FOTBAL  »  Superliga  »  STADION

VIDEO + FOTO Un an pentru câțiva stâlpi! Lucrările la stadionul de 16 milioane de euro al unei echipe din Liga 1 întârzie nejustificat

Articol de , - Publicat joi, 25 februarie 2021 13:23 / Actualizat joi, 25 februarie 2021 14:21

Șantierul arenei „Eugen Popescu” din Târgoviște e unul dintre cel mai bine păzite obiective din oraș. De ce? Pentru că lucrările întârzie nejustificat de mult timp. Promisiunea este ca în vară Chindia să beneficieze, în sfârșit, de propria casă și să scape de exil.

Chindia Târgoviște, sub comanda lui Emil Săndoi, a depășit pragul de anul trecut, când era o echipă modestă a Ligii 1, o formație salvată de la retrogradare grație pandemiei de coronavirus, a schimbării sistemului și în urma unui baraj. Parcursul din acest an e cu atât mai surprinzător cu cât investițiile în echipă n-au strălucit, iar în formula de start apar mulți jucători tineri. Peste toate, echipa n-a avut propria casă, a jucat pe rând, unde s-a putut: Ploiești, Giurgiu, Buftea. 

În ciuda promisiunilor repetate, angajamente luate înainte de promovarea echipei în Liga 1. Nimic! Promisiuni și atât! Nici măcar un ritm mai alert al lucrărilor la arena „Eugen Popescu".

Un an pentru câțiva stâlpi la stadionul din Târgoviște

Pe internet se „scurg" tot felul de link-uri, informații, despre șantierul din Strada Justiției nr 3. Despre cum avansează construcția și noi termene pentru finalizarea lucrării. În realitate, praf în ochi. Praf la propriu. Pentru că la șantierul din vecinătatea Turnului Chindiei lucrurile stau prost. Cam la fel de prost ca în urmă cu un an, când o echipă a ziarului Libertatea a vizitat locul. Mici „cârpeli", câțiva stâlpi de susținere proaspăt puși și cam atat. Nimic conturat, prea puțin nou.

Stadiul lucrărilor la stadionul din Târgoviște în ianuarie 2020
Stadiul lucrărilor la stadionul din Târgoviște în ianuarie 2020
Așa ar trebui să arate stadionul Chindiei la final
+11 FOTO

Atenție la disturbatori

În schimb, totul e securizat. Pentru că proiectul este finanțat în totalitate de autoritățile locale. Căile de acces sunt limitate și cum apare cineva care se interesează de stadiul lucrărilor e atent monitorizat. La propriu. Ca nu cumva să „deranjeze"

Totul pentru un întârziat proces de modernizare a unui stadion. O lucrare începută în vara lui 2019, ce ar fi trebuit să fie de mult timp gata. Al cărei termen de finalizare e acum pentru vara asta. Puțin probabil, mai ales la cum se prezintă situația acolo.

16 milioane de euroeste costul reconstrucției stadionului "Eugen Popescu" de 9.000 de locuri. Proiectul arată bine, situația din teren mai puțin

Moment unic la Târgoviște

În luna septembrie a anului trecut, Gazeta a scris despre o anomalie petrecută la arena din Târgoviște. Primarul Daniel Stan a inaugurat lucrările la noul gazon, înaintea celor la fundație! Totul pentru campania electorală. Mai mulți experți au explicat atunci de ce acest lucru a fost complet greșit.

„Astea sunt glume?! Nu cred chestia aceasta, că au pus întâi gazonul. Ce Dumnezeu s-a întâmplat acolo? Eu am crezut că o spuneți în glumă. Cum Dumnezeu să mai construiești apoi celelalte lucruri? N-o să te învârți cu utilaje pe-acolo? Aduci una-alta, cife de beton, materiale. E ceva de logică elementară, nu pare normal". 

Așa ar trebui să arate stadionul Chindiei la final
Stadiul lucrărilor la stadionul din Târgoviște în ianuarie 2020
Stadiul lucrărilor la stadionul din Târgoviște în ianuarie 2020
+11 FOTO

Ce spune Primăria

Primăria Municipiului Târgoviște a răspuns întrebărilor primite din partea Gazetei Sporturilor legate de stadionul „Eugen Popescu”

VIDEO Chindia duel tare în Liga1, cu CSU Craiova

Citește mai multe știri din Liga 1: 

CFR Cluj cere un „moment zero” în fotbalul românesc! O adversară din Liga 1, direct vizată: „Gata cu derogările! Să nu mai joace în Liga 1”

Un jucător de la Craiova, în centrul unui scandal uriaș: „A semnat un contract de sclav!” » Clauzele reclamate

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
magic4ever
magic4ever  •  25 Februarie 2021, 17:30

E clar ca cine s-a ocupat a luat grosul la bani si nu se mai face nici un stadion...

1177177172317584
Christian Ciuca  •  25 Februarie 2021, 15:54
Postat de risc_mix pe 25 Februarie 2021, 15:19

Da mai bine sa nu-l termine. E cel mai urat stadion pe care l-am vazut vreodata. Pare o constructie neterminata. Un teren pentru o comuna sau un sat

de acord : domnul Primar a aprobat acel proiect ORIBIL , cum poti demola peluzele, cum e posibil sa aprobi *** aia de "stadion" si sa distrugi peluza de la Casa Armatei, inima suporterilor...?....totul e tinut in acest stadiu de inactivitate deoarece sint in joc terenuri exceptionale , tinta promotorilor imobiliari , acea zona este minunata , ai un vechi parc regal , riul Ialomita chiar linga stadion , practic chiar linga centrul orasului o oaza de verdeata si d-aia au aparut o puzderie de vile luxoase pentru barosani , stadionul e un mare obstacol pentru proiectele imobiliare, sint in joc sume enorme unde mafia locala are pretentii, de aceea se tergiverseaza si in doi ani de "renovare" nu s-a facut nimic decit demolarea vechiului stadion unde era rege marele Dobrin .

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

2359679150779771
Dan Oană  •  25 Februarie 2021, 15:36
Postat de whiteredarad pe 25 Februarie 2021, 14:29

Orice echipa din B, care nu are stadion de liga 1 nu trebuie acceptata. Daca este vreuna acceptata si intr-un an nu a reusit sa isi termine stadionul, la sfarsitul sezonului trebuie retrogradata. Trebuie terminat odata si odata...cu "iertarile", "scutirile", "derogarile". O lege....pentru toti

După premiza asta fc fcsb trebuie exclusă .

Vezi toate comentariile (5)
Comentează