FOTBAL  »  Superliga  »  PROCES

Show cu Becali și Adrian Mititelu în sala de judecată » Gigi a refuzat să jure pe Biblie: „Eu «calul» l-am luat”

Gigi Becali și Adrian Mititelu, pe vremea când erau amici // Foto: sportpictures
Gigi Becali și Adrian Mititelu, pe vremea când erau amici // Foto: sportpictures

Articol de , - Publicat joi, 18 iunie 2020 10:36 / Actualizat joi, 18 iunie 2020 13:27

La procesul lui Adrian Mititelu (52 de ani), în dosarul transferului lui Mihai Costea (32) de la FC U Craiova 1948 la Steaua, din 2011, pe martorul Gigi Becali l-a lovit amnezia. Iar omul de afaceri craiovean s-a simțit dator să-i amintească faptul că atunci „fiecare a furat ce a putut”.

Prezent, ieri, la Curtea de Apel Craiova, în calitate de martor la procesul lui Adrian Mititelu, inițiat în 2016, Gigi Becali a adoptat strategia uitucului. El a omis să le spună judecătorilor toate detaliile transferului lui Mihai Costea de la Craiova la Steaua, actuala FCSB, tranzacție parafată în 2011, în urma căreia omul de afaceri craiovean e acuzat de evaziune fiscală.

Adrian Mititelu: „S-a înfruptat din munca mea"

„Domnul Becali a uitat un eveniment foarte important, mă refer la o convenție pe care am încheiat-o, prin care nu mai are nimeni nicio pretenție, dar nu și-a mai adus aminte de ea. Având în vedere că mi-au luat o echipă întreagă… 

Nu e vorba de milă, poate se simte puțin vinovat că și el a participat, și el s-a înfruptat din munca mea și din investiția mea. Chiar uităm ce echipă frumoasă am avut și ce jucători de mare perspectivă am avut? Nu sunt supărat pe Gigi Becali, nu are el vină că echipa mi-a fost exclusă, dar să nu uităm totuși cum au fost evenimentele acum nouă ani! A furat fiecare ce a putut. Când s-a dat decizia aia, toată lumea a luat ce a prins", a spus Mititelu.

Gigi Becali a refuzat să jure pe Biblie

Becali a venit la Craiova însoțit de alți doi martori în proces, Valeriu Argăseală și Victor Becali, fostul impresar al lui Costea. Iar înaintea intrării în sala de judecată le-a spus jurnaliștilor că nu-și mai amintește decât „30 la sută din ce a fost atunci, nici măcar suma de transfer. Nu poţi să câştigi la fotbal, nu poţi să furi. Mititelu a pierdut 15 milioane de la fotbal, a dat bani să vadă oltenii fotbal. Nu e normal să facă puşcărie, că el nu a luat banii, i-a dat tot la fotbal. Nu mai ştiu, atât spun, dar nu-i normal să-l bage la puşcărie pe Mititelu".

În sala de judecată, Becali a spus, referitor la Mihai Costea, „Eu «calul» l-am luat, de ce să nu recunosc” și a stârnit hohote de râs când a refuzat să jure pe Biblie: „Eu mă jur doar pe crucea mea de la gât”. 

„Fiscul Dolj pretinde suma de 1.100.000 de euro, care s-a încasat de la Steaua. Eu sunt încrezător, dar nu înseamnă că nu am oarecare emoții. În viață trebuie să fii pregătit pentru orice" 
Adrian Mititelu, patron FC U Craiova 1948

FCSB, parte civilă

În dosarul în care e judecat Mititelu, FCSB s-a constituit parte civilă pentru a recupera suma de transfer, 1,1 milioane euro, considerând că Mihai Costea era jucător liber la data tranzacției, deoarece echipa afaceristului oltean fusese dezafiliată. 

Show cu Becali și Adrian Mititelu în sala de judecată » Gigi a refuzat să jure pe Biblie: „Eu «calul» l-am luat”

Mihai Costea în tricoul lui FCSB

Jucătorul s-a transferat de la Craiova la FCSB în vara lui 2011, dar mai devreme cu o jumătate de an, ANAF pusese sechestru pe drepturile federative ale fotbaliștilor olteni, 39 la număr, printre care și Costea. 

La acea vreme, clubul lui Mititelu, intrat între timp în faliment, avea datorii la stat de aproape 10 milioane de lei (2.357.434 euro), bani pe care Fiscul încerca să-i obțină prin executare silită. Tribunalul Dolj l-a achitat în primă fază pe Mititelu, dar procurorii DNA au făcut recurs.

VIDEO Sergiu Buș devine liber de contract! FCSB poate profita

Citește mai multe știri de actualitate:

„Se vinde Dinamo?” » Răspunsul la întrebare, amânat de forma slabă a echipei!

MM Stoica, ironic după ce Dinamo a ajuns pe loc de baraj » Postarea oficialului FCSB

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (40)
4_ani_locul_2
4_ani_locul_2  •  19 Iunie 2020, 17:27

daca nu a vrut sa jure pe biblie ...sechestru pe magar ...

mihneadds
mihneadds  •  19 Iunie 2020, 16:32

Oare cate infractiuni mai face mititelu si scapa nepedepsit? ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

magic4ever
magic4ever  •  19 Iunie 2020, 16:20

Pai cum sa jure Becali daca minte la greu...nici in cazul lui Miron de la Botosani nu poate sa se jure ca nu a facut manevra sa nu primeasca Otelul banii si a cumparat procente de la Oaida in contul locul banilor pt Miron...

Vezi toate comentariile (40)
Comentează