FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI

EXCLUSIV Replică tăioasă a lui Leo Grozavu: „FRF a greşit! Nu se poate să schimbi regulamentul în ultima clipă!”

Leo Grozavu / Captură GSP Live +30   FOTO
Leo Grozavu / Captură GSP Live

Articol de , - Publicat luni, 05 iulie 2021 12:00 / Actualizat luni, 05 iulie 2021 13:01

Deşi este mulţumit de modificarea regulei U21, Leo Grozavu (53 de ani), antrenorul lui Sepsi, spune că nu e normal ca Federaţia să facă această schimbare cu puţin timp înainte de începerea campionatului. 

  • Corespondență GSP din Kaprun (Austria)

- Domnule Grozavu, pare că partea mai grea pentru elevii dumneavoastră a trecut, acum au parte și de relaxare, nu? 
- Muncim în continuare. Asta e clar! Am avut o perioadă în care am pus accent pe partea fizică în primul rând. Ne-am dorit să consolidăm puțin ceea ce am reușit anul trecut. Jucătorii noi aveau nevoie să-și asigure baza fizică, să se apropie de toți ceilalți. Mai sunt multe de pus la punct, nu mă aștept la minuni. Mai ales de la cei noi. Sunt tipul care are răbdare, clemență, pentru tot ce înseamnă nou.

- Ați dus jucătorii la plimbare, i-ați lăsat să facă baie în lac. Ce acțiuni de genul ăsta le mai pregătiți? 
- Din afară, la noi se vede altceva. Asta vede lumea: rigoare și disciplină. Însă asta trebuie să se întâmple doar în cele 90 de minute sau cât durează antrenamentul. Apoi eu încerc să am o relație mai mult decât plăcută cu jucătorii. Le-am și zis asta. 

Pe teren antrenorul lor, în afara lui, sunt prietenul sau fratele lor. Cum vor ei! De fiecare dată când ai o relație apropiată cu jucătorii, e normal să le dai ce le place, activități adiacente fotbalului. Mergem la înot, ne refacem într-un râu rece, încercăm să facem un teambuilding la rafting, o plimbare la Zell am See. Și alte activități care să ne dea o stare bună.

+26 FOTO

- E greu să acoperiți găurile formate în această vară? Ați pierdut câțiva titulari... 
- De fiecare dată e greu! Clar că mi-aș fi dorit ca în această vară să facem pasul următor. Adică să păstrăm lotul de sezonul trecut, care a făcut o performanță unică în istoria clubului. Plus să mai aducem alții. Din păcate, așa e la noi! Când nu ești foarte puternic din punct de vedere financiar, echipele puternice îți iau jucătorii. Ești nevoit să ai soluții mereu!

- Conference League bate la ușă, ce speranţe aveţi? 
- Am mai avut o participare. Am trecut un tur, acum îmi doresc măcar să repet acest lucru, că performanță nu e. Mi-aș dori să trec măcar două tururi. Nu va fi simplu, Trnava e o echipă cu experiență, campioană acum 2 ani, naționala lor e la Europene. Asta nu înseamnă că mergem ca mielul la tăiere.

- Ştiţi cumva ce joacă cei de la Spartak? 
- Am urmărit primele două amicale ale lor. Au o serie de jucători importanți de la mijloc în sus. Știu ce joacă ca sistem, deși nu-s foarte concludente amicalele. Au tot rulat jucători! 

- Bogdan Mitrea spunea că Sepsi e mai bună... 
- Nu prea îmi place să trag concluzii pe hârtie. Mereu există un outsider și o favorită.

Leo Grozavu: „Ondrasek e ca Alibec! Vârsta însă nu m-a convins”

- Mergeți să-i vedeți live? 
- E posibil! Avem în plan! Știm că fac o partidă amicală în Ungaria și mi-am propus să trimit unul dintre secunzi acolo.

- Se schimbă regula U21, se revine la un singur jucător, cum vi se pare? 
- Cred că e mai bine! Cel mai bine era dacă reveneam la ideea fără obligativitate. Jucătorii U21 să se impună ca valoare, nu prin reguli! Dar, oricum, e un pas înainte. Era deranjant să vedem jucători schimbați în 50 de secunde. 

Nimănui nu-i convine. Nici antrenorului nu-i convine, nici jucătorului. Nu folosea nimănui! Dar FRF a greșit! Ne pregătim pentru un regulament și ne trezim cu el schimbat în ultima clipă. Așa și cu regula U21 în acest caz. Asta e, ne adaptăm din mers! Asta se vede și în rezultate.

- O altă regulă nouă e cea ca antrenorii să fie suspendați la 4 "galbene"... 
- E o regulă discreționară! Mi se pare... Mi-e greu să cred că un antrenor de la FCSB sau CFR va fi la fel de urmărit și expus precum cel de la Sepsi.

- Nu puține au fost cazurile când antrenorii au atras atenția asupra ușurinței prin care sunt avertizați cu "galben"... 
- Tocmai de asta! În niciun campionat din Europa nu o să vedeți atâtea "galbene" pe bancă așa cum e la noi. 

- Ondrasek, atacantul luat de FCSB, a fost pe lista lui Sepsi. Cum vi se pare? 
- L-am urmărit! Am ezitat vizavi de vârsta lui! E o vârstă care nu mi-a dat încredere că el va veni să mai dea ceva aici. Asta m-a făcut să ezit. Dacă l-am fi dorit sub orice formă, l-am fi luat. Are calitate, a demonstrat. Vârsta însă m-a făcut să ezit. 

- Ca stil, ne puteți da un jucător care-i seamănă? 
- Mi-e greu! Ceva din Alibec! Același tip de atacant puternic, cu execuții destul de bune. Un "puncher" în fața porții

N-am fost tentat să plec! Fără falsă modestie, am avut discuții, dar le-am oprit din fașă. Am recunoscut că nu sunt tentat să plec! Cred că nu mi-am încetat ciclul la Sfântu Gheorghe.
  - Leo Grozavu, antrenor Sepsi 

Citește și alte știri din Liga 1:

Tun financiar dat de CFR Cluj: 1,8 milioane de euro vor intra anual în conturile clubului!

Încă un jucător se desparte de FCSB! Fotbalistul va evolua în Cipru

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close