FOTBAL  »  Superliga  »  ȘEDINȚĂ

Stare de alertă la FRF și LPF » 20 de echipe convocate la o video-conferință fulger, iar scopul e o adresă comună către Guvern! Ce solicitări se vor face

Stare de alertă la FRF și LPF
Stare de alertă la FRF și LPF

Articol de , - Publicat vineri, 29 mai 2020 17:37

Fotbalul se revoltă împotriva măsurilor extreme pe care Palatul Victoria vrea să le impună în privința cantonamentelor, a meciurilor amicale, dar și a competiției care se va relua pe 13 iunie. 

După ce ieri, Ministerul Sănătății și Ministerul Tineretului și Sportului au susținut că fotbaliștii trebuie să continue să stea în regim închis de antrenamente încă două săptămâni, în cursul zilei de azi, comisia comună a celor două ministere, a lansat o altă ipoteză surprinzătoare: în cazul în care ara părea un singur caz pozitiv în fotbal, atunci echipa respectivă să intre în carantină 14 zile, la fel și ultimele două echipe cu care a jucat. Practic, s-ar ajunge la blocarea competiției.

Având aceste repere, dar și furia cluburilor și a jucătorilor, care chiar amenință cu boicotarea meciurilor, FRF și LPF au luat o decizie de ultimă oră. Au convocat în regim de urgență, cele 14 cluburi din Liga 1, dar și cele 6 din liga secundă, care urmează să participe în play-off-ul de promovare, pentru a participa la o video-conferință.

Care sunt cele două solicitări

Scopul acestei ședințe este ca Liga 1 și Liga 2 să fie de acord pentru a se transmite o solicitare, susținută cu majoritate de voturi, prin care FRF, LPF și cluburile să preia întreaga responsabilitate a modului în care se face organizarea, dar și ce se va întâmpla în cazul apariției unui caz pozitiv. În plus, a doua cerință pe care fotbalul o va avea în fața Guvernului va fi de a asimila și meciurile de fotbal cu spectacolele în aer liber, la care cei de la palatul Victoria au decis deja că pot participa cel mult 500 de persoane.

"La un concert al lui Tudor Chirilă, pe care l-ar face în Parcul Herăstrău, ar putea fi 500 de spectatori, dar pe Arena Națională sau la pe «Ion Oblemeco», care au capacitate de peste 50.000 și respectiv 30.000 de locuri, nu poate merge nimeni? La cafenelele care se deschid de luni poate merge oricine, dar pe o arenă de fotbal, unde distanțarea socială poate fi făcută mult mai ușor, nu e voie? E absurd", a spus pentru Gazetă unul dintre conducătorii din fotbalul românesc.

LPF are același dorințe

Justin Ștefan, din partea LPF, a trimis deja către Ministerul Tineretului și Sportului un draft cu propuneri. Cea mai importantă viza măsurile care vor fi luate în cazul în care un fotbalist va fi depistat pozitiv cu Covid-19. Liga cere ca măsurile luate în această situație să permită, pe cât posibil, continuarea competiției.

Adresa MTS Privind Viitor O... by Gazeta Sporturilor on Scribd

Imagini de la antrenamentele lui FCSB » Roș-albaștrii se pregătesc de restartul Ligii 1 în grupuri de câte 4

Prima echipă de Liga 1 decimată din cauza coronavirusului » Va evolua în play-off fără doi jucători!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
samertx
samertx  •  29 Mai 2020, 18:49
Postat de geogeo pe 29 Mai 2020, 18:21

Aceeasi frustrati tristi comentand nu ce poate echipa pe care o sustin ei, ci ce nu poate face FCSB!!!! (Alice si catalynn)

A venit Mustață, reorganizează el galeria de interlopi, deci se poate dacă știe să numere. :))

geogeo
geogeo  •  29 Mai 2020, 18:21

Aceeasi frustrati tristi comentand nu ce poate echipa pe care o sustin ei, ci ce nu poate face FCSB!!!! (Alice si catalynn)

3101575123247794
Alice Popa  •  29 Mai 2020, 17:53
Postat de catalynn pe 29 Mai 2020, 17:50

Mi-ar plăcea sa văd galeria FC fcsb păstrând “distanța socială”. I-am putea numara mai ușor :-)))

Peste tot sunt scaune colorate diferit. Daca pun cateva scaune negre... iata si galeria FCSB!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează