FOTBAL  »  Superliga  »  LIGA 1

CSU Craiova cere schimbarea regulamentului în Liga 1 » Care echipe sunt vizate

Sorin Cârțu
Sorin Cârțu

Articol de GSP - Publicat joi, 17 februarie 2022 18:30 / Actualizat joi, 17 februarie 2022 18:57

Sorin Cârțu (66 de ani), președintele celor de la CSU Craiova, cere schimbarea regulamentului în Liga 1, iar echipele din partea inferioară a clasamentului sunt vizate direct în cazul în care propunerea oltenilor se va materializa.

Oficialul echipei din Bănie este de părere că problemele actuale din fotbalul românesc ar putea fi evitate dacă regulamentele ar fi modificate. Acesta a făcut referire și la promisiunile salariale din Liga 1 și este convins că, dacă ar exista anumite schimbări jucătorii, nu ar mai rămâne neplătiți luni bune.

Sorin Cârțu, răspuns pentru Mititelu Jr după atacul la adresa lui Craioveanu: „Opinia omului rănit” + ce spune de arbitrajul lui Bîrsan
CSU Craiova - FCU Craiova 2-0
Sorin Cârțu, răspuns pentru Mititelu Jr după atacul la adresa lui Craioveanu: „Opinia omului rănit” + ce spune de arbitrajul lui Bîrsan

Craiova cere schimbarea regulamentului în Liga 1

Președintele oltenilor propune modificarea regulamentului, în așa fel încât ultimele două clasate la finalul sezonului regulat să retrogradeze direct, fără a-și mai juca șansa salvării în partidele din play-out.

„Din punctul meu de vedere, o mare problemă e când joci când joci play-off, play-out, în prima parte (n.r. sezonul regulat). E inadmisibil ca după 30 de meciuri să nu retrogradeze nimeni. Bun, nu iei decizia cine e campioană, că-s meciuri puține, dar ultimele 2 clasate să retrogradeze și după să joci mai departe”, a declarat Sorin Cârțu, la Sport Total FM.

2015este anul în care a fost introdus sistemul play-off/play-out în Liga 1

Cârțu are soluția pentru a se evita problemele financiare

Sorin Cârțu știe totodată cum ar putea fi evitate problemele financiare cu care se confruntă echipele din fotbalul românesc. Acesta este de părere că schimbările de regulament ar face ca jucătorii să nu mai fi neplătiți luni la rând și le-ar permite totodată acestora să plece la alte cluburi atunci când echipa la care activează este în colaps.

În acest sens, președintele de la CSU Craiova propune ca modificările din regulament să vizeze conducerile cluburilor, iar acestea să fie obligate să plătească toate salariile până la finalul sezonului.

„Normal ar fi ca finanțatorul sau patronul echipei, în momentul în care vine să țină o echipă și are zeci sau sute de milioane de euro, să facă un depozit la bancă înainte de începerea campionatului cu bugetul pe care susține că îl va da la echipă. Un depozit la care nimeni să nu intre, sa nu abiă voie. În momentul în care vor exista restanțe salariale, jucătorii să-și ia bani de acolo și să ducă competiția la bun sfârșit”, a declarat Sorin Cârțu.

VIDEO Sorin Cârțu, după derby-ul CSU Craiova - FCU Craiova

Citește alte știri din Liga 1:

Interzis la FCSB » Tatăl fotbalistului dorit de Becali e categoric: „În România, doar aici va juca!”
Mercato
Interzis la FCSB » Tatăl fotbalistului dorit de Becali e categoric: „În România, doar aici va juca!”
Universitatea Craiova, sancționată de Protecția Consumatorului după derby-ul din Bănie
LIGA 1
Universitatea Craiova, sancționată de Protecția Consumatorului după derby-ul din Bănie

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (9)
mosvasile
mosvasile  •  18 Februarie 2022, 10:07
Postat de Neagu Mihai pe 17 Februarie 2022, 22:21

asta e *** ?pai ultimele doua,retrogradeaza direct ! ...

N-ai citit cu atenție.Cârțu propune ca ultimele doua clasate la finalul sezonului regulat sa nu mai fie primite in play aut și sa retrogradeze direct!

cuviosulmafiot
cuviosulmafiot  •  18 Februarie 2022, 10:03

Propunerile lui Sorinaccio mi se par bune(Chiar daca prima-aia cu retrogradarea directa-poate sa fie„inspirata” de sus,de la cooperativa)!In ce privește cea de a doua-aia cu fondul de garanție a plații salariilor-nu e nici cea mai mica șansa sa fie votata vreodata!Pentru ca cine va vota?Exact „finanțatorii”,iar in cazul asta toți ca unul vor fi impotriva!O tentativa in acest sens a fost cu Codul muncii din 2002(un vigoare și acum),unde toți„intreprinzatorii”au țipat ca din gura de șarpe ca vor da faliment!Si bineânțeles ca ai avut câștig de cauza!

112651963934596
Neagu Mihai  •  17 Februarie 2022, 22:21

asta e *** ?pai ultimele doua,retrogradeaza direct ! ...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează