FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

VIDEO Stadion nou, cadou de ziua lui Dinamo » Când va fi gata arena de 25.000 de locuri + Lucescu vrea să revină la formația alb-roșie

Articol de , - Publicat miercuri, 11 mai 2022 16:04 / Actualizat miercuri, 11 mai 2022 19:47

Dinamo a celebrat azi, în avans, 74 de ani de existență. Au fost premiați toți cei care au scris istorie, însă momentul culminant a fost predarea dosarului stadionului de către Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, către Attila-Zoltán Cseke, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor publice și Administrației. Așadar Dinamo va avea un stadion nou. 

Clubul Dinamo a sărbătorit azi, în Parcul Sportiv Dinamo, 74 de ani de existență.

O zi onorată de nume mari din istoria clubului, de la toate secțiile, de la Leon Rotman, la Mihai Covaliu, Elisabeta Lipă, Mircea Lucescu, Marius Niculae sau Ionel Danciulescu și Ancuța Bodnar, cea mai nouă campioană olimpică dată de clubul din „Ștefan Cel Mare”. Cei mai vechi sportivi, dar și cei încă în activitate, cum e și cazul lui David Popovici, ultimul venit în club, au fost premiați și aplaudați în fața tribunei oficiale a stadionului Dinamo unde au luat loc și juniori de la toate disciplinele.

E oficial! FCSB - CFR Cluj, finala campionatului, se va juca la Buzău
FCSB - CFR Cluj
E oficial! FCSB - CFR Cluj, finala campionatului, se va juca la Buzău

Moment emoționant la start

Ivona Patzaichin, fiica lui Ivan Patzaichin, a fost prima invitată pe scenă. A primit o plachetă aniversară după care a donat două premii și un costum al fostului mare campion dinamovist pentru muzeul de la CS Dinamo, care nu avea niciun obiect al legendarului canoist. Cu lacrimi în ochi, Ivona a rostit câteva cuvinte și le-a mulțumit tuturor celor prezenți pentru aplauze.

Momentul culminant: noul stadion pentru Dinamo

Cel mai important moment al zilei pentru suflarea dinamovist a fost intrarea „în scenă” a lui Mircea Lucescu. „Il Luce” și-a anunțat revenirea la Dinamo atunci când noul stadion va fi gata: 

„Cred că se întorc vremurile de altădată. Am spus că nu mă reîntorc până nu se construiește un nou stadion. Au trecut 32 de ani de când n-am mai fost pe acest stadion, doar ca adversar, în două rânduri cu Rapid. Iată că se întâmplă acest lucru acum. Sper să mă revăd cu domnul Bode peste 3 ani, când va tăia panglica stadionului”. 

A urmat intervenția lui Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, care a predat toată documentația stadionului către Ministerul Dezvoltării pentru construirea noii arene: „Sper să avem și echipă în 2024, una de cupe europene. Am aflat însă că Dinamo va avea sigur un antrenor de cupe europene, pe Mircea Lucescu. Cum a zis și dânsul, acest club plin de nume ce-au adus respect țării, merită un stadion nou. 

Clubul Dinamo e un simbol, azi scriem istorie pentru clubul Dinamo. Construim o arenă multifuncțională pentru Dinamo. Stadionul va fi preluat de CNI curând”.

Aniversarea s-a încheiat cu o partidă de Old Boys între numele mari din istoria lui Dinamo și meciul de handbal dintre Dinamo și Steaua. Primul, un deliciu pentru cei prezenți, al doilea sărbătoare de titlu pentru „dulăi”.

Fiți siguri că Dinamo va avea un stadion nou. CNI are termeni clari, Guvernul sprijină această investiție așa că nu ne rămâne decât să ne vedem sănătoși la inaugurare.
 - Attila-Zoltán Cseke, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor publice și Administrației

3ani va dura demolarea actualului stadion și construcția noii arene conform ministrului Bode

25.000 de locuriar urma să aibă noul stadion al lui Dinamo

130 de medaliia câștigat clubul Dinamo

VIDEO Ioan Ovidiu Sabău, la aniversarea de 74 de ani a lui Dinamo: „Este emoționant să revin aici”

Citește și: 

Probleme mari la Dinamo: „N-am avut nici 5 bani de Paști. Nu însemnăm nimic pentru cei din conducere”

Propunerile de siglă nu l-au impresionat pe Uhrin: „Aleg alta, fac și eu una”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (38)
vraca56
vraca56  •  14 Mai 2022, 09:16

v-ati gindit ce s-ar intimpla daca prin nu stiu ce fantezie ar apare ceausescu la ptuere? pentru citeva ore pcr-eul inviase la arestarea lui gorbaciov si ala teatru prost pentru a-l aduce pe ieltzin la putere si sa ii faca iesirea din politica a lui gorbi pe usa din fata a istoriei. lucescu i-ar sari de git dinu ar spune " mea culpa" cu pupaturi de pingele si borcea care i-ar face cadou o butelie. tiriac ar spune ca el sta in spatele revenirii lui Pingelica si asa mai departe. imi este sila sa crezi inca ca dusmanul dusmanului tau este prietenul tau. nea nicu a fost cu ale lui si bune si rele si de atunci de cind in zi de Craciun cel mai mare dac dintre ai nostri adica Saul Bruckner il omora intr-o banala zi de Craciun. Daca l-au omorit ca am mute semne de intrebare. asa si acm lucescu vine si varsa lacrimi va apare si tiriac care ne va spune ca tot timpul a stat sa ajute dinamo si asa mai departe. facaturi cu totii. nu au fost in stare sa aduca un investitor. lucescu are arici in buzunar si nu-i mai ajunge ca deh refuzase si saraca echipa nationala romana pentru ca era prea batrin. asta nu l-a impiedicat sa zburde catre turci in mai putin de o saptamina. karma il lovea facind harcea parcea turcia. laurette este mindra pentru ca dindu-si pe dinaintea valora mai mult decit echipa lui dinamo pentru tiriac. Dumenzeule ce oameni are Romania. *** , *** bine antrenati plini de bani . badea ruda cu popovicioiu si relatia borcea cu nicu ghea

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

arbitru_rosu
arbitru_rosu  •  13 Mai 2022, 23:57
Postat de dinamo_forever_77 pe 12 Mai 2022, 09:09

Poate reusesc sa-l faca cu scaune RABATABILE!!!!! Asta ar salva si costurile de intretinere ale arenei.

Rabatabile sau nu, mie imi este jena sa vad asa multi "dinamovisti" si zero implicare in salvarea echipei de la retrogradare.

dinamo_forever_77
dinamo_forever_77  •  12 Mai 2022, 09:09

Poate reusesc sa-l faca cu scaune RABATABILE!!!!! Asta ar salva si costurile de intretinere ale arenei.

Vezi toate comentariile (38)
Comentează