FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Situaţie tragică în Giuleşti! » Culisele plecării lui Dinu Gheorghe de la Rapid: dat afară de fiul vitreg!

În noiembrie, Dinu Gheorghe părăsise Astra pentru a salva Rapidul
În noiembrie, Dinu Gheorghe părăsise Astra pentru a salva Rapidul

Articol de - Publicat miercuri, 21 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat marti, 20 ianuarie 2015 21:16

Dinu Gheorghe a anunţat că pleacă din Grant, la trei săptămîni de cînd a venit. ”Vamă” e supărat că băiatul vitreg al patronului Moraru face şi el transferuri.

De la "promit că Rapid se salvează" la "sînt şanse spre zero să mai rămîn la club". Statutul lui Dinu Gheorghe s-a modificat în timp record! Ce l-a supărat pe "Vamă"? Insistenţa cu care finanţatorul Valerii Moraru l-a delegat pe fiul său vitreg să se ocupe de transferuri!

Octavian, copilul actualei soţii a acţionarului, are deja trei jucători a căror achiziţionare el a intermediat-o: Rui Miguel, Kikas şi Boukaka. Dinu Gheorghe a "curăţat" în iarna asta aproape tot lotul pe care vişiniii l-au folosit în turul campionatului, dar la cei trei fotbalişti ai "fiului" nu s-a putut renunţa, pentru că beneficiau de protecţia patronatului.

Voia să conducă singur
Ruda lui Moraru a primit responsabilităţi şi pentru mercato din iarna aceasta. Surse din Giuleşti explică de ce s-a enervat preşedintele: "Fiul vitreg al patronului trebuia să se ocupe de achiziţii alături de Dinu Gheorghe. Ruda lui Valerii are o agenţie de impresariat. "Vamă" nu a acceptat să colaboreze nicăieri unde a mai lucrat. El peste tot a făcut singur achiziţiile, fără să se consulte cu nimeni".

Oficialul a anunţat luni seară, la DigiSport: "Sînt şanse foarte mici ca eu să continuu la Rapid. Voi discuta cu cineva din patronat, dacă o să am cu cine, şi vom vedea". Dinu a insistat, din momentul în care s-a întors în Grant, pentru plata restanţelor salariale. O dată ce el a avertizat că renunţă la post, a existat bănuiala că Moraru nu şi-a ţinut promisiunea, nu a achitat datoriile către jucători.

"Am achitat 80 la sută din restanţe!"
Patronul a specificat aseară într-un comunicat: "Cînd am preluat societatea, restanţele salariale erau de peste 5 milioane de lei. Pînă acum am achitat 80 la sută din total". Violeta, soţia acţionarului, susţine că datoriile salariale vor fi stinse pînă la sfîrşitul lunii.

"Aşteptaţi-vă la ce e mai rău!"
Doi dintre cei mai mari mijlocaşi din istoria Rapidului, Ioan Ovidiu Sabău şi Marius Măldărăşanu, prevăd dezastrul. "Suporterii să se aştepte la ce e mai rău! E aproape imposibil ca echipa să se salveze. Legat de situaţia lui Dinu Gheorghe, am un singur lucru de spus: «Vamă» este cel mai bun preşedinte de club. Probabil că i s-au promis nişte lucruri şi nu au fost respectate. E posibil ca prieteni şi apropiaţi ai lui Moraru să nu-l placă pe Dinu", a punctat Măldă.

Neluţu dă vina pe acţionariat: "Ce poate să facă Dinu Gheorghe? Să aducă bani de acasă? Nu un singur om salvează clubul, ci o întreagă echipă. Nimeni nu ştie ce se întîmplă acolo, pe ce bani se bazează Rapidul. Dacă aduci jucători valoroşi în acest moment, te salvezi fără probleme, pentru că fotbaliştii valoroşi îi bagi direct pe teren şi-ţi joacă bine imediat. Marea problemă este că cei care au valoare au şi personalitate şi nu acceptă să te joci cu ei, să îi amîni, să îi minţi că vin zile mai bune".

"Noi sîntem adepţii unui stil mai participativ de conducere, în vreme ce domnul Dinu Gheorghe este mai autoritar. E şi presiune mare, de aceea apar nervii" (Violeta Moraru, soţia lui Valerii Moraru)

"Eu am spus şi o repet: dacă se vor aduce jucătorii despre care am vorbit, atunci echipa se va salva!" (Dinu Gheorghe, la DigiSport Special)

"Situaţia nu e deloc bună, nimeni nu ştie nimic, nimeni nu ne anunţă nimic. Nu-i exclus să plece şi domnul Pustai! În total sîntem doar 14 jucători, dintre care 3 portari" (Mircea Bornescu, la La Dolce Liga)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (24)
nicktns
nicktns  •  22 Ianuarie 2015, 17:53
Postat de khal_37 pe 21 Ianuarie 2015, 11:03

Unde este legenda_visinie sa ne explice el cum si-a pierdut Steaua culorile, palmaresul si alte ineptii de genul cu care ne-a obisnuit pasaroiul.

Ce si-a pierdut 5+tele-meaua? ... poate ciobanul! Restul e CAN-CAN!

borat101
borat101  •  22 Ianuarie 2015, 02:54
Postat de daweroirl pe 21 Ianuarie 2015, 14:00

e regretabil ce se intampla la Rapid dar unde sunt acei suporteri infocati care mancau stadionul la derbyuri ,din pacate si ei sunt romani iar romanul nu este unit ,nu am vazut nici un protest din partea lor ,nimic ,suporta aceasta mizerie de doi ani si tac dar se uita in curtea altora ...asta e romanul !

Si apropo de "Roman", Romanul nu mai este unit de cand a fost tradat de Generalii din Armata Romana, culmea majoritatea Olteni, si culmea au instaurat direct in fotbalul Romanesc o boala de club numit steaua.

borat101
borat101  •  22 Ianuarie 2015, 02:51
Postat de daweroirl pe 21 Ianuarie 2015, 14:00

e regretabil ce se intampla la Rapid dar unde sunt acei suporteri infocati care mancau stadionul la derbyuri ,din pacate si ei sunt romani iar romanul nu este unit ,nu am vazut nici un protest din partea lor ,nimic ,suporta aceasta mizerie de doi ani si tac dar se uita in curtea altora ...asta e romanul !

Acei "fani" asa zisi "suporteri", astepta semnalul de la cei care conduce RAPIDUL din umbra. Semnalul plin de ceva sticle de vodka, apa, bani, etc... Asa cum se asteapta la 5teaua asa zisa "branza" unui b+i.sn.itar ...de printre gratii.

Vezi toate comentariile (24)
Comentează