FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI - UTA ARAD 1-0

VIDEO + FOTO Sepsi, salvată în prelungirile meciului cu UTA de execuția magistrală a lui Aganovic » Clasamentul ACUM în Superligă

FOTO: Facebook @uta1945arad +7   FOTO
FOTO: Facebook @uta1945arad

Articol de - Publicat luni, 04 septembrie 2023 23:27 / Actualizat luni, 04 septembrie 2023 23:27

Sepsi Sf. Gheorghe a învins-o pe UTA, scor 1-0, în ultimul meci al rundei cu numărul 8 din Superligă. Un joc anost, „capsat” de decizii greșite, dar și sub influența efortului de la mijlocul săptămânii trecute, 120 de minute la Bodo pentru unii, 90 pentru alții, la Dumbrăvița. Formația lui Ciobotariu a fost salvată de execuția perfectă a lui Aganovic, din prelungiri.

Tot efortul european nu i-a adus lui Sepsi doar notorietate în competițiile UEFA, ci și bani buni în conturi. Așa că acum, fără a 3-a competiție în care să fie implicată, Sepsi reîncepe drumul spre play-off, apoi spre cupele europene. Clubul din Sfântu Gheorghe și-a câștigat respectul, are însă de recuperat ce-a pierdut din cauza oboselii în acest început de sezon.

LPF a anunțat când se joacă meciurile amânate din Superligă » Hermannstadt - FCSB e primul
Sepsi - UTA
LPF a anunțat când se joacă meciurile amânate din Superligă » Hermannstadt - FCSB e primul

UTA, mai proaspătă în prima repriză a meciului cu Sepsi

În față îi stă UTA, „cu roșu în obraji” după succesul cu FCSB, dar fără „comandant” pe bancă, Rednic încă în convalescență din cauza infarctului suferit. Mult echilibru în start, faulturi și fragmentări ce închid o etapă cu o medie fantastică de goluri pe meci, 4.

„Killerul” liderului, Cooper, a semnat primele ocazii: șut blocat de Oteliță, apoi lovitură de cap moale, pe direcția lui Niczuly. Cum a fost și șutul lui Fabry de la jumătatea primei părți.

Totuși, prima mare șansă de gol a fost la poarta oaspeților. Cursă a lui Oteliță, cel ce e înlocuitor pentru Dumitrescu, plecat la Slavia, i-a pus mingea în gheată lui Safranko. Lat la firul ierbii, reflex al căpitanului Iacob, portar ce la un moment dat a ajuns în lotul național. O repriză în care Sepsi a avut mai mult mingea, UTA în schimb mai decisă, mai activă și directă spre poarta lui Niczuly. Cooper a "închis" repriza cu un șut în bară de la 8 metri.

FOTO. Cele mai spectaculoase imagini din Sepsi - UTA 

+3 FOTO

Au trecut serile europene la Sfântu Gheorghe "s-a stins" și atmosfera încinsă, de sărbătoare. Doar vreo 30% din stadion a fost plin, cu suporteri veniți ca la teatru. Liniște în tribune, liniște și pe gazon. Un meci anost, în antiteză cu ceea ce a arătat Sepsi cu Bodo sau UTA cu FCSB, căreia i-a provocat prima înfrângere a sezonului.

Un meci în care portarii au apărat tot ce-a fost de apărat, impecabili Iacob și Niczuly. Un plus pentru primul, cu două reflexe în stilul lui De Gea, Safranko în prima parte, Ninaj în a doua, tot din apropiere.

Sepsi și-a dorit, dar n-a putut. Nici măcar după intrarea lui Debeljuh, altădată atacantul #1 al Superligii. Căutat de colegi, a ratat de fiecare dată execuțiile. De înțeles, fiind prima apariție după 13 luni. Mingile au făcut cărare între Alimi și Rodriguez, centrările fie s-au oprit adesea în Stolnik sau Benga, fie au păsuit careul lui Iacob.

Ambele au acuzat efortul de la mijlocul săptămânii. Sepsi de înțeles, cu 120 de minute la Bodo, în Norvegia, UTA mai lejer, 90 la Dumbrăvița în Cupă, dar cumulate cu alte 90 luni, împotriva FCSB-ului.

Covăsnenii au fost salvați de Aganovic, omul cu mintea limpede și cu piciorul perfect calibrat. A executat magistral o lovitură liberă în al treilea minut al prelungirilor și a adus victoria.

FINAL » Sepsi - UTA Arad 1-0

Minutul 81 » Sepsi protestează din nou

Covăsnenii s-au considerat nedreptățiți și în minutul 81, la duelul dintre același Stolnik și Ninaj. Fundașul arădenilor a sărit cu brațul depărtat, și-a atins adversarul, dar Marcel Bîrsan și oficialii din camera VAR au considerat că este prea puțin pentru un penalty. Mihai Bălașa, aflat pe banca de rezerve, a protestat și a văzut un cartonaș galben.

Sepsi, salvată în prelungirile meciului cu UTA de execuția magistrală a lui Aganovic » Clasamentul ACUM în Superligă
FOTO: Captură TV @Orange Sport 1

Minutul 40 » Penalty cerut de Sepsi

Sepsi a cerut penalty în minutul 40, când Marko Stolnik a blocat un șut expediat de Ștefănescu. Apărătorul celor de la UTA pare să fie atins și în braț, reluările nu sunt foarte clare, dar înainte a deviat mingea și cu altă parte a corpului.

Sepsi, salvată în prelungirile meciului cu UTA de execuția magistrală a lui Aganovic » Clasamentul ACUM în Superligă
FOTO: Captură TV@Prima Sport 1

„Centralul” Marcel Bîrsan și Horia Mladinovici, oficialul din camera VAR, nu au intervenit.

Sepsi - UTA Arad, echipele de start

Sepsi: Niczuly - Oteliță, Bălașa, Ninaj, D. Ciobotariu - N. Păun, J. Rodriguez, Alimi - R. Varga, Safranko, M. Ștefănescu 
Rezerve: D. Moldovan - Oroian, Renta, Aganovic, Francisco Junior, I. Gheorghe, Rondon, Kallaku, Debeljuh 
Antrenor: Liviu Ciobotariu

UTA: Fl. Iacob - Diogo Rodrigues, Benga, Stolnik, Dumitrașcu - Marku, Marcelo Freitas, Fabry - R. Pop, Cooper, Micovschi 
Rezerve: Kucher - Carp, Vucenovic, R. Stanciu, Stahl, Holst, Cr. Mihai 
Antrenor: Mircea Rednic

Stadion: Sepsi Arena (Sfântu Gheorghe)
Arbitru: Marcel Bîrsan (București), A1: Radu Ghinguleac (București), A2: Marius Marchidanu (Brăila)
Arbitru VAR: Horia Mladinovici (București), AVAR: Florian Vișan (Galați)

Clasamentul din Superliga

Citește și: 

Dan Vasilică, entuziast la interviuri: „Semănăm cu «Gașca nebună», avem atac devastator” » I-a propus un jucător lui Edi Iordănescu
FCU CRAIOVA - FARUL 4-0
Dan Vasilică, entuziast la interviuri: „Semănăm cu «Gașca nebună», avem atac devastator” » I-a propus un jucător lui Edi Iordănescu
MM Stoica insinuează că poate Pancu a fost băut când i-a răspuns lui Tavi Popescu: „Când a vorbit, dimineața sau seara? Abject!”
ROMÂNIA U21
MM Stoica insinuează că poate Pancu a fost băut când i-a răspuns lui Tavi Popescu: „Când a vorbit, dimineața sau seara? Abject!”

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (12)
legio.sud
legio.sud  •  05 Septembrie 2023, 09:12
Postat de elgabri pe 04 Septembrie 2023, 23:18

Astia de la CCA de ce nu i au dat lui Barsan tricou cu FCSB ???

Încă se depun eforturi , omul are pretenții …

rocky3
rocky3  •  04 Septembrie 2023, 23:56
Postat de ovasim pe 04 Septembrie 2023, 23:49

Sper ca UTA sa retrogradeze direct și să revină când le voi zice eu înapoi.Strambul nu poate face minuni din ***.

Uta a bătut impostorii ciobanului, deci si-a făcut datoria! Respect!

ovasim
ovasim  •  04 Septembrie 2023, 23:49

Sper ca UTA sa retrogradeze direct și să revină când le voi zice eu înapoi.Strambul nu poate face minuni din ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează