FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - CFR CLUJ

Sistemul care o ajută pe Steaua » De ce își permite Rădoi să joace cu rezervele fără să pună în mare pericol cîștigarea titlului

Articol de - Publicat duminica, 26 iulie 2015 12:44

Mirel Rădoi a surprins în momentul în care a ales primul ”11” pentru partida cu CFR Cluj, 1-1. A folosit ieri o echipă tînără cu patru jucători ce au împlinit cel mult 21 de ani.

Chiar și așa, Steaua a obținut 1 punct cu o echipă încropită pe fugă și cu multe noutăți față de sezonul trecut. Rădoi și-a odihnit aproape toți titularii pentru partida tur cu Partizan Belgrad și, mai mult ca sigur, același lucru îl va face și săptămîna viitoare, cînd Steaua merge la Botoșani înaintea returului din Serbia.

Noile reguli o ajută pe Steaua

Și predecesorii lui Rădoi și-au odihnit aproape totți titularii în sezoanele precedente, însă numai înaintea returului din play-off. În rest au fost menajați doar cîțiva titulari pentru a nu risca pierderea a prea multe puncte în campionat.

De ce s-au schimbat lucrurile acum?

  • Steaua nu își permite să rateze grupele Champions League pentru al doilea an consecutiv. Premiile au crescut considerabil în Europa League, motiv pentru care Becali a anunțat deja că va întări echipa, dacă va reuși să treacă de Partizan. Își va asuma riscul financiar, pentru că își va recupara banii în EL. Fără banii din UCL însă, Steaua nu va mai transfera nici un jucător important și va alege să-i vîndă în iarnă pe cei cu salarii mari.
  • Trecerea la sistemul cu play-off reprezintă un mare avantaj pentru campioana României. Locul 1 în sistemul regulat nu e o miză foarte importantă. Chiar dacă echipa va pierde puncte în tentativa de a-și croi drum spre grupele Ligii, această distanță se va înjumătăți în play-off. Un avans de 10 puncte, cum a avut Steaua la finalul turului trecut, s-ar reduce la numai 5 după finalul sezonului regulat. Distanță abordabilă în cele 10 etape din play-off.

Steaua va evolua împotriva lui Partizan miercuri, de la ora 21:30, pe Protv și liveTEXT pe GSP.RO. Partida se va disputa cu porțile închise. Returul e programat o săptămînă mai tîrziu la Belgrad.

Posibilii adversari ai Stelei în play-off: APOEL (Cipru) BATE Borisov (Belarus), Dinamo Zagreb (Croația), Astana (Kazahstan), Milsami (Moldova).

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (96)
alexbarosanu
alexbarosanu  •  26 Iulie 2015, 21:15

a inebunit Lupu!

randoom_._
randoom_._  •  26 Iulie 2015, 21:14
Postat de lapusneanul pe 26 Iulie 2015, 19:24

repet, ratonul e cel ma pr000000000st user..:) el face in asa fel incat sa zicem noi ca el are mereu dreptate.....cica nu se poate compara situatia din anglia cu cea din romaniaa ???? pr00000stovane, o echipa aflata in insolventa poate castiga titlul, chiar daca nu o sa joace in cupele europene....

bai *** sa spui ca este normal ca o echipa aflata in insolventa sa ramana in prima liga? unde *** ai mai vazut asa ceva? in bulgaria acum cateva saptamani tska sofia a fost retrogradata direct in liga a 3-a pentru ceva datorii. iar bulgaria este mai subdezvoltata decat Romania. wtf?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

bianconerri
bianconerri  •  26 Iulie 2015, 20:23
Postat de us27mereusuperiori pe 26 Iulie 2015, 17:07

A spus-o Danut Lupu, Catalin Hildan a murit pt ca Borcea si Badea au dat ordin sa se dopeze toti ca inconstientii in vestiar pe a se califica si ei odata prin frauda in grupele UCL: Dinamo - Polonia Varsovia 3-4 (a) si 1-3 (d). Danut Lupu: "„Lui Cătălin Hîldan i s-a tras de la medicamente! Le-a venit lor ideea să ne ajute să facem meciul vieţii. Au stat jucătorii cu perfuzii câte o oră sau două. Erau toţi întinşi, zici că erau la spital. Când am văzut, am plecat: „Eu nu fac aşa ceva nici mort!”. A fost scandal mare. Au sunat la Badea, la Borcea... Până la urmă, le-au spus că mie mi-au făcut o injecţie că eu nu suport perfuziile. Nu a spus-o nimeni, dar o spun eu. De acolo e posibil să i se fi tras şi lui Hîldan!”

Cand il citati pe Lupu, sunteti (si) mai penibili.

Vezi toate comentariile (96)
Comentează