FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI - VIITORUL

VIDEO+FOTO Sepsi - Viitorul 1-0 » Gol întâmplător, calificare meritată în Europa! » Seară istorică la Sf. Gheorghe: premieră pentru echipa lui Grozavu

Sepsi a învins-o la Sf. Gheorghe pe Viitorul, scor 1-0, în finala barajului pentru Conference League, și obține astfel prima calificare din istorie în cupele europene! +40   FOTO
Sepsi a învins-o la Sf. Gheorghe pe Viitorul, scor 1-0, în finala barajului pentru Conference League, și obține astfel prima calificare din istorie în cupele europene!

Articol de , - Publicat duminica, 30 mai 2021 20:30 / Actualizat duminica, 30 mai 2021 22:25

Sepsi a învins-o la Sf. Gheorghe pe Viitorul, scor 1-0, în finala barajului pentru Conference League, și obține astfel prima calificare din istorie în cupele europene!

  • Sepsi intră în turul doi Conference League, la fel ca FCSB și CS U Craiova. 
  • CFR Cluj, campioana României, va evolua în preliminariile Champions League (turul I).

Sepsi - Viitorul 1-0 » Cronică: Premianta!

Trupa din Sfântu Gheorghe ajunge în Europa, la doar patru ani de la promovarea în Liga 1. Cu stadion nou și cu finanțarea-bonus din Ungaria, Sepsi devine un club foarte important în România. Va juca în Conference League, în turul al doilea preliminar.

Un mic club din Covasna, a cărui tradiție nu conține trofee câștigate, nici un mare succes, a promovat în 2017 în prima ligă și în numai patru ani ajunge în cupele europene!

Modelul progresului pe care l-a înregistrat Sepsi a fost finanțat și din Ungaria, inclusiv cu bani primiți de la guvernul maghiar, însă conducerea de aici a clubului tot are merite pentru creșterea controlată a acestei echipe care a devenit din ce în ce mai bună fără să mizeze ca la cazinou. 

Roș-albii au angajat fotbaliști tot mai mulți și mai buni fără să-și creeze cheltuieli exagerate, nu au forțat în nici un moment performanțe care nu le erau la îndemână.

Grozavu a dus clubul la nivelul cel mai bun de până acum. Leo nu are un lot fantastic, însă el i-a transmis echipei din agresivitatea proprie, din ambiția lui, a inventat și a reparat fotbaliști. L-a scos de nicăieri pe Nicolae Păun, un mijlocaș defensiv cu fizic bun, tehnic și curajos. 

L-a recuperat pe Mitrea, pe care l-a transformat în căpitan și în fundaș de națională. L-a readus în campionatul românesc pe Aganovici, croatul fost la FCSB.

Veteranul ex-iugoslav a înscris golul de 1-0 întâmplător, el doar a pus piciorul în fața mingii pe care o pasase Marquinhos și balonul a sărit în plasă.

Golul lui Aganovici a apărut din întâmplare, calificarea lui Sepsi în Europa și tot parcursul general pe care-l au covăsnenii nu constituie întâmplări, ci rezultate ale unui plan clar și ale unui buget îndestulător gestionat cumpătat.

Viitorul sună bine pentru Sepsi, echipa va avea în curând un stadion nou și frumos, condiții de pregătire foarte bune. Ai lui Hagi au forțat în repriza a doua cam așa cum forța Hagi cu Slovenia. Rezultatul a fost același, ratarea calificării.

Turul 2 în Conference League - 110 echipe!

  • 3 echipe din România: FCSB, CS U Craiova și Sepsi
  • se va disputa în dublă manșă, pe 22 și 29 iulie
  • 20 de echipe pe traseul campioanelor
  • cele 20 eliminate în preliminary round și turul 1 preliminar în UEFA Champions League 90 de echipe pe traseul principal
  • 16 câștigătoare de Cupă în țările aflate pe locurile 16-31 în topul coeficienților (unde se află și România)
  • 14 vicecampioane din țările aflate pe pozițiile 16-29 (unde se află și România)
  • 15 ocupante ale locurilor 3 în țările aflate pe 14-28 (unde se află și România)
  • 9 locuri 4 din țările de pe pozițiile 7-15
  • 1 loc 5 din țara aflată pe locul 6 în topul coeficienților
  • cele 35 care s-au calificat mai departe din turul 1 preliminar

FOTO. Cele mai tari imagini din Sepsi - Viitorul

+36 FOTO

1.100 de spectatoriau asistat la partidă

Sepsi - Viitorul 1-0

Sepsi - Viitorul, echipele de start

SEPSI: Niczuly - Dimitrov, Ninaj, Mitrea, Ștefănescu - N. Păun, Vașvari - Golofca, Dumiter, Aganovic - Safranko
REZERVE: Collado, Csiszer, N. Tamaș, Tincu, Kovacs, Fofana, Tortella, Achahbar, L. Fulop
ANTRENOR: Leo Grozavu

VIITORUL: Cojocaru - Dussaut, Mladen, Dobrosavlevici, Pedroso - Casap, Artean, Matiș - Chițu, Ely Fernandes, Grădinaru
REZERVE: Căbuz, Bîrzu, Georgescu, Castaneda, Grameni, Buta, Haită, Tsoumou, Jo
ANTRENOR: Cătălin Anghel

Stadion: Municipal (Sfântu Gheorghe)
Arbitru: Petrescu Radu (Bucureşti) / A1: Ghinguleac Radu Adrian (Bucureşti), A2: Badea Marius (Râmnicu Vâlcea)

Citește mai multe știri din Liga 1:

Gabi Tamaș se retrage: „Mă duc acasă, să uitați de mine! V-am pupat, pa!” » Reacția clubului

Adrian Mutu s-a lovit de primul refuz la FC U Craiova: „Rămân în București”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (23)
1578362032478810
Tihamér Takó  •  31 Mai 2021, 15:02

SEPSI OSK,ESTE O ECHIPA DE FANION AL FOTBALULUI ROMANESC!Dincolo de invidia unora,de nationalismul bolnavicios al altora,covasnenii au scris istorie prin munca,devotament, corectitudine si seriozitate !Sint un exemplu pentru toate echipele di tara !Bravo SEPSI OSK!! VA FELICITAM !

csaba
csaba  •  31 Mai 2021, 14:40

Pentru mulți proști se pune problema de ce finanțează Budapesta echipe din România, dar nu contează oricine numai ungur să nu fie, și vă mirați de ce este câteodată ostilitate și din partea cealaltă, dar câteodată prostia e mare, a doua problemă, circul cu barajele, Viitorul e echipa simpatică, chiar nu voiam să pice, dar să-l pui de la evitarea retrogradării să joace baraj cu locul 4, e cu totul nedrept, adică unii muncesc un an întreg și vine un măscărici ca burleanu, care a jucat fotbal poate pe maidan ,i să zică căe corect să obligi echipele să joace cu juniori, să joace baraj echipe de la retrogradare pentru europa, da bani dă pentru așa ceva, sigur nu, dar asta e țra lui papură vodă !!!

gago747
gago747  •  31 Mai 2021, 10:12
Postat de lapusneanul pe 30 Mai 2021, 22:31

sper ca raureanu aduce in discutie guvernul maghiar doar pentru a sensibiliza guvernul citu sau celelalte guverne care se vor perinda, altfel nu isi are rostul aceasta remarca din moment ce sepsi reprezinta romania in cupele europene iar posibelele puncte adunate se vor adauga in contul tarii noastre..

Plus că, din văte văd colcăie de unguri echipa aia, ce să zic ... sînt mai mulți români în echipa standard și chiar și în lot, decît unguri. Nici nu e de mirare de altfel, în alelalte 15 echipe din campionat românii înșiși sînt și ei în minoritate. Baanii vorbesc.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează