FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI OSK

EXCLUSIV. Sepsi explică „boicotul” de la planul echipelor de play-out: „Pierdem sponsorizările și drepturile TV”

Cornel Șfaițer, manager Sepsi OSK Sf. Gheorghe
Cornel Șfaițer, manager Sepsi OSK Sf. Gheorghe

Articol de GSP - Publicat vineri, 15 mai 2020 22:01

Sepsi OSK își justifică refuzul de a adera la ideea lui Ciprian Paraschiv, ca sezonul să fie întrerupt. Oficialii covăsneni o spun răspicat: „Pierderea financiară pentru noi ar fi însemnată”.

Acțiunea orchestrată de Ciprian Paraschiv pare sortită eșecului. Șansele ca Liga 1 să se reia până la urmă sunt foarte mari, lucru pe care Liga și deținătorii de drepturi TV îl susțin. Clubul Sepsi, aflat inițial pe lista celor care s-au alăturat boicotului, și-a reconsiderat poziția după o discuție argumentată în Consiliul de Administrație.

Cornel Șfaițer: „N-am vrut să facem notă discordantă”

Cornel Șfaițer, managerul covăsnenilor, a justificat decizia luată de clubul pe care îl reprezintă: „A fost o reacție la cald, o discuție pe care am avut-o cu domnul Ciprian Praschiv ieri seară. În primă fază n-am vrut să facem notă discordantă față de colegii de competiție, dar a doua zi am analizat în consiliul director al clubului, cu staff-ul, fiind angrenați inclusiv în Cupa României am considerat că pe noi ne avantajează reluarea campionatului".

Pierd „grosul" din sponsorizări

Pentru Sepsi, pierderea financiară ar fi de ordinul milioanelor de euro. Clubul care absoarbe cea mai mare sumă din România din sponsorizări nu-și permite să renunțe, iar managerul covăsnenilor e de părere că întâi trebuie să-și vadă interesul propriu, abia apoi pe al celorlalți: „Nu mai e un secret faptul că Sepsi beneficiază de sponsori principali care ajută mult clubul financiar, iar o întrerupere ar fi dat peste cap totul. 

Tot ce înseamnă sponsori, la care se mai adaugă și drepturi TV. Deci pierderea pentru noi ar fi fost semnificativă. Nu putem spune da doar pentru a ajuta pe alții, trebuie să ne gândim prima dată la noi".

Cornel Șfaițer: „Am făcut eforturi să ținem jucătorii în țară”

Sepsi e una dintre echipele care se bazează cel mai mult pe jucători străini. Și una dintre puținele echipe care a reușit cumva să-i țină în țară, pentru a evita o eventuală carantină înaintea cantonamentului: „Nu vreau să ne certăm cu nimeni, vreau doar să fim înțeleși că pentru Sepsi OSK contează mult aceste două părți financiare. 

Nu-i ușor, știm că vom avea multe meciuri, ne asumăm un risc, dar să nu uităm cât s-a investit pentru siguranța tuturor celor implicați. Includ aici și jucătorii străini, care au rămas aici în țară în tot acest timp, iar aici meritul este al conducerii care a plătit salariile în toată această perioadă de pauză", a zis Cornel Șfaițer, manager general Sepsi Sfântu Gheorghe pentru GSP.RO.

„Nu e o adresă, e un simplu email. Domnul Paraschiv s-a adresat LPF, ceea ce demonstrează că nu ştie regulamentele de fotbal. Regulamentele spun că modificările competiţionale vor fi supuse la vot în Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal” 

„Reprezentanţii TV mi-au spus că nu lucrează cu jumătăţi de măsură. Dacă nu veţi juca toate meciurile, vă veţi alege cu procese de milioane de euro" 


- Justin Ștefan, secretar general LPF

A propus în aprilie un scenariu

Cornel Șfaițer a fost inițiatorul unui proiect pentru formatul Ligii 1 în cazul în care competiția nu s-ar fi putut relua. A făcut-o într-un interviu pentru GSP, care nu s-a lăsat însă adoptat atunci: „Dacă vă aduceți bine aminte, eu am făcut o propunere pentru reorganizarea Ligii 1 la începutul lui aprilie, chiar pentru Gazeta Sporturilor. 

Atunci am inclus un scenariu chiar și în eventualitatea în care competiția nu se putea relua. Lucru pe care probabil toți l-au agreat, dar nimeni nu a spus-o oficial. Cred că acum e puțin târziu să ne mai gândim la acel scenariu, deja s-au făcut eforturi pe la toate cluburile pentru ca sezonul să reia".

Deținătorii de drepturi TV: „Nu jucați, dați banii înapoi"

„Aveam impresia că ne pregătim pentru reluarea campionatului de luna viitoare. Faptul că se discută în acest moment despre alte lucruri, după ce am atras atentia că Liga 1 trebuie să se joace pe teren, ne va face să ne reconsideram poziția. Dacă nu se livreaza meciurile, trebuie să ne dea banii inapoi. Și, cel mai probabil va exista și o renegociere a contractului", a declarat Orlando Nicoara, directorul general al EaD, pentru Agerpres. 

Și LPF i-a dat peste nas oficialului de la Poli Iași: „Acțiunea domnului Paraschiv e îndreptată împotriva colegilor de play-out. Sunt niște aberații de nedescris. E vorba despre frica de retrogradare. Vrea să tragă linie pentru că îi e teamă de Liga a 2-a. Nu vom accepta", a zis și secretarul general al LPF, Justin Ștefan.

Citește mai multe știri despre Liga 1:

Ricardinho, de la FC Voluntari, a fost depistat pozitiv cu COVID-19, la testul rapid

Numele marelui rival al steliștilor va apărea pe tricoul lui Dinamo!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează