FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV // VIDEO Dezvăluire făcută în studioul GSP de un fost șef de club: „Am fost ofițer acoperit, dar cinstit, loial și corect! Niciodată n-am trădat pe nimeni”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 16 martie 2022 20:15 / Actualizat miercuri, 16 martie 2022 20:26

Romeo Pașcu, fost conducător la Bistrița, Baia Mare, FC Bihor, FCM Brașov, Astra și Petrolul și unul dintre numele grele din vechea Cooperativă, a fost invitat la „Prietenii lui Ovidiu”. A vorbit deschis despre gradul pe care-l are, despre Securitate și despre cele mai mari greșeli făcute în carieră.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Romică, tu ai lucrat și la FC Bihor.
- Ovidiu, pe vremea aia, la Oradea am avut parte de oameni deosebiți! De la prim-secretarul Blajovici la primarul orașului, Ioan Alecu, care în '87 a venit secretarul de partid. Era ofițer acoperit!

Romică Pașcu: „Am fost și eu ofițer acoperit, da. Așa a fost viața.”

- Tu ai fost ofițer acoperit?
- Am fost și eu, da. Așa a fost viața.

- Ai fost?
- Am fost, da! Pe vremuri, Miliția și Securitatea aveau un singur șef. La județele cu pondere erau generali, iar la județele mai mici erau colonei.

- Ce grad aveai, Romică?
- Nu pot să vă spun ce grad am avut. Am avut un grad deosebit, cel mai frumos grad...

- 37 cu 3!
- Ha, ha, ha! Am avut trei stele mari. Punct!

Viorel Hizo: „Văd cât tam-tam se face că Becali se implică, dar antrenorii nu au mijloacele ca să discute cu el” + „«Cooperativa» a existat! Cine a vrut să facă parte a făcut, cine nu, nu”
HIZO #75
Viorel Hizo: „Văd cât tam-tam se face că Becali se implică, dar antrenorii nu au mijloacele ca să discute cu el” + „«Cooperativa» a existat! Cine a vrut să facă parte a făcut, cine nu, nu”

- Pe vremea aia, Securitatea conducea fotbalul?
- Nu, dar erau cluburile departamentale. Dinamo al Securității, Steaua a Ministerului Apărării. Eu când m-am dus la Oradea era un club pendinte de Steaua, de Ministerul Apărării. Când era frac-su lu' Ceaușescu ministru adjunct. Din club al Armatei l-am transformat în FC Oradea.

„Secretarul doi că era un vagabond și un idiot, un golan și jumate”

- Păi, și cine avea puterea?
- Atunci, toți președinții discutau cu prim-secretarii, în termeni foarte respectuoși, despre antrenori, despre jucători. Când aduceam jucători îmi trebuiau apartamente, serviciu pentru neveste, loc de creșă pentru copii. Făceam notă de problemă la prim-secretar. Eu nu discutam cu secretarul doi că era un vagabond și un idiot, un golan și jumate. Mi l-am pus în cap pe unul că am luat mașina primului-secretar, el n-a fost de acord, și-a vrut să mă bage la bulău. Dar n-a putut că am plecat de acolo. N-am făcut niciodată pușcărie. Doamne ferește!

- Sunt curios să aflu care e cea mai mare greșeală din cariera ta?
- Că mi-am ales în activitatea mea niște oameni care m-au trădat. În care am avut încredere și pe care i-am ajutat. Eu niciodată n-am trădat pe nimeni. Am fost cinstit, loial și corect! De-asta Dumnezeu mi-a ajutat. Am avut încredere în oameni pe care i-am adus de la sapă de lemn și m-au trădat! Am pierdut bani. Iar cea mai mare realizare a fost că am ajuns în Cupa UEFA.

Mihai Leu a fost momit de Securitate să-și toarne colegii: „Uite, tu ești un băiat cuminte, o să avem grijă de tine...”

CITEȘTE ȘI:

Detaliul neștiut despre Victor Pițurcă: „Era neplăcut pentru noi, dar știai și cât poartă la pantof”
PRIETENII LUI OVIDIU
Detaliul neștiut despre Victor Pițurcă: „Era neplăcut pentru noi, dar știai și cât poartă la pantof”
Dani Coman se declară, „rapidist născut, nu făcut” » Fostul portar se „laudă” cu 10 operații și mărturisește: „Cât timp am jucat fotbal n-am avut niciodată banii la zi! La nicio echipă”
PRIETENII LUI OVIDIU
Dani Coman se declară, „rapidist născut, nu făcut” » Fostul portar se „laudă” cu 10 operații și mărturisește: „Cât timp am jucat fotbal n-am avut niciodată banii la zi! La nicio echipă”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (19)
rocky5
rocky5  •  18 Martie 2022, 22:04
Postat de ray51 pe 17 Martie 2022, 11:26

D-le Pascu, nici o consideratie. Oricat de loial (cui?) si cinstit (adica?) te consideri. Asta-i marea mea nedumerire: cum de va rabda Bunutul pe toti cei care ati trait exceptional in anii cand noi ceilalti mancam 50 de grame de unt pe luna, 700 de ml de ulei, un pui (daca-l gaseam) s.a.m.d. Imi aduc aminte de restaurantele voastre de unde in anii '80 incercam sa iau si eu 2-3 sticle de apa minerala pt copii, sau vreo jumate de kil de cotlet... Foamete enorma am indurat, frig reumatismal, ciocniri cu incompetenti pusi drept sefi, etc. Acum devoalati senini si 'curati' ce ofiteri acoperiti ati fost si de cata condescendenta erati capabili. Dezonoranta, catastrofica si malefica atitudinea voastra!

Trist este ca lumea uită umilințele trăite si tolereaza îngăduitori asemenea foști torționari, acum cu pensii speciale! Își poate imagina cineva ce pățea un amărât turnat ca a spus bancuri cu "toarășu" acum 40 de ani daca incapea pe mâinile unui asemenea general-colonel de securitate? Atunci nu mai ieșeai om din beciuri, azi presa le face reclamă!

masinameaeata
masinameaeata  •  17 Martie 2022, 14:14

Am citit mesajele de mai jos si m-a pufnit rasul. Doamne, cati naivi sunt in tara asta. Bine, uite toti conducatorii cluburilor din Romania, inainte de 89, nu au fost securisti si nici colaboratori ai regimului, ei au fost cu exceptia d-lui Romica Pascu, toti, dar absolut toti, democrati. Va simtiti bine? Puteti dormi linistiti? Acum, va rog sa va spalati pe ochi, sa va uitati in oglinda si sa va intrebati singuri, daca, fara securisti sau oameni ai securitatii, pusi in functii cheie, regimul putea exista(functiona)? Si asta nu doar in Romania, peste tot in lume, indiferent de regimul politic pe care l-am trait, il traim sau il vom trai in viitor. V-ati uitat vreodata din curiozitate, spre exemplu in ultimii 30 de ani in Romania, sa vedeti cand se fac rectificari bugetare, cine primeste cei mai mult bani? Stiti de ce, serviciile? Un stat fara servicii, indiferent cat de democrat si de aparat pe hartii, de altii, este un stat inexistent. Serviciile exista prin oameni. Dl. Pascu, a mizat pe inteligenta romanilor, si nu a vrut sa se faca de ras, sa spuna ceva ce friza evidenta. Romania, a avut un sef de stat dupa 89, comandat de nava, eficient prin prisma relatiilor externe pe care le-a avut anterior, si care m-a amuzant teribil cand a spus ca el, nu a facut parte din sistem, l-au placut aia ca nu mai gaseau altul mai bun si multi naivi l-au crezut. Retineti, pana in 89, din 10 oameni, unul era securist, unul militian, 7 informatori si al 8-lea era urmarit. Noroc caArhiva e arsa

2373090662702614
Constantin Mosnegutu  •  17 Martie 2022, 12:34

Ca acum e altfel! Credeti ca s-a schimbat ceva? Singurul lucru e ca s-au mutat in parlament si acum au grija de propriile ciordeli!!! Toti au devenit parlamaentari! Am inteles ca isi vor proteja averile si manariile inclusiv prin legi beton!!! Hai sa vedem daca ma cenzurati!

Vezi toate comentariile (19)
Comentează