FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA

EXCLUSIV // VIDEO Sorin Cârțu le face o promisiune uriașă oltenilor: „Îmi tatuez un leuț jonglând cu mingea când vom lua campionatul”

Sorin Cârțu
Sorin Cârțu

Articol de , - Publicat joi, 23 februarie 2023 07:00 / Actualizat joi, 23 februarie 2023 16:49

Președintele Universității Craiova, Sorin Cârțu, și-a propus să celebreze într-un mod deosebit o eventuală victorie finală în Superligă a oltenilor. Ce spune fostul mare fotbalist de varianta ca rivala locală să ajungă în Top 6. 

Sorin Cârțu, 67 de ani, rămâne un personaj efervescent în fotbalul românesc. Președintele Universității Craiova s-a destăinuit Gazetei Sporturilor și a mărturisit că are de gând să marcheze într-un mod special o victorie finală a echipei sale. Mai exact, își va face un tatuaj! În cazul în care alb-albaștrii ar câștiga campionatul în Liga 1, Sorinaccio intenționează să celebreze momentul.

Ciucu îi face noua ținută specială lui Gigi Becali și îl așază lângă Regele Mihai și Adi Minune! » Cât îl costă hainele pe patronul FCSB
FCSB
Ciucu îi face noua ținută specială lui Gigi Becali și îl așază lângă Regele Mihai și Adi Minune! » Cât îl costă hainele pe patronul FCSB

Sorin Cârțu: „Tatuajul este omagiul meu pentru Iisus Hristos. Și am făcut și unul cu Armani”

„Da, o să-mi tatuez un leuț. Așa-mi place mie să-l alint. Un leuț jonglând cu mingea sau ca și cum ar ține balonul pe picior. Și fără sabie. Că leul și-așa e puternic, nu are nevoie de sabie. El e jupân și așa, că e regele animalelor”, a declarat, zâmbind, fostul fotbalist al Craiovei Maxima.

Sorinaccio mai are două desene pe piele: imaginea lui Iisus Hristos și logo-ul cu vultur de la Emporio Armani. „Am ales imaginea creștinătății, e omagiul meu pentru viaţa pe care mi-a oferit-o Hristos. Apoi, am ales imaginea casei Armani, cel mai important nume în modă”, a declarat Cârțu în urmă cu un deceniu, într-un interviu acordat GSP. Olteanul este un om religios și dedicat total, și acum, creațiilor designerului italian.

„Titlul cu Universitatea Craiova e posibil, dar să se joace pe teren, nu prin birouri!”

Vizavi de fotbal, cu echipa lui Eugen Neagoe învingătoare cu CFR Cluj (2-0) și remizând cu FCSB (1-1) în deplasare, oltenii au gânduri mari. 

„Obiectivele rămân majore, campionatul și Cupa României. Trebuie să fim pregătiți foarte bine pentru ceea ce urmează. Titlul? Se poate orice. Va fi un play-off tare de tot. Sper că decis pe teren. Au mai declarat că se joacă pe teren și a fost prin birouri.... Cu regulamente schimbate peste noapte, ca-n 2020. Pentru ce, pentru care Covid?! O angoasă fabricată. Soarta Craiovei ar fi fost alta în meciul decisiv pentru campionat în vara 2020, cu public nu pierdeam niciodată! Dovadă că după aceea am avut meciuri bune cu CFR, victorii, uneori întorcând rezultatul", a comentat șeful alb-albaștrilor.

Sorin Cârțu: „Nu mă interesează FCU, însă cu Sepsi trebuia rejucare"

Chestionat dacă i-ar conveni ca și rivala locală, de la FCU Craiova, să fie în play-off, Cârțu a reacționat: 

„Nu mă interesează, nu vorbesc despre așa ceva. Da, ar fi șase jocuri acasă în 10 etape de play-off, cu ei tot acasă ești. Dar nu mă interesează ce fac ei. Referitor la acel scandal, de la Sepsi, cred că ar fi trebuit să se rejoace meciul. Bine, normal ar fi fost să nu se întrerupă partida. Evacuată galeria sau cine a strigat și să se continue jocul".

Pe vine, precum Trapattoni

Sorinaccio este fanul a doi antrenori de faimă, italianul Giovanni Trapattoni și olandezul Leo Beenhakker: 

„Olandezul a fost mintea limpede care a făcut Ajaxul ăla uriaș de la mijlocul anilor '90. Van Gaal a fost secundul lui, apoi a preluat ce a lăsat celălalt. L-am cunoscut pe Beenhaker la victoria naționalei cu Danemarca, atunci când ne-am calificat la Coppa del Mondo. Nu eram apropiat ca trăire de olandez, mai degrabă de Trap. De la el am preluat gestul acela de a sta pe «ciuci». Italianul stătea așa, pe vine. N-am vrut să-l imit neapărat. În timpul meciului, mai apărea oboseala, pentru mine era ca o odihnă". 

La un pas de ciroză: „16 ani m-am luptat cu hepatita C, detaliu care m-a dat în spate de la antrenorat”

Conducătorul Craiovei a trebuit să ducă o luptă crâncenă cu boala: 

„16 ani m-am luptat cu hepatita C, detaliu care m-a dat în spate de la antrenorat. Am pus o frână, ca să am un pic grijă și de sănătate. O boală perversă, dacă nu ești atent cu ea... Am descoperit-o întâmplător, mai aveam un pic și ajungeam la ciroză. De la dantură a început, am înțeles, am luat-o de la stomatologie. S-a declanșat maxim pe stare de stres, după moartea mamei, în 1998. 

În perioada aia, aveam un iureș și cu frații Mihăilești, aveau să-mi dea vreo 150.000 de dolari. Venisem cu ei pe prietenie și am cedat din calitatea mea, m-am complăcut la o situație de Divizia B. Și m-am dus în fața oglinzii, mi-am dat două palme și i-am lăsat încolo de bani. Am pierdut multe sute de mii de euro din diverse contracte neonorate".  

Sorin Cârțu: „Se făceau glume cu Mangia, abia apoi am aflat"

Devis Mangia a fost îndepărtat de olteni în 2019, ulterior fostul antrenor a fost acuzat de „comportament sexual inadecvat" față de jucători, atât în perioada din Bănie, cât și la naționala Maltei. Sorin Cârțu a fost acuzat în urmă cu patru ani că a militat pentru demiterea italianului. 

Președintele a declarat acum: „A plecat Mangia, cu prostiile pe care a vrut el să le facă cu oamenii, cu bărbații, sau ce a vrut el, în sfârșit... S-a zis că vreau eu să antrenez. Nu, nu mai vreau de multă vreme! Mangia? Când mi-a zis domnul Rotaru că a întrerupt contractul cu Mangia, n-am știut de situația aia. Așa, înainte, se făceau glume, vrăjeli, dar nu într-un mod... Nici nu l-am întrebat pe Rotaru, nici el nu mi-a zis, atunci, la despărțire. Abia apoi am aflat. Nu știu dacă au fost mai mulți jucători. Cu Mangia m-am întâlnit de vreo 2-3 ori pe la restaurant, nu mi s-a părut că... Discutam despre lot, despre jucători. Pe mine nu mă interesează de un om cum se îmbracă, de ce are nu știu ce mașină".  

A dormit în autocar de teama cutremurelor

În ultima perioadă, o serie de cutremure în zona Olteniei au băgat frica în localnici. Cârțu a vorbit despre subiect: 

„Toate cutremurele le-am prins în casă, mai puțin ăla din 1977, eram pe stradă. Cel din 1986, l-am prins la hotel București, în Capitală, pe Calea Victoriei. Aveam meci cu Dinamo a doua zi. Eram cu Irimescu în cameră, am rămas pironiți. Am coborât toți jucătorii și am dormit noaptea în autocar! 

Am jucat cu Dinamo și-am egalat la unu în minutul 90. Altul, urât, m-a prins în hotel la Ploiești, la «Prahova». M-a «spart» ăla, teribil. Apoi a fost unul prin 1999 sau 2000, la un hotel în Sfântu Gheorghe. Ăsta de acum m-a prins în casă, s-a mișcat un pic. Nu mi-a fost frică, nu am avut timp de așa ceva. Mi-e frică de moarte, da, mai ales să te și chinui. Mă uitam și la ceea ce s-a întâmplat în Turcia. Și la cei prinși și morți sub dărâmături, și la cei salvați, vă dați seama ce chin și pe ei, vor fi marcați pe viață", a comentat Sorinaccio.  

„Sunt slăbit de la vaccin"

Cârțu a mărturisit că n-a fost ocolit de probleme medicale în ultimii ani. Și are propria sa opinie despre pandemie: 

„Nu înțeleg cum putea să intre lumea la pușcărie, că instigă la violență, când spuneau unii că e un virus făcut de om, iar acum să le dai dreptate ălora. Nu se ia niciun fel de măsură! Ce-a făcut, mă, a plecat cu eprubeta în buzunar la întâlnire?! Eu cred că totul a fost premeditat. De doi ani, sunt mai slăbit în privința sistemului imunitar. De la vaccin. Dacă nu eram angajat la club și prin natura meseriei, nu aș fi făcut vaccinul. Ce vreți? Să accept că un șobolan se suie pe un liliac, fac dragoste și se îmbolnăvește toată planeta? N-am avut atâtea răceli și boli cât am avut în ultimii 2-3 ani".

Citește și alte știri despre Universitatea Craiova: 

Victor Pițurcă a analizat lupta la titlu în Superligă: „Bătălia se dă în patru” » Ce echipă a scos din calcule

Pilula de serotonină » Două vedete de la Universitatea Craiova au trecut peste momente grele înainte de derby-ul cu FCSB

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
george.br
george.br  •  25 Februarie 2023, 11:29

"Leut", zici?? Mai bine ti-ai tatua trei trandafiri rosii, cofetare, te-ar aranja mult mai bine!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează