciurilor pe teren). Dacă în acele 10 minute în care întrerupi meciul ești capabil să elimini din stadion fanii care provoacă incidente, nu se mai ajunge aici”.

VIDEO. Momentul în care meciul Sepsi - FCU Craiova a fost oprit definitiv din cauza scandărilor xenofobe

Mai multe știri despre Sepsi - FCU Craiova:

FCU Craiova contraatacă: „De ce nu a evacuat galeria înainte să oprească meciul? Avem probe!” + „Când se strigă «M**e la olteni!» nu e rasism?”
Sepsi - FCU Craiova
FCU Craiova contraatacă: „De ce nu a evacuat galeria înainte să oprească meciul? Avem probe!” + „Când se strigă «M**e la olteni!» nu e rasism?”
Scenariul avansat de șefii lui Sepsi, după oprirea meciului cu FCU Craiova: „Au premeditat totul!”
Sepsi - FCU Craiova
Scenariul avansat de șefii lui Sepsi, după oprirea meciului cu FCU Craiova: „Au premeditat totul!”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (15)
fibra
fibra  •  30 Ianuarie 2023, 09:11

Alo,LPF! Pai bine mai v-ati trezit din hibernare tocmai cand a nins un pic? Zgribulitilor, ce faceti voi de ani de zile in afara sa va incasati salariile babane? Poate aflati la ce nivel a ajuns fotbalul de la noi,dar nu cred ca va pasa.

bogat
bogat  •  30 Ianuarie 2023, 08:37

E de felicitat Chivulete, in sfarsit unul care rupe pisica. Fraierii astia de urla cu afara aia si ailalti nu au nicio treaba si nu fac decat sa inflameze lumea. Sa se intrerupa meciurile si sa piarda echipele lor favorite pana cand se potolesc.

adytza77
adytza77  •  30 Ianuarie 2023, 03:52
Postat de oskforever pe 29 Ianuarie 2023, 20:50

Imnul se canta dupa meci prietene,si nu are nimic rasist sau xenofob in versurile, chiar gsp a tradus o data. Deci de ce te simti jignit?

Mie nu mi se pare normal ca voi ungurii sa vorbiti limba voaztra cu romanii prefacandu-va ca nu stiti romana.Sunteti in tara lui Decebal si Traian:ROMANIA.Invatati limba ca asa e normal.Oriunde te duci in lume sa muncesti sau sa traiesti pe o perioada mai lunga inveti limba tarii respective.Sa nu vii sa imi spui ca va duceti oriunde cu nem tu dom.Si va intrebati de ce romanii nu ***.Pai la statia stadionului construit de un nationalist si extremist(iubitor de stalin si lenin) sa vorbeste limba aia ***.IN ROMANA.Legat de ce sa intamplat la meci parerea mea e ca craiova lui mititelu e persecutata.Sa fim seriosi cu evacuarea.Nu tine decat cu cei mici.Nu v-or putea sa evacueze galeriile mari.***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează
Close