FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - RAPID 1-0

Sfatul lui Zvonimir Soldo, viitorul antrenor al lui Ioniţă la Koln: "Alex, fii serios!"

Zvonimir Soldo, Soldo, FC Koln
Zvonimir Soldo, Soldo, FC Koln

Articol de - Publicat marti, 13 aprilie 2010 00:00

Zvonimir Soldo, antrenorul lui FC Koln, ştie că Ioniţă traversează o criză de formă şi îi transmite un mesaj prin intermediul Gazetei Vezi golul lui Ioniţă din Unirea Alba Iulia - Rapid 0-1! (video)


Koln. Un oraş cu un milion de locuitori, de o parte şi de alta a Rinului. Unul dintre cele mai vechi şi mari oraşe ale Germaniei vuieşte înaintea meciurilor pe care echipa locală le joacă în prima ligă a campionatului nemţesc. Cu o situaţie destul de grea în clasament, trupa din Koln nu reuşeste să treacă de jumătatea clasamentului. Alexandru Ioniţă încă nu a ajuns să joace la viitoarea sa echipa, dar antrenorul său Zvonimir Soldo a acceptat dialogul cu Gazeta despre viitorul atacant.  Vezi golul lui Ioniţă din Rapid - FC Braşov 2-1! (video)

- Domnule Soldo, cum este viaţa la Koln?
- Frumoasă, dar destul de grea. Vorbind despre fotbal, sînt într-un moment greu, decisiv pentru noi în acest moment. Este esenţial să marcăm în următoarele meciuri, să încercăm să cîştigăm fiecare joc pe care-l avem pînă la finalul campionatului. Sîntem în pericol de a retrograda, dar sînt sigur că nu se va întîmpla aşa ceva. Prin urmare, trebuie să fim în alertă, în fiecare meci, pentru a nu mai face paşi greşiţi. Vezi golul lui Ioniţă din Pandurii - Rapid 1-1! (video)

- Este un sezon compromis pentru dumneavoastră!
- Nu, nu cred acest lucru! De doi ani de cînd am promovat în Bundeliga, evitarea retrogradării a fost mereu obiectivul echipei nostre, chiar principalul nostru obiectiv la începutul sezonului. Trebuie să încercăm acest lucru şi în acest an, prin toate mijloacele.  Vezi golul lui Ioniţă din Rapid - Gaz Metan 4-1! (video)

- Vrem să vorbim şi despre Alexandru Ioniţă, fotbalistul care va ajunge din vară la echipa dumneavoastră. De ce aţi insistat astă-iarnă pentru achiziţionarea lui?
-  Pentru că e un jucător tînăr, de mare viitor. L-am văzut în meciurile pe care le-a jucat la Rapid în turul campionatui şi m-a impresionat. Sînt fericit că a ajuns la noi şi-l aştept din iunie la lucru. Vezi golul lui Ioniţă din Dinamo - Rapid 1-1! (video)

- Randamentul său nu mai este acelaşi ca în tur...
- Da, sînt la curent cu toate evoluţiile sale. Nu mă îngrijorează. Se întîmplă la fiecare jucător. Oricine poate să greşească, la fel şi el. Din punctul meu de vedere, e un succes pentru noi că am reuşit să-l transferăm, chiar dacă în primăvara asta nu a mai făcut meciurile pe care le-a reuşit în prima parte a campionatului. Vezi golul lui Ioniţă din Rapid - Oţelul Galaţi 3-0! (video)

- A marcat un gol de la 35 de metri, după o pauză lungă. Îl ajută acest lucru?
- Ca pe orice jucător este logic să-l ajute, să-i dea forţă şi puterea să joace din ce în ce mai bine de la etapă la etapă. Vezi golul lui Ioniţă din Rapid - Internaţional 4-0! (video)

- Nici suporterii Rapidului nu prea îl mai au la inimă din cauza ultimelor prestaţii.
- Nu contează! Eu nu am nimic împotriva criticii, e bine venită. Mi se întîmplă şi mie cînd pierdem un meci să fiu criticat de toată lumea. Alex trebuie să fie concentrat în orice moment şi va reuşi în carieră.

- Aveţi vreun sfat pentru el pe final de sezon?
- Trebuie să nu uite că este un jucător tînăr, care are un mare potenţial. Are nevoie de multe meciuri, de antrenamente în care să fie serios. Seriozitatea îi va da puterea să se dezvolte bine.

"Jucători buni în România"
Zvonimir Soldo a avut şansa să joace împotriva României la Campionatul Mondial din 1998, din Franţa. A fost singurul meci în care croatul nu a jucat la Mondial. "România este o ţară cu o istorie bogată de mari fotbalişti ca Gheorghe Hagi şi Dorinel Munteanu, de exemplu. În prezent, România are jucători foarte buni care pot ajuta echipa naţională să ajungă la un turneu final", a spus Soldo.

La Koln, alcoolul e permis
Soldo nu are nimic împotriva consumului de alcool în afara cantonamentelor, dacă elevii săi dau randament bun la antrenamente şi la meciuri. "Am spus de mai multe ori că-mi doresc de la jucătorii mei o atitudine profesionistă. Nu am cum să le interzic să bea un pahar de vin sau o bere, dacă ei simt nevoia să-o facă din cînd în cînd. Dar normal că nu tolerez excesele", a precizat croatul.

1,5 milioane de euro a încasat Rapidul pentru Ioniţă. Suma ar putea ajunge la 2,5 milioane în funcţie de randamentul atacantului la Koln

250.000 de euro pe sezon va cîştiga Alex în Bundesliga de la vară. La Rapid ia de 10 ori mai puţin

Zvonimir Soldo
- 43 de ani
- a jucat la Dinamo Zagreb (1987-1990) NK Zadar (1990-1991), Inter Zapresic (1991-1994), Croaţia Zagreb (1994-1996) şi VfB Stuttgart (1996-2006)
- are 61 de meciuri în echipa naţională a Croaţiei
- a evoluat la un Campionat European (1996) şi la două Mondiale (1998, 2002)
- a antrenat la Dinamo Zagreb (2008-2009) şi la FC Koln (2009-prezent)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
 •  13 Aprilie 2010, 10:27

Super interviu. Bravo Gazeta!

 •  13 Aprilie 2010, 09:08

Ionita fii serios si lasa-ne de acum si tu si Raduta si Ilie Iordache !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează