FOTBAL  »  Superliga  »  REACȚIE

Sorin Cârțu e de acord cu decizia ministrului Eduard Novak: „Eu sunt mai naționalist”

Sorin Cârțu
Sorin Cârțu

Articol de GSP - Publicat joi, 07 iulie 2022 18:13 / Actualizat joi, 07 iulie 2022 18:54

Sorin Cârțu (66 de ani), președintele Universității Craiova, a comentat decizia ministrului Sportului Eduard Novak, de a impune obligativitatea unei ponderi de cel puțin 40% a sportivilor români în toate competițiile naționale intercluburi.

Cârțu declară că e de acord, opinie în contradictoriu cu valul de critici la adresa lui Novak. Președintele sindicatului fotbaliștilor, Dumitru Costin, l-a făcut praf pe ministrul Sportului, în exclusivitate pentru GSP. 

Și Csaba Asztalos, președintele CNCD, a vorbit despre decizia lui Novak, pentru Gazeta Sporturilor. Acesta consideră că regula e „discriminatorie și încalcă prevederile Cartei Drepturilor Fundamentale a UE, respectiv Tratatul de bază și directivele privind discriminarea”.

CS Dinamo reacționează, după ordinul impus de Eduard Novak: „Nu e o decizie care să ajute sportul românesc”
CS DINAMO
CS Dinamo reacționează, după ordinul impus de Eduard Novak: „Nu e o decizie care să ajute sportul românesc”

Sorin Cârțu, de acord cu decizia lui Novak

Cârțu declară că nu se împotrivește deciziei, dar spune că ar fi nevoie de o perioadă de adaptare.

„Am auzit și eu, nu știu dacă sunt cel mai nimerit să comenteze, că-s mai naționalist. Din punctul meu de vedere nu e rea. Eu vorbesc de fotbal, la ce străini sunt pe aici, poate că e mai bine să dăm mai mult credit celor autohtoni și atunci ridicăm puțin și nivelul. Eu nu sunt împotrivă.

Trebuia să fie dată o perioadă de timp, ca echipele să se pregătească, pentru că au mulți jucători străini sunt sub contract. Dar ca să faci o chestie din asta la fotbal trebuie întâi să ridici gradul de competitivitate al Ligii 2, dar la noi, vai de mine ce e acolo. 

Ca să dai șanse echipelor din prima ligă să-și ia jucătorii de acolo, dar ce jucători să iei? La ce competiție e acolo, cu terenuri, cu condiții proaste, vai de mama lor.

Aici trebuie să se facă ceva, pentru că întotdeauna un campionat este puternic atât timp cât are și o bază puternică, cu academii, cu diviziile inferioare, ca în toate țările din vest.

Noi nu avem jucători străini mulți, nu avem probleme. Nu ne-am gândit încă la treaba asta. Si să ai jucători străini și să îi plătești de la bugetul de stat… Ei îți iau banii și se duc cu ei prin Suedia, Serbia, Muntenegru, cum e la handbal, cum face CSM București la handbal. 

Și la noi, la Craiova, sunt foarte mulți baschetbaliști și handbaliste, banii ăia sunt luați de la buget și îi duci în altă țară. Nici măcar nu-i cheltuie în România, așa că poate nu e rea măsura asta”, a declarat Sorin Cârțu, la Sport Total FM.

Citește și alte știri din Liga 1:

LPF prin vocea lui Justin Ștefan, reacționează împotriva lui Eduard Novak: „Nu ne-a consultat! Ar putea produce grave prejudicii materiale cluburilor”

UTA Arad și FCU Craiova ar fi avut cele mai mari problemele cu ordinul emis de Novak! FCSB defilează la numărul de români + Unde se poziționează CFR Cluj

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
kuba_
kuba_  •  07 Iulie 2022, 21:51

Cofetarul Naționalist :))))) Spărgătorul de plexi glass

1.fcu
1.fcu  •  07 Iulie 2022, 21:34

Tu esti mai ipocrit ***, nu nationalist.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Pauker
Pauker  •  07 Iulie 2022, 21:20

procentul trebuie sa fie de 90%, pacat ca astea sunt vorbe goale ale unui ministru incompetent.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close