GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  ACCIDENT MORTAL

Cazul Mario Iorgulescu: avocații susțin că a avut leziuni pe creier înainte să omoare un om pe șosea + Gino: „Fiul meu nu este fugar. Are perioade în care devine agresiv”

Gino și Mario Iorgulescu
Gino și Mario Iorgulescu

Articol de GSP - Publicat sambata, 07 mai 2022 09:04 / Actualizat sambata, 07 mai 2022 10:15

Mario Iorgulescu (26 de ani), fiul președintelui LPF, se află în continuare în Italia. Deși instanțele din România au decis că poate începe procesul în care este judecat pentru accidentul mortal, avocații lui se opun, argumentând că acesta nu s-ar afla în starea medicală necesară participării la proces. „Fiul meu nu este fugar, este de 3 ani internat în clinici”, susține tatăl inculpatului, Gino Iorgulescu, pentru Libertatea

  • CONTEXT: Mario Iorgulescu a fost trimis în judecată în septembrie 2019 după ce a cauzat un accident mortal, fiind drogat la volan. În finalul lui 2020, judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Bucureşti a decis că procesul lui Mario ar putea începe și a respins cererea acestuia, de schimbare a încadrării juridice, din omor în ucidere din culpă.
  • În momentul impactului cu autoturismul marca Audi condus de decedat, Iorgulescu jr. avea o concentrație de 1,96 g/l alcool pur în sânge la prima analiză și de 1,76 g/l alcool la cea de-a doua prelevare.
  • Sub influența alcoolului și a halucinogenelor, Mario Iorgulescu a pierdut controlul automobilului Aston Martin pe care îl conducea, evaluat la 300.000 de euro. Bărbatul decedat avea doi copii, un băiat de 4 luni și o fată de 6 ani.
  • La două săptămâni de la accident, Mario Iorgulescu a fost transferat de familie în Italia, de unde nu s-a mai întors.
  • Pe numele lui Mario Iorgulescu există un mandat de arestare și pentru alt caz. În 2021, fiul președintelui LPF a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate, loviri și alte violențe.

Până la sfârșitul lunii mai, magistrații din Italia trebuie să decidă dacă Mario Iorgulescu va fi trimis în România, conform Ministerului Justiției. Hotărârea depinde de rezultatul unei expertize menite să stabilească dacă Mario „are capacitatea de a înțelege, de a voi și de a participa la judecată”.

Între timp, avocații fiului președintelui LPF au susținut, în fața instanțelor românești, că Mario Iorgulescu nu se află în starea medicală necesară participării la proces. Astfel, nu i-ar fi garantat dreptul unui proces echitabil.

Libertatea prezintă ce s-a întâmplat cu Mario Iorgulescu din momentul accidentului, consemnat pe 7 septembrie 2019, până în prezent.

Ce s-a întâmplat cu Mario Iorgulescu din seara în care a produs un accident mortal

  • În seara accidentului, 7 septembrie, după ce a intrat pe contrasens și a izbit frontal un alt autoturism, provocând decesul unui bărbat în vârstă de 24 de ani, Mario Iorgulescu a fost transportat la Spitalul Elias.
  • Pe 19 septembrie, procurorii nu au putut discuta cu Mario Iorgulescu la Spitalul Elias. Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul București, „medicii au apreciat că nu era oportună realizarea acestei activităţi procedurale”.
  • La 4 zile de la acel moment, Mario Iorgulescu a fost transportat în străinătate, „în vederea continuării tratamentului într-o țară UE”. În mai puțin de o lună și jumătate, Mario Iorgulescu a trecut prin 3 centre medicale: Policlinica San Donato (Milano), un institut de reabilitare psihiatrică din Monza, apoi la o clinică privată din Como.
  • În mai 2020, la câteva zile după ce Tribunalul București a decis arestarea sa preventivă în dosarul de omor, Mario Iorgulescu a fost mutat la o clinică privată din Mantova, locul unde s-ar afla și în prezent.
  • Ultima sa mutare au coincis cu o cerere a avocaților săi, ca un raport de expertiză medico-legală să fie efectuat în Italia, astfel încât să se stabilească dacă Mario poate înțelege efectele actelor juridice.

„Foarte agresiv, manifestă acțiuni distructive”

Judecătorii de la Curtea de Apel București au solicitat audierea prin videoconferință a lui Mario Iorgulescu, numai că în ziua stabilită pentru procedură, 15 septembrie 2021, judecătorul italian de la Tribunalul Brescia a apărut singur. Mario nu era, iar directorul clinicii din Mantova a justificat de ce:

Domnul Iorgulescu este foarte agresiv, în special în cazul în care este condus în locuri care îi sunt străine, manifestă acţiuni distructive şi tulburări comportamentale grave, motiv pentru care acesta nu poate fi transportat”.

Avocații lui Mario Iorgulescu susțin că acesta a avut leziuni cerebrale înainte de accident

Starea de sănătate a lui Mario Iorgulescu s-a deteriorat progresiv de când a ajuns în Italia, conform documentelor consultate de Libertatea: a prezentat tulburări de somn și sindrom de stres posttraumatic, apoi au fost descoperite leziuni cerebrale. Acestea ar fi apărut înainte de producerea accidentului mortal.

După verificarea actelor medicale, judecătorii români au concluzionat că „eventualele leziuni cerebrale ale inculpatului pot fi asociate consumului anterior de cocaină, dar ele nu l-au împiedicat pe acesta să își trăiască viața în societate”.

Curtea de Apel București a decis, la final de 2021, că procesul poate începe, considerând că nu există probe care să ateste că Mario Iorgulescu suferă de o boală care face imposibilă participarea sa la judecată.

Gino Iorgulescu: „Perioadele în care fiul meu se simte bine alternează cu perioade în care devine agresiv”

Întrebat dacă fiul său nu poate face față unui proces în instanță, Gino Iorgulescu a răspuns pentru Libertatea:

„Din documentele medicale și după cum se simte el, așa este. Medicii aceia nu sunt niște ageamii. Trei, patru grupe de medici l-au consultat și tratat, plus medicul desemnat de instanța italiană”.

„I-au făcut multe investigații... Din păcate sunt momente în care fiul meu se simte bine, dar ele alternează cu perioade în care devine agresiv. Fiul meu nu este fugar. Fiul meu este de 3 ani internat în clinici. Nu doresc nimănui să treacă prin așa ceva.

Aici, în țară, nu i s-au făcut analize medicale complete, iar medicii din Italia l-au supus mai multor RMN-uri și CT-uri și au constatat că băiatul meu suferă de o afecțiune mai veche… De mic copil, el a fost foarte agitat și a suferit multe căzături și lovituri la cap ... Repet, fiul meu nu e fugar! E internat în Italia”, a adăugat președintele LPF.

Citește și: 

Fostul mare portar al Italiei, în stare critică: „Următoarele zile sunt decisive” » A fost pe teren într-un meci istoric al unei echipe românești

Istoria la Raport - 36 de ani de la finala de la Sevilla » Puiu „Balon de Aur”: 25 din 26 de pase precise, 6 din 7 driblinguri reușite contra Barcelonei!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (43)
103714762341537
Bogdan Panici  •  10 Mai 2022, 20:53
Postat de fecesebistdemic pe 07 Mai 2022, 12:52

Propun demisia lui Gino, aducerea fortata a lui Mario in Romania plus puscarie pe viata pt. beizadea. Confiscarea averii pentru a plati daune morale si materiale vaduvei si copiilor orfani.

Bravo dom'ne! Ma mir ca nu m-am gandit eu primul la tampenia asta! unde te crezi? in America Centrala? In Africa?

1519157815202143
Dragos Gheorghita  •  08 Mai 2022, 16:57
Postat de Ovidiu Laza pe 08 Mai 2022, 15:32

Un drogat și parazit al societății răsfățat de părinți. Nu i-au dat nicio educație, trebuie să-și primească pedeapsa pentru faptele sale!!!

Da frate, are probleme cu nervii și cu, capul sa l tina închis toată viata în spițele de psihiatrie ca să fie într un mediu controlat de medici și sa primească un tratament, dar sa nu mai iasă pe stada și mai mult sa i se dea voie sa își ia permisul de conducere, dacă părinții lui spun ca are momente în care nu se poate controla el nu are ce sa caute printre persoanele normale, și din punctul meu de vedere, nu înțeleg de ce nu a fost adus până acum în tara, ca dacă era un "fraier" din ăsta de ca noi în 15 zile eram puși pe avion.... Unde e dreptatea, ca și cu *** lui Băsescu, o țin aia în Bulgaria asa aiurea sa vina sa își facă anii de pușcărie pentru care a fost condamnată.....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

2436614699814196
Ovidiu Laza  •  08 Mai 2022, 15:32

Un drogat și parazit al societății răsfățat de părinți. Nu i-au dat nicio educație, trebuie să-și primească pedeapsa pentru faptele sale!!!

Vezi toate comentariile (43)
Comentează