FOTBAL  »  Superliga  »  STADION

Au anulat prima licitație și acum cer „mult mai mulți bani” de la buget: „Liga 1 va avea încă un stadion modern”

Stadionul din Botoșani // foto: Facebook @ Fotbal Club Botoșani
Stadionul din Botoșani // foto: Facebook @ Fotbal Club Botoșani

Articol de GSP - Publicat joi, 13 ianuarie 2022 09:50 / Actualizat joi, 13 ianuarie 2022 11:10

Primăria Municipiului Botoșani a oferit noi detalii cu privire la noul stadion Municipal care urmează a fi ridicat în oraș. 

Eforturile făcute în ultimul an cu noul proiect al Municipalului din Botoșani au fost în van. Potrivit primarului orașului, Cosmin Andrei, firma care a câștigat licitația pentru documentația referitoare la reabilitarea stadionului nu și-a putut respecta atribuțiile, astfel că proiectul i-a fost retras, iar licitația va fi reluată!

Edilul spune că „vom realiza acest obiectiv”, dar locuitorii orașului vor mai avea de aștepta:  „Dacă nu în acest mandat, măcar îl vom începe în acest mandat”. Actualul mandat al politicianului PSD se încheie în 2024.

Prima licitație pentru stadionul din Botoșani a fost anulată. Acum sunt ceruți „mult mai mulți bani” de la buget

„Am făcut o licitație pentru documentația privitoare la reabilitarea Stadionului Municipal și din păcate firma care a câștigat această licitație nu a putut să ducă la bun sfârșit ceea ce a semnat și va trebui să reluăm licitația dar cu sume suplimentare

Dacă anul trecut am avut 100.000 de lei pentru Documentația de Avizare pentru Lucrări de Intervenție (DALI) pentru Stadionul Municipal, anul acesta va trebui să avem o poziție cu mult mai mulți bani. 

Voi face DALI-ul pentru Stadionul Municipal apoi am încredere că, cu ajutorul colegilor mei, Doina Federovici și Marius Budăi, vom realiza acest obiectiv, chiar dacă nu în acest mandat, îl vom începe în acest mandat, astfel încât la Botoșani să avem un stadion nou, un stadion modern, un stadion care să fie în acord cu așteptările botoșănenilor și cu poziția echipei FC Botoșani”, a spus primarul botoșănean. 

Declarațiile sale au fost distribuite pe pagina oficială de Facebook a FC Botoșani, clubul întrebându-se dacă „E de bine? E de rău?”. 

7.782 de locuri,toate pe scaune, este capacitatea actualului stadion „Municipal” din Botoșani

Presa locală a atras atenția în vară: „Companie abia înființată și fără angajați!”

Potrivit platformei de achiziții publice SICAP, prima licitație pentru efectuarea documentației tehnice a modernizării stadionului Municipal din Botoșani a avut loc pe 29 iunie 2021 și a fost câștigată de firma S.C. Professonal Engineering Consulting S.R.L., cu sediu în București și înființată în 2021. Valoarea contractului s-a ridicat la 80.000 RON.

La acea vreme, presa locală a atras atenția asupra rezultatului licitației. Newsmoldova.ro a scris că S.C. Professonal Engineering Consulting S.R.L. fusese înființată abia pe 19 februarie 2021 și reușise să obțină peste 10 contracte cu instituții publice în doar câteva luni, în valoare de 979.500 RON. 

Conform sursei citate, administratorul și unicul acționar al firmei era Mircea Valentin Dincă, iar compania figura fără angajați!

Au anulat prima licitație și acum cer „mult mai mulți bani” de la buget: „Liga 1 va avea încă un stadion modern”
Cosmin Andrei, primar Botoșani // foto: Facebook

Citește mai multe știri din Liga 1: 

De ce a rezistat doar Gigi Becali? » Cum s-au scufundat, pe rând, cei mai puternici patroni din fotbalul românesc al ultimilor 20 de ani

Dinamo, pe cale să bifeze al patrulea transfer » Florin Răducioiu aduce un mijlocaș din Liga a 3-a

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
110146613198286
Gabi Simon  •  13 Ianuarie 2022, 21:40

In Moldova nu se va construi in urmatorii 5 ani cel putin nici un Stadion, aici se doreste ca aceasta regiune sa fie cea mai napastuita din tara si asta din cauza PSD-ului care e singurul partid cel mai vinovat in care a dorit sa lase aceasta zona de regiune in voia sortii sa fie doar o oaza de voturi pentru eii, alimentind lumea numai in minciuni fara scrupule. Sa vada o tara intreaga cum arata Stadionul din Focsani,Roman,Pascani,Iasi, Suceava si in special acela din Bacau care e o ruina in centrul orasului.

wrx.
wrx.  •  13 Ianuarie 2022, 13:49
Postat de vaccinist_de_mic pe 13 Ianuarie 2022, 11:05

in berceni nimic ?

Doar cutii de carton... rezidentiale

steaua.libera
steaua.libera  •  13 Ianuarie 2022, 11:19
Postat de cip1978 pe 13 Ianuarie 2022, 10:51

Alta praduiala de bani publici ...

Asa e, unde pun mana partidele mari dispare si iarba

Vezi toate comentariile (5)
Comentează