FOTBAL  »  Superliga  »  DECES

Veste tragică: a murit Simion Mironaș, fostul fundaș al Gloriei Bistrița » Două povești celebre cu omul care a jucat la două echipe în aceeași etapă

Simion Mironaș / Sursă foto: Sportul Bistrițean
Simion Mironaș / Sursă foto: Sportul Bistrițean

Articol de GSP - Publicat duminica, 08 mai 2022 11:07 / Actualizat duminica, 08 mai 2022 11:58

Simion Mironaș, fost fundaș cu aproape 200 de meciuri în prima ligă, a încetat din viață duminică, la doar 56 de ani. CS Gloria Bistrița-Năsăud a anunțat în această dimineață decesul fostului fotbalist de la Gloria, Dinamo, Rapid sau Corvinul.

Fotbalul românesc e zguduit de o veste tragică: Simion Mironaș, fotbalist inconfundabil în fotbalul românesc din anii '90, a încetat din viață la doar 56 de ani.

Născut pe 19 noiembrie 1965, Simion Mironaș a evoluat de-a lungul carierei pentru Minerul Vatra Dornei, CSM Suceava, Steaua Mizil, FC Argeș, Floria Bistrița, Békéscsaba, Dinamo, Rapid, Unirea Dej, Olimpia Satu Mare și Corvinul Hunedoara. În total, a strâns 187 de partide pe prima scenă. 

În sezonul 1993-1994, Mironaș a câștigat alături de Gloria Bistrița Cupa României, după o finală cu Universitatea Craiova. De alfel, Gloria a fost echipa la care a evoluat cel mai mult: cinci sezoane, între 1992 și 1997.

⬛️Rămas bun, Simion Mironas! Fostul fundaș al Gloriei s-a stins astăzi la doar 56 de ani. A jucat pentru echipa noastră...

Publicată de CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud pe Sâmbătă, 7 mai 2022

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Simion Mironaș, pedepsit de Jean Pădureanu în anii '90

Poate cea mai aspră pedeapsă pe care a dat-o Jean Pădureanu unor jucători de la Gloria s-a petrecut în anii '90. Într-un cantonament în Grecia, Daniel Iftodi şi Simion Mironaş au băut vin în camere şi au fost descoperiţi. Un fost coleg de-ai celor doi rememora în urmă cu mai mulți ani:

Noi am plecat acasă, iar pe ei, nea Jean i-a lăsat acolo. Au venit cu taxiuri, cu ocazii, până în România. I-a ameninţat că le taie din contracte. Dar după ce am învins Dinamo cu 1-0, nu le-a mai luat niciun ban. A fost doar o lecţie, să se înveţe minte!”.

Simion Mironaș, două echipe la activ în aceeași etapă

În toamna lui 1994, Jean Pădureanu a participat indirect la unul dintre cele mai stranii transferuri din istoria fotbalului românesc. În octombrie, stoperul Simion Mironaș a reușit performanța de a evolua la două echipe diferite în aceeași etapă, în interval de numai trei zile.

Astfel, a jucat mai întâi pentru Gloria într-un 3-4 cu Rapidul, în deplasare, iar după numai 72 de ore îmbrăca tricoul lui Dinamo în victoria cu 2-0 contra lui U Cluj.

VIDEO Florin Manea, povești din perioada petrecută la Bistrița: „L-am găsit pe Mironaș dormind într-o cadă plină cu apă!”

Citește și alte știri de actualitate: 

Cazul Mario Iorgulescu: avocații susțin că a avut leziuni pe creier înainte să omoare un om pe șosea + Gino: „Fiul meu nu este fugar. Are perioade în care devine agresiv”

A murit încă un fotbalist român medaliat la Mondiale » Fostul campion cu Dinamo avea doar 59 de ani!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
124864391762775
Doru Ungureanu  •  08 Mai 2022, 15:33

Să-i fie țărâna ușoară

nicu72
nicu72  •  08 Mai 2022, 12:57

A jucat si la Ceahlaul Piatra Neamt. Un an in 1984/85, cand avea 19 ani: https://www.footballdatabase.eu/en/club/team/847-ceahlaul_piatra_neamt/1988-1989 Si apoi cateva luni in 1988: https://www.footballdatabase.eu/en/club/team/847-ceahlaul_piatra_neamt/1988-1989

Vezi toate comentariile (2)
Comentează