FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - DINAMO

Exclusiv Fostul căpitan de la FCSB nu înțelege decizia lui Gigi Becali: „Băluță 9 fals? Compagno nu iartă în fața porții!” + ce spune despre războiul cu CSA

Andrea Compagno // foto: GSP
Andrea Compagno // foto: GSP

Articol de - Publicat sambata, 22 iulie 2023 20:22 / Actualizat sambata, 22 iulie 2023 20:43

Sorin Ghionea (44 de ani), fost fundaș central la Steaua/FCSB, în perioada 2002-2010, este convins că diferența de valoare dintre FCSB și Dinamo se va reflecta și pe tabela de marcaj.

  • FCSB - Dinamo are loc sâmbătă, 22 iulie, de la ora 21:30, pe „Arcul de Triumf”, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe Orange Sport 1, Prima Sport 1 și Digi Sport 1
FCSB - Dinamo, comentat live de Cristian Geambașu, Dan Udrea și Remus Răureanu
FCSB - DINAMO
FCSB - Dinamo, comentat live de Cristian Geambașu, Dan Udrea și Remus Răureanu

- Te salut, Sorin. Mergi pe stadion sau vezi meciul la televizior?
- Sunt în concediu cu familia. Îl voi vedea la televizor.

- Ce așteptări ai de la acest derby?
- Aștept să vedem un meci frumos, un meci de calitate, plăcut pentru cei care îl urmăresc. Normal că îmi doresc să câștige Steaua (n.r. FCSB) și cred că are prima șansă. Acest meci este etalonul fotbalului românesc!

- Vezi un dezechilibru mare?
- Nu pot spune că e mare. E clar însă că Dinamo, nou-promovată din Liga 2, este o echipă în formare, cu jucători tineri, nu cu foarte mare experiență. În schimb, Steaua este omogenă, care cu câteva „plombe” sperăm să fie de calitate. Așteptăm să facă un joc bun și să câștige. Dacă o va face și la o diferență de goluri ar fi cu atât mai bine.

Fostul căpitan de la FCSB nu înțelege decizia lui Gigi Becali: „Băluță 9 fals? Compagno nu iartă în fața porții!” + ce spune despre războiul cu CSA
Sorin Ghionea

Sorin Ghionea, despre meciul FCSB - Dinamo

- Crezi că FCSB poate repeta o victorie categorică, cum s-a întâmplat în ultimele două meciuri cu Dinamo, când a fost 6-0 și 3-0?
- Îmi doresc să fie o victorie cu goluri, așa cum a fost în ultima perioadă. Sperăm să se întâmple același lucru ca în 2021. Mă aștept ca Dinamo să joace cu ambiție tinerească, să nu piardă, încurajată și de suporteri. Nu poți să știi, într-un moment greu, cum reacționează o echipă încolțită. Cu siguranță, cei de la Dinamo au temerile lor. Clar, există o diferența de valoare și de calitate în favoarea Stelei, lucru care va trebui să se vadă pe teren.

- Specialiștii o văd pe FCSB principala candidată la titlu. Tu cum vezi lucrurile?
- Păi da, dar la începutul campionatul trecut era favorită să nu intre play-off. A trecut doar o etapă, a câștigat de o manieră categorică cu FCU Craiova și să dea Dumnezeu să continue evoluțiile bune. Acest titlu care nu a mai venit în vitrina clubului de mulți ani apasă greu pe umerii celor care sunt acolo. Vor avea presiunea publicului, presiunea rezultatelor, din partea patronului. E normală această presiune pentru că este o echipă etalon pentru fotbalul românesc. Lumea are așteptări mari de la Steaua, pentru că a văzut fotbal de calitate, a văzut meciuri de Champions League. Noi cei din exterior doar îi susținem.

Sorin Ghionea: „Compagno este un jucător exponențial și determinant”

- Cum ți se par noile achiziții, Djoikovici, Băluță?
- Djokovic s-a integrat destul de biune în jocul Stelei. Sper ca și Băluță să arate un joc consistent, să fie o piesă de care echipa avea nevoie. Este un jucător cu viteză, cu calitate. N-a făcut un joc rău în prima etapă.

- Crezi că ar fi bine ca FCSB să schimbe strategia în atac și să joace cu Băluță 9 fals în locul lui Compagno?
- Nu știu dacă Băluță este sau poate fi un 9 fals. Compagno este un jucător exponențial și determinant pentru Steaua. E un atacant de careu, care din nimic reușește să marcheze. Ăștia sunt atacanții adevărați, pur sânge, care nu iartă în fața porții.

- Ce părere ai de faptul că acest Derby de România nu s-a putut disputa în Ghencea și se joacă pe un stadion de doar 8.000 de locuri?
- Este supărător acest lucru. Eternul derby al fotbalului românesc a fost, este și va fi Steaua - Dinamo și Dinamo - Steaua. Lumea a dus lipsă de astfel de meciuri cu orgolii. E ca la teatru, degeaba actorii pun în scenă cea mai bună piesă dacă sala e goală. Cei care conduc fotbalul românesc trebuie să aducă oamenii la stadion, prin orice mijloace. E frustrant, urât pentru fotbaliști să joace cu câteva sute de spectatori în tribune.

4 trofeea câștigat Sorin Ghionea la FCSB: două campionate (2005, 2006) și două Supercupe ale României (2006, 2007)

Citește și alte articole despre Derby de România:

Marcel Ciolacu vine la FCSB - Dinamo! Informații din culise aflate de GSP: ce a solicitat prim-ministrul și ce s-a întâmplat în stadion, cu 6 ore înainte de meci

Mesajul DDB care încinge Derby-ului de România » „Înțepături” la adresa rivalei

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează