FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI OSK

Visul suprem la Sfântu Gheorghe: cupele europene » Planuri mari pentru Sepsi după impresionanta campanie de achiziții

Sepsi a terminat pe locul 9 sezonul trecut de Liga 1
Sepsi a terminat pe locul 9 sezonul trecut de Liga 1

Articol de GSP - Publicat sambata, 22 august 2020 12:29 / Actualizat sambata, 22 august 2020 12:37

Campioana transferurilor din această vară, Sepsi Sfântu Gheorghe, țintește din nou play-off-ul și accederea în premieră în cupele europene, mult râvnitul vis al patronului Laszlo Dioszegi.

„Schimbăm strategia. Vrem în play-off, nu vom mai repeta greșelile de anul trecut” sunt cuvintele pe care le-au tot rostit șefii de la Sepsi în primăvara acestui an. Clubul covăsnean a fost în play-off acum două sezoane. Iar în vară a jucat finala Cupei. Vrea touși mai mult. Din nou în play-off plus o participare în cupele europene, visul ce stă în mintea tuturor de la Sfântu Gheorghe.

9 pentru Europa

Iar pentru asta Sepsi a mutat mult pe piața transferurilor. A adus 9 jucători, cei mai mulți dintre ei cu experiență, cunoscători ai Ligii 1. Asta și pentru a trece peste adaptare, iar singura grijă a lui Leo Grozavu e acum omogenizarea lotului. 

„Ne-am gândit la jucători pe care să-i cunoaștem, deja adaptați cu Liga 1. Iar cei doi necunoscuți ai publicului, mă refer la Panagiotis și Bajrovici, au fost analizați, sperăm să fie o reușită. Oricum, cine se uită peste ei, sunt jucători cu CV interesant, fotbaliști care au jucat la un nivel bun”, a zis Cornel Șfaițer, managerul lui Sepsi.

Pe repede înainte

Timpul scurt dintre sezonul abia încheiat și cel care tocmai a început îi neliniștește pe șefii lui Sepsi, care abia așteaptă pauza pentru meciurile echipei naționale: „Nu ne așteptam la o vacanță atât de scurtă. Așteptăm deja pauza după primele două etape, când va juca naționala. Atunci sperăm să-i aducem pe jucători la nivelul dorit, iar Leo să aibă puțin timp pentru omogenizarea lotului”, a mai zis Cornel Șfaițer.

Programul e foarte dificil pentru Sepsi, nu știu dacă e bine sau rău, pentru că în situația noastră sunt toți. Nimeni n-a avut timp de prea multe pregătiri

Sperăm să scoatem multe puncte, deși respectăm adversarii, pentru că discutăm despre echipele care au tras la titlu, plus Viitorul care dominat categoric play-out-ul - Cornel Șfaițer, manager general Sepsi

Cum sunt caracterizate noile achiziții ale lui Sepsi de managerul clubului:

  • Vlad Mitrea - „E un jucător în care ne punem mari speranțe. A făcut pasul spre fotbalul mare la o vârstă fragedă și sper ca revenirea în România să-i dea acea doză de încredere de care are nevoie, pentru că e un jucător de calitate, cu siguranță”
  • Bogdan Mitrea - „Are multă experiență, atât în Liga 1 cât și în străinătate. Știm cu toții că-i un fundaș golgeter, însă noi sperăm să ne dea multă încredere în defensivă, un compartiment în care noi am scârțâit”
  • Boubacar Fofana - „Un mijlocaș important, nu degeaba a fost pe lista FCSB-ului, a lui Dinamo și chiar a CFR-ului la un moment dat. Dă multă siguranță, e genul de jucător agresiv, care e greu de dat la o parte și de dominat”
  • Florin Purece - „A jucat meci de meci în Polonia. Un campionat greu, fizic. A fost liderul fostei sale echipe, deși vorbim despre Liga a 2-a. Lumea deja îl cunoaște, știm bine câtă încredere i-a dat și Hagi la Viitorul, unde a fost campion”
  • Jesus Fernandez - „Am dorit concurență pentru Niczuly. Am luat un fotbalist cu un CV fantastic, nu-i ușor să faci parte din lotul lui Real Madrid, să te antrenezi umăr la umăr cu vedete de sute de milioane”
  • Panagiotis Deligiannidis - „E un jucător polivalent, poate evolua în ambele flancuri. Chiar și ofensivă la nevoie. A trecut și el pe la cluburi importante, avem încredere în el. Știm că va face o figură frumoasă”
  • Adnan Aganovici - „Și el un fotbalist cu experiență, a trecut știm bine pe la echipe campioane, echipe cu pretenții de cupele europene. Am încredere în el, va aduce multe lucruri bune echipe, mai ales că e foarte serios”
  • Bryan Nouvier - „El ne cunoaște, noi îl știm. N-are adaptare. Dacă va fi rapid la parametri doriți, atunci va ajuta mult echipa. Îl știți bine, e un jucător de calitate”
  • Admir Bajrovici - „Am urmărit mulți atacanți. N-am vrut să luăm pe cineva doar ca să ne acoperim. Voiam un jucător valoros, un marcator, un fotbalist care să garanteze un număr mare de goluri. Cred că ați văzut că a dat destule goluri în Grecia în sezonul trecut”

Mai multe știri din Liga 1:

Nu merge la Șumudică! Echipa care îl transferă pe Denis Alibec + Suma primită de Astra

SEPSI - CS U Craiova. Oltenii, încurajați înainte de debutul în noul sezon: „Craiova e, în sfârșit, de titlu”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close