FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Lovitura de grație: dacă retrogradează, Dinamo nu va putea evolua sub această titulatură în Liga 2!

Articol de - Publicat joi, 19 noiembrie 2020 22:22 / Actualizat joi, 19 noiembrie 2020 22:46

Dinamo a avut un 2020 jalnic. „Câinii” sunt în pragul tragediei, jonglează cu o nouă insolvență, se tem de faliment! Cifrele dau frisoane roș-albilor. Acelea lipsă din conturi, plus cele lamentabile pe plan sportiv.

Financiar, nu există niciun euro în conturi, iar infuzia, iluzorie, promisă de Pablo Cortacero, 400.000 de euro, ar acoperi doar o lună de salarii, cu tot cu taxe. Sportiv, cu jucătorii ce și-au înștiițat agenții să facă formalitățile la FIFA pentru a deveni liberi de contract, dinamoviștii se tem de partida de diseară cu Voluntari, un adversar care până în mai 2019 era înfrânt în orice competiție de către bucureșteni.

„Câinii” merg din rău în mai rău 

Sportiv, situația este înfricoșătoare pentru roș-albi. Și în ediția de primăvară, Dinamo a mai strâns șase meciuri la rând fără victorie, mai exact șase eșecuri, și-atunci „haita” a fost în cărțile retrogradării. Din nou există această teamă, iar suporterii comentează cu furie în mediul virtual vizavi de acest subiect. 

Cu 6 puncte strânse în 10 runde, cu jucătorii și cu antrenorii care caută să evadeze, cu Pablo Cortacero care doar promite și trimite convocator pentru ședința AGA, să facă o mărire de capital, iluzorie, de 5 milioane de euro, cu șefii care se milogesc de diverse persoane fizice și juridice să crediteze sau să dea niște bani pentru facturi curente, închiriere de stadion, nopți de cazare sau barem de arbitraj.

Înțelegere veche de 7 ani

Totuși, conform surselor GSP.RO, dacă se va ajunge la situația ca Dinamo să retrogradeze, în premieră, atunci echipa nu va mai juca sub această titulatură! 

Aceasta întrucât deținătoarea numelui, palmaresului și culorilor, ACS FC Dinamo, doar a împrumutat pe termen nelimitat dreptul de folosință al acestora celor de la FC Dinamo 1948, însă exclusiv pe Liga 1! 

Mai exact, în momentul cedării acțiunilor în 2013 între Nicolae Badea și Ionuț Negoiță, aceștia au fost termenii înțelegerii. Badea a cedat în diverse rânduri, ca să nu facă probleme grupării, a înlesnit o perioadă prelungirea contractului cu Orange sau chiar a oferit clubului sume pentru a achite diverse plăți urgente (baremuri de arbitraj), însă nu se știe dacă ar ceda și în această ipostază.

Detalii 

Chiar dacă Ionuț Negoiță nu mai este fizic la conducerea lui Dinamo, Pablo Cortacero nu a preluat doar administrarea grupării, prin firma „Lotus”, ci și tot ceea ce derivă din înțelegerile anterioare. 

Don Pablo a emis convocatorul din poziția de președinte al Consiliului de Administrație, ședința fiind în preajma Crăciunului, pe 21 decembrie. Din CA al „câinilor” fac parte Cortacero, Cornel Dinu, Constantin Eftimescu, Cristi Hîldan și Cornel Țălnar. Din Adunarea Generală a Acționarilor fac parte Cortacero, ca reprezentant al firmei „Lotus” ce deține Dinamo pe mai departe, ACS FC Dinamo, prin Marius Bacria, programul socios DDB și Cornel Dinu.

6 meciuri consecutivefără victorie, cinci eșecuri și o remiză, a strâns Dinamo în Liga 1

VIDEO Tot ce trebuie să știi înaintea meciului Dinamo - FC Voluntari

Citește și alte știri despre Dinamo: 

DINAMO. EXCLUSIV Cortacero n-a trimis niciun ban, dar a făcut convocator pentru mărire de capital: 5 milioane de euro! Pregătește lovituri în club

EXCLUSIV Au reușit ce nu putuseră nici Rednic și suporterii: pleacă de la Dinamo!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (128)
128231255162950
Cezar Vilcu  •  20 Noiembrie 2020, 17:24
Postat de the.fixer pe 20 Noiembrie 2020, 09:34

Se știa de la bun început ca adevarata Dinamo este la tovarășul Nicu Badea! Echipa care activează in L1 este un SRL un salon de înfrumusețare care a închiriat numele sau parțial din numele echipei! Hai odată cu falimentul mizeriei asteia plină de spanioli second hand!!!

E fix ca AFC-ul lui Paunescu, care a si disparut, apoi aparand clona fcfcsb!

128231255162950
Cezar Vilcu  •  20 Noiembrie 2020, 17:14
Postat de Dragos Gavrilescu pe 20 Noiembrie 2020, 10:28

in fotbal sunt cam zero profesionisti. de aceea se intampla ce se intampla. nu e cazul sa dam exemple din alte tari, se pot gasi usor. dar la noi fostii fotbalisti sunt 99% niste oportunisti care incearca sa stoarca bani din afacerea fotbal. iar altii sunt naivi si incompetenti (gen negoita, talpan etc.). va pun o intrebare simpla care se refera doar la profesionism. CSA are brandul steaua da? Bun. Cat au produs ei cu brandul steaua de cand il controleaza 100% - si aici ma refer la brandul steaua pe fotbal - cate produse brnaduite au vandut? cate evenimente au organizat sub acest brand? ca o comparatie cautati sa vedeti cat produc barca, man utd, liverpool, bayern etc. din branduri. si sigur au piete mai mari, dar macar asa sa vedem si noi aia 3-4 mil de euro care valoreaza brandul steaua produsi pe an de csa - ar cam fi trebuit sa faca banii astia. nu? adica doar daca isi luau ultrasii aia din peluza sud cate 2 tricouri (300 lei sa zicem), 2 fulare (100 lei sa zicem), 2 sepci (150 lei sa zicem), 1 hanorac (500 lei sa zicem) si ieseau cam la 300 euro / om x 10k cati zic ei ca sunt - iata cele 3 mil / an. greu nu? si voi vreti sa vina un investitor sa isi ia o gherla de club care are un brand dar care nu produce inca nimic? nici macar fotbalistic inca nu ati demonstrat nimic. ce sa mai zic de baieti gen miu si legendele acelea care s-au facut de ras ani in sir ca secunzi si tertunzi. etc. Ah am uitat, vine Piturca cu un grup de investitori si o sa fie el GM si o sa faca Stea

Pai ce sa produca pe secția de fotbal in liga 4?!A fost inlocuita Ilegal in 2003 de fcfcsb cu acordul a 2,3 generali, mitica si sandu ***. Tu produci cu o dubita, cât produc eu cu avion? Vai de capu' tau de tolomac. Dar vb lu' Tomescu " se strânge latul"

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

deusdat
deusdat  •  20 Noiembrie 2020, 15:49

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (128)
Comentează