FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Silviu Lung, la un pas de o bătaie ca-n filme: „Băi banditule! Numai tu ne-ai făcut-o p-asta!” + meciul care i-a încheiat cariera de antrenor lui Lupescu

Articol de GSP - Publicat sambata, 09 aprilie 2022 13:00

Romeo Pașcu, fost conducător la Bistrița, Baia Mare, FC Bihor, FCM Brașov, Astra și Petrolul și unul dintre numele grele din vechea „Cooperativă”, a participat la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, unde a povestit momente tumultoase din viața lui.

Unul dintre ele, în 1993, după un FC Brașov - FC Universitatea Craiova 2-0, când conducătorii celor două echipe stabiliseră un egal, dar înțelegerea n-a ieșit. 

Iar cel de-al doilea când Ionuț Lupescu, antrenor în acel moment sub Tâmpa, a refuzat un blat cu Gloria Bistrița, cele două echipe fiind în Cooperativă.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Spuneai că era bună "Cooperativa", chiar dacă nu sunt de acord cu tine.

- Păi, aveam din plecare 15 puncte! Alții nu făceau 25 tot campionatul. Șeful nedeclarat era Jean Pădureanu. Ștefan era mai târziu venit, Jean l-a făcut mare. El lucra cu un antrenor care a încălcat chiar cu Brașovul o înțelegere. Brașovul se înțelesese cu Piatra Neamțul și când ne-am dus acolo nu s-a mai ținut de cuvânt. Trebuia să câștige Brașovul acasă, dar a fost 1-1. În fine...

- Lasă, că și tu ai avut un meci cu cântec. Cu Craiova, în 1993!

- Au venit cu avionul la Sibiu. Jucaseră un meci afară. Eu am trimis autocarul, i-a luat de la Sibiu, i-a adus la Brașov, la hotelul Aro. A doua zi nu m-am dus la masă, dar l-am trimis pe Ivăncescu. A discutat cu ei și-au stabilit să facă egal. A fost toată lumea de acord. Paul Enache era antrenor și i-am spus despre înțelegere. "Nea Romică, e treaba lui Ivăncescu. Eu dacă pot să-i bat, îi bat". Eu n-am vrut să mă bag cu capul în laț, l-am lăsat intenționat pe Ivăncescu.

- Bun.

- A început meciul. S-a terminat 2-0 pentru noi. Lung a intrat în cabină peste noi: "Băi banditule! Numai tu ne-ai făcut-o p-asta!". Ivăncescu mă dăduse în primire: "Eu am fost de acord, dar Romică a vorbit cu jucătorii și antrenorii". Lung a luat o navetă de apă minerală să dea după mine, eu am fugit în saună. Eram îmbrăcat elegant... A sărit să mă bată că le-am stricat înțelegerea.

- E adevărat că Ionuț Lupescu a refuzat și el un blat?

- Da, da. Lupescu a fost antrenor la un meci cu Gloria Bistrița. L-am luat pe Jean de la București, vineri seara, l-am adus la Brașov. Vineri, atunci, la masă, l-am invitat pe Lupescu, care era antrenorul meu la Brașov. Eram la motelul Partidului. "Uite, am vorbit cu Jean, mâine nu ne face niciun fel de probleme". Eu vorbisem totul cu Neculaie, mă asculta, nu se băga. Și Lupescu mi-a zis: "O să-i dau răspuns mâine înaintea meciului".

- Și?

- Înaintea meciului vine și-mi spune: "Nea Romică, uite care e socoteala. Să-i transmiți lui nea Jean că eu nu fac niciun fel de înțelegere. Joc cinstit și azi, și-l bat și joc și la Bistrița în retur". L-am chemat pe Jean și i-a spus și lui: "Nea Jeane, nu te supăra, eu nu fac asemenea înțelegeri". M-a bătut Jean cu 3-1! Dar înainte de meci mi-a spus Lupescu: "Dacă ne bate Bistrița, îmi dau demisia și plec". 

După meci am intrat în cabină. "Domnilor, un moment să-mi acordați! Domnul Lupescu a spus că dacă pierde meciul cu Gloria Bistrița în calitate de antrenor, fiind om de caracter, își dă demisia". Nici nu l-am mai întrebat, dar a plecat după meciul ăla. N-a fost în stare să-i bată.

CITEȘTE ȘI

Romeo Pașcu, dezvăluiri incredibile: „Securitatea mi-a zis așa în 1989: «Dă cu aspiratorul». Am uitat o geantă Samsonite cu 200.000 de dolari”
REVOLUȚIE
Romeo Pașcu, dezvăluiri incredibile: „Securitatea mi-a zis așa în 1989: «Dă cu aspiratorul». Am uitat o geantă Samsonite cu 200.000 de dolari”
Dezvăluire făcută în studioul GSP de un fost șef de club: „Am fost ofițer acoperit, dar cinstit, loial și corect! Niciodată n-am trădat pe nimeni”
PRIETENII LUI OVIDIU
Dezvăluire făcută în studioul GSP de un fost șef de club: „Am fost ofițer acoperit, dar cinstit, loial și corect! Niciodată n-am trădat pe nimeni”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
Don_Carlo
Don_Carlo  •  19 Februarie 2023, 13:56

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează