FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

UPDATE Încă un jucător al lui CFR Cluj a fost testat pozitiv, iar alți trei jucători au fost externați din spital

11 persoane din cadrul echipei CFR Cluj au fost depistate pozitiv cu COVID-19 +33   FOTO
11 persoane din cadrul echipei CFR Cluj au fost depistate pozitiv cu COVID-19

Articol de , , , - Publicat miercuri, 22 iulie 2020 12:00 / Actualizat miercuri, 22 iulie 2020 16:55

CFR Cluj, campioana en-titre din Liga 1, suferă din plin din cauza pandemiei de coronavirus.

UPDATE, 22 iulie, ora 16:00

Cristi Bălgrădean, Cătălin Golofca și Claudiu Petrila au ieșit negativi la cel de-al treilea test efectuat. Aceștia au fost externați de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca..

UPDATE, 22 iulie, ora 12:15

Lacina Traore (30 de ani, atacant) este ultimul jucător al lui CFR testat pozitiv cu COVID-19, anunță digiport.ro. Tot astăzi, antrenorul Dan Petrescu a fost depistat pozitiv.

UPDATE 21 iulie, ora 18:30 » Trei jucători au ieșit negativi

Trei jucători din lotul lui CFR Cluj, Cristi Bălgrădean, Cătălin Golofca și Claudiu Petrila au ieșit negativi la testele efectuate azi. Aceștia vor mai sta o zi în spital, vor mai efectua un test, iar dacă va fi negativ vor pleca acasă.

În acest moment, la CFR Cluj sunt 11 persoane infectate.

Iată lista completă a celor infectați de la CFR Cluj:

  1. Adrian Păun (jucător)
  2. Grzegorz Sandomierski (jucător)
  3. Damjan Djokovic (jucător)
  4. Cristi Manea ((jucător)
  5. Bogdan Aldea (preparator fizic)
  6. Costin Curelea (antrenor secund)
  7. Cristian Moldovan (antrenor de portari)
  8. Cristian Dragotă (preparator fizic)
  9. Radu Pralea (kinetoterapeut)
  10. Dan Petrescu (antrenor)
  11. Lacina Traore (jucător)

UPDATE 21 iulie, ora 14:45 »Cristi Manea, depistat și el

Cristi Manea (22 de ani), fundașul dreapta al campioanei, este ultimul fotbalist al „feroviarilor” depistat pozitiv cu COVID-19. Totalul membrilor echipei ardelene infectați a ajuns la 12.

Știrea inițială:

Focarul de la Dinamo nu e unic în campionat, CFR suferă chiar mai rău din cauza coronavirusului. Ardelenii îl aveau pe Adrian Păun pozitiv, depistat chiar sâmbătă, în ziua meciului cu FCSB. Azi dimineață, au descoperit, în urma testelor, încă patru persoane: portarul Grzegorz Sandomierski, antrenorul secund Costin Curelea, preparatorul fizic Cristian Dragotă, antrenorul de portari Cristian Moldovan.

Spre seară, din cei care nu făcuseră deplasarea în Capitală, s-au aflat alte 5 cazuri: goalkeeper-ul Cristi Bălgrădean, mijlocașii Claudiu Petrila și Cătălin Golofca, preparatorul Bogdan Aldea și kinetoterapeutul Radu Pralea!

Mijlocașul Damjan Djokovic este și el suspect, însă testul lui a avut un rezultat neconcludent și va fi repetat. Staff-ul bănuiește că și croatul e bolnav. Toate testele vor fi, de fapt, repetate, deoarece clubul a programat verificări zilnic până miercuri, ca să clarifice situația medicală a jucătorilor și a membrilor staff-ului.

Stau degeaba

Staff-ul și lotul vor rămâne la Mogoșoaia până joi sau până vineri. Erau cantonați acolo pentru partida cu FCSB și au rămas izolați, deși Direcția de Sănătate Publică le transmisese că puteau pleca spre Cluj imediat ce fusese descoperit primul caz de infectare, al lui Păun. Clubul a refuzat să se întoarcă acasă cu tot grupul.

Ardelenii nu au voie să se antreneze în perioada în care lotul întreg e suspect, din cauza cazurilor deja descoperite pozitiv. Ei speră să demonstreze în zilele viitoare că majoritatea membrilor lotului sunt sănătoși și să capete astfel dreptul de a se pregăti. 

„Să stea închiși în astea 3 etape!"

Ionuț Stroe, ministrul tineretului și sportului, revine la ideea claustrării fotbaliștilor pentru încheierea campionatului: "Izolarea cluburilor este prima soluție avansată de noi, cred că pentru ultimele trei etape din play-off ar fi cea mai la îndemână situație. Nu cred că ar fi o problemă dacă aceste meciuri ar fi protejate suplimentar, echipele să apeleze la un astfel de cantonament, să se izoleze". 

Declarația de la Digi 24 a ministrului a propus o metodă care a mai fost luată în calcul înaintea reluării campionatului, doar că jucătorii au insistat atunci că le era extrem de greu să accepte să stea cantonați până la finalul stagiunii. MTS, Ministerul Sănătății, FRF și LPF au cedat, au creat un protocol care le-a permis fotbaliștilor să fie liberi. La CFR, pierderea mare ar fi Djokovic. Croatul e om de bază și nu va mai juca deloc în acest sezon dacă va fi confirmată infectarea lui cu coronavirus. Sandomierski era portar de rezervă, deci nu va constitui un minus important absența lui.

„N-au respectat regulile!"

Dinamo e clubul care a fost afectat cel mai tare de coronavirus, cu zece cazuri. Inclusiv antrenorul Mulțescu și-a acuzat jucătorii pentru felul cum s-au comportat în perioada aceasta, în care mulți s-au îmbolnăvit. Ministrul sportului, Ionuț Stroe, anunță un regim mai strict din sezonul următor: "Problemele probabil că au apărut în afara meciurilor, în afara stadioanelor. Au fost făcute controale. Controalele au relevat ceva probleme la unele dintre cluburi. 

La Petrolul se efectuează o anchetă, probabil că același lucru se va întâmpla și la Dinamo, și CFR Cluj. Este posibil să apară noi restricții din sezonul viitor, din oricare experiență trebuie să tragem concluzii și să învățăm ceva. Vom analiza, este posibil să dispunem suplimentar anumite măsuri, care să corecteze anumite deficiențe. Totuși, eu cred că dacă acele reguli stabilite în protocol ar fi fost respectate, nu am fi avut focarele acestea".

Cum ar putea arăta CFR Cluj în meciurile rămase: Arlauskis - Susic, Burcă, Vinicius, Camora - Itu, Hoban Bordeianu - Deac, Omrani (Rondon), Costache

Citește și alte știri despre CFR Cluj: 

CFR Cluj, atac devastator la adresa rivalei: „Opriți-vă! Sunteți penibili! Suntem prea puternici, voi sunteți precum hienele”

Adi Păun va fi transportat cu ambulanța la Cluj! Starea jucătorului în acest moment

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (241)
ciprian_451fh
ciprian_451fh  •  23 Iulie 2020, 20:44

Dar Djoković până când e neconcludent? De vreo 3 zile e neconclydent. Nu i s-a mai refăcut testul ăla odată?!?

1_0_1_0
1_0_1_0  •  22 Iulie 2020, 18:00
Postat de Gorneanu George pe 21 Iulie 2020, 17:57

Au văzut că pierd titlul si gata, daca erau pe primul loc nu se imbolovea nimeni . ***

Hai cu ceva mai evoluat. Chestia asta au zis-o cam toți frățiorii tăi prazilieni...

1_0_1_0
1_0_1_0  •  22 Iulie 2020, 17:57
Postat de Roman Adrian pe 21 Iulie 2020, 19:17

Faceti testele la Cluj și ieșiți cu toții negativi. La București aveti grijă ca se fac testele pe bune.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (241)
Comentează