FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Ngezana numește „primul om de la FCSB care m-a făcut să mă simt ca acasă”: „Am fost uluit, mi-a vorbit în xhosa!”

Siyabonga Ngezana, pe străzile din București // foto: Instagram
Siyabonga Ngezana, pe străzile din București // foto: Instagram

Articol de - Publicat vineri, 22 decembrie 2023 10:50 / Actualizat vineri, 22 decembrie 2023 11:01

Siyabonga Ngezana (26 de ani), fundașul sud-african cumpărat de FCSB în vară, a dezvăluit că Elias Charalambous (43), antrenorul principal al roș-albaștrilor, a fost „primul care m-a făcut să mă simt ca acasă”.

Ngezana a ajuns la FCSB spre finalul lunii iunie, iar la numai câteva zile distanță a îmbrăcat pentru prima dată echipamentul roș-albastru, în cadrul unui amical cu PAOK Salonic.

Debutul oficial la FCSB s-a lăsat însă așteptat. Acesta a venit la aproape două luni distanță, în finalul lui august, poziția oficială a celor de la FCSB fiind că Ngezana a avut nevoie de o perioadă de adaptare la fotbalul românesc, la cultura noastră.

Impresarul lui Drăgușin, replică în toiul nopții pentru Florin Răducioiu: „Incalificabil derapaj! A uitat că l-a amenințat pe Radu să semneze cu o anume impresară?!”
SUPERLATIVELE GSP
Impresarul lui Drăgușin, replică în toiul nopții pentru Florin Răducioiu: „Incalificabil derapaj! A uitat că l-a amenințat pe Radu să semneze cu o anume impresară?!”

La 6 luni distanță din momentul transferului, Ngezana, care este acum titular incontestabil, spune că antrenorul Elias Charalambous a fost „primul om de la FCSB care m-a făcut să mă simt ca acasă”.

Siyabonga Ngezana, despre Elias Charalambous: „A fost primul care a încercat să mă facă să mă simt ca acasă”

De ajutor au fost originile sud-africane ale antrenorului cipriot. Charalambous este născut în East London, oraș pe coasta de sud-est a țării, în provincia Eastern Cape, unde limba vorbită cu precădere, de aproape 80% din populație, este xhosa.

„Am fost uluit, a fost primul om care a încercat să mă facă să mă simt ca acasă, mi-a împărtășit câteva povești despre Africa de Sud, din moment ce tatăl lui este din Eastern Cape.

Nu poate vorbi afrikaans (n.r. - a treia cea mai vorbită limbă din Africa de Sud), doar engleză și ceva xhosa. Mi-a vorbit în xhosa și l-am înțeles, a fost cel pe care l-am înțeles cel mai bine datorită originilor lui sud-africane. M-a făcut să mă simt confortabil când mi-a vorbit în xhosa”, a dezvăluit Ngezana într-un interviu acordat ziarului iDiski Times.

Siyabonga Ngezana: „Chiricheș mi-a dat sfaturi. Este liderul vestiarului”

Siyabonga a vorbit și despre Vlad Chiricheș, rivalul pe post, cel căruia i-a luat locul în primul 11 în momentul în care s-a accidentat:

„A fost o competiție sănătoasă pentru că am putut să-i adresez întrebări, a jucat la Tottenham, la Napoli alături de Koulibaly, așa că l-am întrebat despre ce a experimentat în acele campionate de top. Am vorbit normal, mi-a dat sfaturi, vorbește engleză și este liderul vestiarului. Ne motivează, este un lider”.

VIDEO. Gigi Becali:  „Rotariu, Djokovic și Ganea nu mai intră în vederile noastre”

Mai multe știri despre FCSB:

Dezvăluire după 6 luni: „Înainte să vin la FCSB am avut ofertă de la Sheriff”
FCSB
Dezvăluire după 6 luni: „Înainte să vin la FCSB am avut ofertă de la Sheriff”
„ZERO creier” » La două dimineața, Tavi Popescu făcea schimb de jigniri cu un stelist
FCSB
„ZERO creier” » La două dimineața, Tavi Popescu făcea schimb de jigniri cu un stelist

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
mal.
mal.  •  22 Decembrie 2023, 17:54

Domnule D. Grigore, vă rog mai puneți mâna pe carte! Să nu ajungeți în situația de a scrie mai mult decât ați citit! Formularea „a treia cea mai vorbită limbă” este greșită gramatical și hazlie pentru cine știe...!!! Păi, ori e a treia, ori e cea mai? A treia cea mai nu există! „Cea mai” este un superlativ (chiar dacă... relativ) și superlativele nu au clasamente! Spor la școală!

badeadorian
badeadorian  •  22 Decembrie 2023, 17:27

Urmeaza sa-l auda pe Gigi spunand Tatal Nostru in xhosa si totul o sa fie perfect cand o sa trebuieasca sa fie botezat crestin-ortodox !!! .

Vezi toate comentariile (2)
Comentează