FOTBAL  »  Superliga  »  FC ARGEȘ

79 de milioane în plus! Noul stadion al lui FC Argeș, mai scump decât se estimase inițial

Stadion FC Argeș
Stadion FC Argeș

Articol de GSP - Publicat duminica, 01 ianuarie 2023 11:19 / Actualizat duminica, 01 ianuarie 2023 11:50

Viitorul stadion „Nicolae Dobrin”, casa formației FC Argeș, va costa 495 de milioane de lei (aproximativ 100 de milioane de euro) și va fi finanțată în mare parte de către stat, prin intermediul Companiei Naționale de Investiții. 

Suma alocată de Guvern reprezintă una în creștere față de ce estima Primăria Pitești în luna noiembrie 2022. Autoritățile locale au avansat la acel moment suma de 416 milioane de lei, scriu cei de la Economedia. 

Ce ne așteaptă în 2023 » Când se reia Liga 1 și când se joacă derby-urile + programul naționalei în drumul spre Euro 2024
2023
Ce ne așteaptă în 2023 » Când se reia Liga 1 și când se joacă derby-urile + programul naționalei în drumul spre Euro 2024

Lucrările ar începe în acest an, iar noua arenă a „vulturilor violeți” va fi inaugurată în anul 2026, mai punctează sursa citată. 

Obiectivul de investiții se realizează în cadrul „Programului naţional de construcţii de interes public sau social”,, subprogramul „Complexuri sportive„, de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Naţională de Investiţii „C.N.I.” – S.A… 

Obiectivul de investiții este inclus în Lista Sinteză a obiectivelor de investiții din Subprogramul „Complexuri sportive”, aprobată prin Ordinul viceprim-ministrului, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice nr. 1849/2016, cu modificările și completările ulterioare, la poziția nr. 66

- Hotărâre de Guvern

Daniel Stanciu, în luna iulie 2022: „Acum se finalizează proiectul”

Daniel Stanciu, directorul executiv al piteștenilor spunea, la GSP Live, în luna iulie a anului trecut, că proiectul era aproape finalizat, iar construcția viitorului complex din Trivale urma să înceapă în cel mai scurt timp. 

„Suntem pe punctul de a ni se aproba planul pentru noua bază. Va fi un complex. O arenă nouă, un stadion de atletism, hotel, birouri, zonă de shopping, restaurant. Pentru că am renunțat la pistă la noua arenă, se va construi lângă un stadion de atletism. Vor mai fi și alte terenuri de fotbal, baschet, tenis.

Acum se finalizează proiectul. Stadionul va avea aproximativ 15.000 de locuri. E extraordinar, va fi foarte frumos. Acum căutăm o bază de antrenament pentru următorii 2 ani sau 2 ani și jumătate. Probabil vom juca la Mioveni în perioada următoare”, a spus Daniel Stanciu, la GSP LIVE.

Cristian Gentea, primarul Piteștiului, în mai 2022: „Până la finalul anului va începe demolarea arenei și construirea unui stadion modern”

„Construcția noului stadion e în linie dreaptă. Până la finalul anului va începe demolarea arenei și construirea unui stadion modern”, a spus primarul Gentea, în mai 2022. 

Caracteristicile viitorului stadion „Nicolae Dobrin”:

  • sistem de iluminare a fațadei prin tehnologie LED
  • muzeu al clubului + magazin de prezentare al FC Argeș
  • sală de forță de minimum 500 mp
  • două săli pentru saună
  • sală de recuperare
  • cabinet medical
  • cabinet antidoping
  • sală de antrenament multifuncțională 

VIDEO. Planuri mari la FC Argeș. Daniel Stanciu: „Se va face un întreg complex!”

Citește și:

„Mutu? O variantă proastă pentru Rapid! Pe ce considerente e Daniel Niculae președinte?” » Analiză dură în direct: „Aceeași veșnică problemă”

7 stadioane-fantomă din România » De la proiectul megalomanic al lui Ceaușescu, la arene europene transformate în gropi de gunoi

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (12)
Amiralul2022
Amiralul2022  •  01 Ianuarie 2023, 20:21

Echipă (aproape) zero, dar stadion ultramodern... măcar de ce *** nu-l faceți, nene, mai mare, de cel puțin 20 de mii ?! *** dacă măcar nu-l faceți mai mare, mai impunător ?!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

raul1985
raul1985  •  01 Ianuarie 2023, 19:53

100 mil pt un stadion cu 15.000 de locuri... au adaugat in "complex" fel si fel de constructii marunte care adunate nu depasesc 10 mil. Construim numai cutii de chibrite cu capacitati intre 10-20 mii de locuri dar vrem sa organizam un CM alturi de vecini :) cand vine vb de bani guvernamentali cheltuiti pe constructii, chiar suntem rașii europei.

Heiheiargesul1987
Heiheiargesul1987  •  01 Ianuarie 2023, 15:57

Nu mai bine mai intai ati face rost de jucatori si antrenori?

Vezi toate comentariile (12)
Comentează