FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

GALERIE FOTO „Regele” lui Dinamo a ajuns de nerecunoscut! » Cum arată acum, la 5 ani de când își etala „pătrățelele” pe coperta Gazetei

Articol de - Publicat duminica, 18 februarie 2024 20:52 / Actualizat duminica, 18 februarie 2024 21:21

Ajuns la 35 de ani, nigerianul Simon Zenke arată de nerecunoscut față de perioada în care juca la Dinamo (noiembrie 2018 – iulie 2019).

Fost jucător de bandă, Zenka ajungea la Dinamo în toamna lui 2018, adus de Mircea Rednic. Și atunci s-a spus despre el că era supraponderal. 

A tras tare la antrenamente, a slăbit, iar pe 26 ianuarie se poza pe prima pagină a Gazetei Sporturilor cu abdomenul la vedere (vezi galeria foto). „O să devin regele lui Dinamo!”, promitea el.

FOTO. Cum arată acum Simon Zenke, fostul jucător al lui Dinamo

+45 FOTO

Acum, la 5 ani distanță, Zenke arată total diferit. Retras din activitate, ultima echipă fiind FA Illkirch Graffenstaden (ligile inferioare din Franța), nigerianul are acum multe kilograme în plus față de perioada în care juca la Dinamo.

Adus de Mircea Rednic în toamna lui 2018, Zenke a bifat 22 de partide la Dinamo. A reușit un gol și trei pase de gol, plecând în vara lui 2019. La formația alb-roșie primea 6.000 de euro pe lună.

Până la Dinamo, Zenke a jucat de-a lungul carierei la Strasbourg B, Strasbourg, Samsunspor, Nancy, Istanbul BB, Șanliurfaspor, Karabukspor și Tubize. După plecarea de la echipa alb-roșie, a mai jucat la Schiltigheim și FA Illkirch Graffenstaden, din ligile inferioare din Franța, și Manemenspor, din Turcia.

Simon spunea că este mândru de numele său de familie. Aceasta întrucât „Zenke" în limba poporului Tiv, o minoritate din Africa de Vest  din care se trage, se traduce prin "Rege". „ E o poveste antică, de pe vremea stră-străbunicilor mei. Bunicul meu a fost căpetenie de trib în Nigeria. Îl chema Makera Zenke. Zenke se traduce «rege»”, spunea nigerianul 

+45 FOTO

Citește și

Fiica lui Gigi Becali, „tun” financiar de 4 milioane de euro: „Poate ține singură FCSB încă de acum”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
steaua.libera
steaua.libera  •  19 Februarie 2024, 16:10

L-ati adus in locul lui Tyson?

ionutplural
ionutplural  •  19 Februarie 2024, 10:54

Zenke asta are lejer 45 de ani :))

TZTZ
TZTZ  •  19 Februarie 2024, 10:00

"Regii" fotbalului romanesc impreuna cu "regii" jurnalismului de sport romanesc = tabloid

Vezi toate comentariile (3)
Comentează