FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

video Edi Iordănescu vrea pe Ghencea: „Pentru rugby văd că se poate, pentru noi de ce nu?”

FOTO: facebook.com/CSASTEAUA
FOTO: facebook.com/CSASTEAUA

Articol de , - Publicat vineri, 24 septembrie 2021 18:47 / Actualizat vineri, 24 septembrie 2021 19:29

Edi Iordănescu a ieșit la atac: solicită ca FCSB să fie lăsată să evolueze pe Ghencea și susține: "Dacă se poate juca rugby, nu cred că e ceva care să ne descalifice din a juca și noi acolo"

Datorită anulării concertului Forever Hit, care urma să aibă loc zilele trecute pe Arena Națională, FCSB va putea să dispute pe acest stadion meciul cu Academica Clinceni, din etapa a 10-a a Ligii 1.

Totuși, luna viitoare, pe perioada turneului DOTA 2, care va fi tot pe Arena Națională, între 7 și 17 octombrie, vicecampioana va fi obligată să-și găsească o altă "casă". Cel puțin pentru jocul cu CS Mioveni, programat pe 16 octombrie.

"Ar fi o bucurie pentru noi să jucăm în Ghencea"

Edi Iordănescu a vorbit azi despre această problemă cu care se confruntă și a adus din nou în discuție posibilitatea ca FCSB să evolueze în Ghencea. "Eu cred că putem avea acces în Ghencea. Dacă se poate juca rugby, nu cred că e ceva care să ne descalifice din a juca și noi acolo. Sper că se va găsi o soluție și pentru noi. Ar fi o bucurie și o onoare să jucăm în Ghencea" a fost mesajul transmis de tehnician.

Până acum însă, toate încercările și solicitările venite dinspre FCSB și adresate celor de la CSA s-au lovit de răspunsuri care n-au deschis porțile stadionului și pentru clubul lui Becali.

Se va alege între Giurgiu și Buzău

Iordănescu junior a pronunțat tot azi și primele variante la care se gândește în cazul în care Ghencea va fi în continuare blocată pentru FCSB. "E greu, pentru că trebuie să găsim soluții. Acasă e cel mai bine, adică în București, dar dacă va trebui să plecăm, atunci trebuie să facem alegerea corectă. Sunt șanse să jucăm la Giurgiu, la Buzău, încă tatonăm variantele. Cel mai mult mă interesează suprafața, vreau să fie una de calitate", a mai spus tehnicianul roș-albaștrilor.

5meciuri a disputat FCSB pe teren propriu în actualul sezon, toate pe Arena Națională, iar palmaresul e excelent: 4 victorii, o remiză și un golaveraj de 14-3

93%din meciurile disputate sezonul trecut de FCSB pe Arena Națională, adică 12 din 13, s-au terminat cu victorie pentru clubul lui Becali

22%din partidele pe care FCSB le-a susținut în afara Bucureștiului, dintre cele considerate pe teren propriu, s-au terminat cu victorie, adică doar două din 9

6ani și jumătate au trecut de când FCSB a disputat ultimul meci în Ghencea: pe 22 martie 2015, FCSB - Viitorul 4-1, partidă disputată la 3 luni după ce Becali a pierdut definitiv în instanță marca Steaua

Pasaje din răspunsul CSA Steaua la solicitarea FCSB de a evolua în Ghencea

  • "În prezent, la nivelul clubului a fost stabilită o comisie de evaluare și stabilire a modului de închiriere și punere la dispoziție a bunurilor proprietate publică"
  • "Stadionul Steaua este în administrarea Ministerului Apărării Naționale și în folosința Clubului Sportiv al Armatei Steaua, administratorul având prioritate în folosirea acestuia de către echipele de fotbal și rugby ale clubului. De asemenea, ne dorim ca acesta să redevină prioritar pentru echipa/echipele naționale de fotbal ale României"
  • "Având în vedere programul competițional al sezonului regulat (Liga 1, Liga 2 și Cupa României), dar și cel competițional internațional, folosirea gazonului/terenului de joc într-un ritm excesiv poate duce la deteriorarea acestuia și la imposibilitatea folosirii potrivit destinației, de către administrator"
  • "Este de notorietate faptul că relațiile dintre cele două galerii (FCSB și CSA Steaua) nu sunt tocmai cordiale, iar folosirea stadionului de ambele echipe ar putea duce la conflicte între reprezentanții acestora, distrugerea de bunuri din incinta stadionului și chiar la o tulburare majoră a liniștii publice în sectorul/zona stadionului"

Ghencea, blocată pentru nimeni!

Gazeta Sporturilor a dezvăluit încă de săptămâna trecută cum a driblat CSA Steaua solicitarea FCSB de a evolua în Ghencea pentru meciul cu Clinceni, din acest weekend. Era singura dată liberă pentru noua arenă, neocupată de un joc al trupei lui Daniel Oprița. Secția de rugby a solicitat ca partida cu U Cluj, din deplasare, să aibă loc pe Steaua, ardelenii fiind de acord. 

Edi Iordănescu vrea pe Ghencea: „Pentru rugby văd că se poate, pentru noi de ce nu?”
Tribunele arenei din Ghencea, goale la meciul de rugby dintre CSA și U Cluj

Confruntarea a avut loc azi  la prânz, de la ora 12:00, însă în tribunele din Ghencea au luat loc doar câteva zeci de spectatori. Steaua s-a impus cu scorul de 82-10 și a terminat campionatul pe primul loc în sezonul regulat și va evolua în semifinalele SuperLigii.

Etapa 10 // Match Preview FCSB - Academica Clinceni

DECEPȚIE Budescu, repetent cu Hunedoara » Doi jucători de Liga 3, peste el! Edi Iordănescu: „Am vrut să-l scot”

VIDEO Edi Iordănescu n-a trecut peste supărarea de la Hunedoara: „Greșeli de neacceptat! Eu nu lucrez cu jumătăți de măsură” + Cere ca FCSB să joace în Ghencea!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (38)
1947forumer
1947forumer  •  25 Septembrie 2021, 18:43

Nu se poate, ***, pt ca asa am eu chef, platitori de taxe si impozite. ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

eugen555
eugen555  •  25 Septembrie 2021, 10:53

L-au adus pe Iordanescu si pentru imagine si pentru a atrage suporterii Stelei de partea lor.....ei tot spera la miraculoasa reunificare care ar fi un nonsens totusi......sa ramana ciobanul cu turma si afacerea lui privata,nu e loc de suporteri acolo

ali.bec
ali.bec  •  25 Septembrie 2021, 09:45
Postat de pe 24 Septembrie 2021, 22:10

daca Steaua din liga 1 o sa joace in Ghencea(si sigur o sa joace),clona csa se desfiinteaza.

Randumb crede ca Ghencea e ca ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (38)
Comentează