FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV VIDEO Noi suspiciuni la ultimul titlu luat de FCSB. Campion al României, în direct: „Unii dintre colegii mei de la ASA nu au vrut. Au fost alte interese”

Articol de - Publicat joi, 26 mai 2022 12:53 / Actualizat joi, 26 mai 2022 16:28

Un jucător din echipa ASA Târgu Mureș care a pierdut titlul în fața FCSB în 2015 susține că unii dintre colegii săi nu au jucat pe bune. Silviu Ilie (33 de ani) a fost titular în meciul cu Oțelul (1-2) din ultima etapă și a declarat la GSP Live că a simțit noncombatul unora dintre coechipieri

În finalul sezonului 2014-2015, ASA Târgu Mureș a avut șansa să câștige titlul în Liga 1, însă trei înfrângeri din ultimele patru etape au făcut-o campioană pe FCSB. Meciul decisiv s-a disputat în ultima etapă când ASA a jucat acasă împotriva unei echipe, Oțelul, aflată într-o situație dezastruoasă. 

Formația antrenată de Liviu Ciobotariu avea nevoie de victorie, a condus cu 1-0 la pauză, dar a pierdut șocant cu 2-1, astfel că FCSB a terminat pe primul loc deși a făcut doar egal la Iași. 

După partidă, în culise au existat suspiciuni legate de integritatea unor fotbaliști de la ASA care ar fi fost motivați de George Becali pentru a pierde în fața Oțelului. 

Fostul campion din Liga 1 a ajuns frizer la 33 de ani: „Stau noaptea în pat și mă bușește plânsul”
GSP LIVE
Fostul campion din Liga 1 a ajuns frizer la 33 de ani: „Stau noaptea în pat și mă bușește plânsul”

Astăzi, Silviu Ilie - fundașul stânga de la ASA în acea seară - a declarat în direct la GSP Live că are și el îndoieli legate de motivele pentru care unii colegi de-ai săi au jucat slab.

VIDEO  Noi suspiciuni la ultimul titlu luat de FCSB.

„Nici nu vreau să-mi aduc aminte. Trebuia să câștigăm campionatul, din toate punctele de vedere. Eram mai buni și ca echipă, ca buget, ca orice. Am pierdut meciul și campionatul. Nu mi-a picat foarte bine. 

Și eu cred că unii nu au vrut. În timp meciului nu am simțit, dar când m-am dus acasă să mă liniștesc am simțit. Probabil că alți colegi nu și-au dorit atât de mult să câștige campionatul. Sunt multe aspecte, lumea își dă seama. După ce s-a terminat campionatul s-a văzut parcursul fiecărui jucător.

Nu ai cum să pierzi un meci cu o așa miză. Jucai cu Oțelul, nu aveai cum să pierzi meciul ăsta. Nici conducerea nu a dat o primă specială și poate unii au zis: «Ia uite, mă, ăștia nu ne dau niciun ban să câștigăm titlul». Erau supărați și poate au lăsat motoarele la turație mică. La ce echipă aveam, puteam să jucăm de 100 de ori cu Oțelul și nu pierdeam niciodată. De ce nu am câștigat?! Probabil, nu au vrut unii. Au fost alte interese. Suntem prea mici noi”.

Noi suspiciuni la ultimul titlu luat de FCSB. Campion al României, în direct: „Unii dintre colegii mei de la ASA nu au vrut. Au fost alte interese”
Silviu Ilie, cu ochii în lacrimi, la finalul meciului pierdut cu Oțelul

Gabi Mureșan: „Unii s-au dat deoparte”

Ilie nu e primul jucător de la ASA care crede că meciul cu Oțelul a avut niște culise întunecate. Căpitanul Gabi Mureșan - autorul golului de 1-0 - a declarat în 2019 pentru Fanatik: 

„Sunt convins sută la sută că nu a fost curat. Titlul acela ori a fost vândut, ori s-a întâmplat altceva. Eu nu acuz pe nimeni, dar au fost nişte lucruri acolo în ultimele etape foarte dubioase. Nu mă refer doar la ultimul meci (n.r. - 1-2 versus Oţelul Galaţi). Mă refer la ultimele 4-5 partide, după ce am bătut Steaua la Bucureşti. 

Ceva nu a fost în regulă cu unii dintre colegii mei. Mă refer la ratări de la un metru de linia porţii. Ulterior am aflat anumite lucruri, nu neapărat zvonuri, că unii s-au dat deoparte, că au luat bani nu ştiu de unde, probabil de la Gigi Becali, care a mai făcut una din asta”. 

În partida cu Oțelul, Liviu Ciobotariu a folosit următoarea echipă: Stăncioiu - Hanca (81, N’Doye), Marius Constantin, Bejan, Silviu Ilie - Gabi Mureșan, Gorobsov - Zicu (69, Goga), Voiculeț, Bumba - Manolov (21, Axente). 

Atacantul Ioan Hora a fost suspendat pentru acest meci după ce în penultiuma etapă a luat un cartonaș galben. Patru ani mai târziu, el avea să ajungă la FCSB. Portarul Stăncioiu s-a transferat direct la FCSB în 2016.

Cel mai urât moment a fost cel când ni s-a furat un titlu. Nu ştiu dacă l-am ratat noi, pentru că acolo sigur ceva nu a fost în regulă. Le-aş zice la toţi în faţă dacă aş fi sută la sută. Dar nu am dovezi clare că unii au fost blat! 
- Gabi Mureșan, în 2019

Citește și: 

Vasile Dîncu explică de ce nu i-a permis lui Gigi Becali accesul pe stadionul Steaua: „FCSB, ca să joace în Ghencea, ar fi trebuit să nu facă presiuni prin mass-media sau să-l înjure pe ministrul Apărării Naționale!”

Primul transfer la CFR Cluj: „Suntem aproape să semnăm primul jucător” + Care sunt fotbaliștii campioanei pentru care au sosit oferte

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (38)
jabs
jabs  •  27 Mai 2022, 13:42

miauuuu

navajo_joe
navajo_joe  •  26 Mai 2022, 18:38
Postat de anticenzuralasport pe 26 Mai 2022, 17:55

Pe tine trebuiau să te cenzureze părinții...

Are dreptate mă, postezi ca un nărod.

opinez
opinez  •  26 Mai 2022, 18:01

Asa au vrut atunci centrele de reflectie sa iasa rezultatul. Sau pentru cei mai creduli Sa ia varianta ca s-a jucat corect ca si in recentul play-off. Valoarea si jocul rezultatelor si-au spus cuvantul.

Vezi toate comentariile (38)
Comentează