FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA

Mutare strategică a lui Rotaru în scandalul cu Sergiu Hanca » Cum a încercat să scape de proces

Cota lui Hanca pe transfermarkt e de un milion de euro
Cota lui Hanca pe transfermarkt e de un milion de euro

Articol de , , - Publicat marti, 20 decembrie 2022 08:58 / Actualizat marti, 20 decembrie 2022 09:35

Oltenii l-au titularizat pe Hanca în partida cu Chindia și jucătorul a avut o evoluție foarte bună, cu o pasă de gol, ceea ce nu calmează relația dintre părți, aflate într-un litigiu pentru două milioane de euro. 

Craiova „a reușit" să inventeze o situație nouă: a folosit într-un meci din campionat un fotbalist care îi cere în instanță două milioane de euro. Sergiu Hanca a fost titularizat în partida cu Chindia, una pe care alb-albaștrii au câștigat-o cu 3-0, după o perioadă în care se antrenase singur pentru că Mirel Rădoi nu-l mai primea în programul echipei.

Lionel Messi, cel mai mare din toate timpurile » Gazeta a realizat o analiză a celor mai importanți 6 fotbaliști din istorie, iar concluzia e una singură: „Puricele” e GOAT
ARGENTINA, CAMPIOANA LUMII
Lionel Messi, cel mai mare din toate timpurile » Gazeta a realizat o analiză a celor mai importanți 6 fotbaliști din istorie, iar concluzia e una singură: „Puricele” e GOAT

Judecata merge mai departe

Pedeapsa aceea constituie tocmai motivul procesului. Hanca a considerat că nu i-a fost respectat contractul atunci când a fost trimis să se pregătească separat de echipă și a pornit un proces în care cere două milioane de euro. Suma e trecută în clauza de reziliere pe care părțile au convenit-o la semnarea contractului, astă-vară.

Reapariția lui Sergiu în echipă nu schimbă cu nimic raporturile, clubul și jucătorul rămân în litigiu. Conducerea speră ca readucerea lui Hanca în lot și folosirea lui într-un meci oficial să poată reprezenta un argument în comisiile Federației, să demonstreze că fotbalistul nu a fost nedreptățit, iar contractul nu i-a fost încălcat.

L-a acuzat de „blat" și apoi a jucat

Calculul acesta a condus la titularizarea internaționalului român la numai câteva zile după ce proprietarul clubului îl jignise în declarații publice. „Hanca a făcut un lucru necugetat, un gest care indică lipsă de respect și de educație", a spus Rotaru la Fanatik referindu-se la deschiderea procesului.

În aceeași emisiune, patronul Universității l-a acuzat chiar și de „blat" pe un jucător pe care avea să-l folosească din nou în campionat: „Acum suspectez că Hanca a comis acel penalty la Ocna Mureș, în Cupă, în mod intenționat pentru a-l enerva pe Rădoi".

A fost exact gestul pentru care Mirel l-a scos din lot după ce i-a reproșat și că-l atenționase să nu-și mai țină adversarii de tricouri. Excluderea nu a fost temporară, antrenorul a rămas ferm până când a demisionat el din cauza rezultatelor slabe și a relației proaste pe care ajunsese s-o aibă cu conducerea. 

Părea o superlovitură

Craiova a prezentat achiziționarea lui Hanca drept o lovitură în perioada de transferări. Jucătorul era sub contract cu KS Cracovia și a devenit brusc disponibil pentru revenirea în România deoarece soția lui era însărcinată și a vrut să se întoarcă în țară. 

După negocieri îndelungate, polonezii au acceptat să-l elibereze cu condiția clară ca el să semneze în România, nu într-un alt campionat. Pe Hanca l-au mai dorit FCSB și Rapid, însă Craiova a reușit să-l atragă cu un contract valabil trei ani. Sergiu a evoluat însă doar în 7 partide din campionat, numai 5 ca titular și viitorul său în Bănie e mai mult decât incert.

Erau prieteni până să lucreze împreună

În mandatul lui Rădoi, Hanca era convocat des în echipa națională și relația lor nu conținea nici o fisură. După ce au ajuns să colaboreze zi de zi la Craiova relația s-a stricat. Mirel l-a scos dintre titulari pe Sergiu, prefera să-l utilizeze ca fundaș dreapta pe Vătăjelu, care e stângaci. L-a folosit pe Hanca la 1-1 cu Ocna Mureș în Cupă după o perioadă în care jucătorul stătuse numai pe bancă și apoi l-a dat afară de tot. 

Clubul nu a intervenit, dar Mihai Rotaru regretă acum că i-a permis antrenorului să excludă jucători: „Noi nu am avut litigii niciodată și acum avem procese și cu Hanca, și cu Vână. În momentul în care excluzi niște jucători, riști să ai niște probleme juridice, deși din punctul meu de vedere cei doi fotbaliști nu au dreptate".

VIDEO. SUPERLIGA / Jovan Markovic, execuție superbă în duelul cu Chindia Târgoviște

Citește și:

Schimbare pe lista neagră a lui Gigi Becali: „Ce, nu știe să stea pe bancă?!” + „El și-a spălat toate păcatele”

„Nu mulți din campionatul nostru au chestia asta” » Cuvinte mari ale lui Ilie Dumitrescu pentru vedeta FCSB: „Nici la Tavi Popescu nu vezi”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
suporterucv
suporterucv  •  21 Decembrie 2022, 08:34

Baiatul asta ar trebui sa mai joace si fotbal si sa lase procesele...banii sa-i castige jucand bine, nu prin procese inventate !

.kuba.
.kuba.  •  20 Decembrie 2022, 16:44

Daca custodele pierde €2 mil din banii ANPR, Hrebe il destituie de la CS Blue Lion Mogosoaia! Pe ei, Sergiule!!!!

jairz_70
jairz_70  •  20 Decembrie 2022, 16:28
Postat de gigicoaste pe 20 Decembrie 2022, 13:26

ca joaca bine sau prost, pe Rotaru nu l-a fortat nimeni sa puna o astfel de clauza iar daca a incalcat contractul.. sa plateasca, e atat de simplu! Nu sunteti satui sa vedeti mizeriile de patroni facand contracte pe milioane de euro si apoi nerespectand contractul? La romani nu prea mai inseamna nimic un contract, tot timpul se cauta portite sa nu fie respectat.

ce clauza crezi tu ca a incalcat ,sa poti rezilia contractul?-daca citesti ce spune avocata lui hanca-la notificarea ei catre club ,clubul a raspuns ;din punctul de vedere al clubului ,hanca nu este sanctionat ,se antreneaza tehnico tactic individual pt meciul cu mioveni-cand a fost rezerva-radoi are acelasi statut ca hanca de angajat -daca un coleg zice ca nu ii mai da pase inseamna ca poate rezilia contractul pt justa cauza ?dupa ce a luat firfireii de la banca?xorbele lui radoi nu au valoare daca clubul nu la sanctionat ,adica sa depuna sanctiunea la comisii=nu a fost sanctionat de club ,cheltuie bani de pomana pt vorbe la televizor

Vezi toate comentariile (11)
Comentează