LIGA 1  ·  CORONAVIRUS

NOI REGULI LIGA 1. În ciuda lui Gică Popescu! Ministerul Sănătății și-a dat acordul pentru reluarea Ligii 1, dar pune condiții: când și cu cine se pot juca amicalele

Cum se vor desfășura meciurile amicale
Cum se vor desfășura meciurile amicale

Articol de - Publicat joi, 28 mai 2020 19:20

Ministerul Sănătății a dat acceptul ca Liga 1 să fie reluată pe 13 iunie, dar a pus mai multe condiții. Unele dintre ele au fost contestate vehement de Gică Popescu, președintele Viitorului. 

Astăzi a avut loc o ședință între oamenii Ministerului Sănătății și cei ai LPF. Liga a fost reprezentată de Mircea Călin, din departamentul Competiții, și de juristul Constantin Stătescu. În urma negocierilor s-a obținut aprobarea ca meciurile din Liga 1 să înceapă pe 13 iunie. Prima condiție pusă este ca fotbaliștii să rămână într-un cantonament centralizat până la data startului competiției. 

Ministerul dă peste cap calculele cluburilor

Mai mulți reprezentanți ai cluburilor din Liga 1, printre care și Gică Popescu, cea mai puternică voce, doreau ca fotbaliștii să poată merge acasă, lângă familie, începând cu data de 1 iunie. Antrenamentele ar fi urmat să se desfășoare în condiții normale, ca înaintea crizei provocate de coronavirus. 

Amicale doar între formații de Liga 1

Ministerul Sănătății a oferit un acord și mai strict în privința meciurilor de pregătire. Partidele amicale nu vor putea fi organizate înainte de 6-7 iunie și s-ar putea desfășura doar între formații din Liga 1, fără să fie implicate cluburi din eșaloanele inferioare, care nu respectă condiția izolării în cantonament. 

Cluburile sunt puse în fața unei situații delicate. Datele oferite de MS le oferă posibilități limitate de testare a jucătorilor în condiții de joc real. Cel mai probabil, formațiile vor avea timp să dispute un singur meci amical până pe 13 iunie. 

VIDEO / Președintele Klaus Iohannis dă undă verde sportului: „Competițiile se pot relua de la 1 iunie, dar fără spectatori!”

Citește și alte știri despre fotbalul din Liga 1:Două coafeze infectate au purtat măști și au avut 139 de clienți. Apoi au fost testați, rezultatul este incredibil
Libertatea
Comentarii (2)
catalynn  •  28 Mai 2020, 20:21

Dacă cerințele sunt justificate sau nu raportate la gravitatea pandemiei nu e treaba mea sa decid însă dacă asta e abordarea adoptată de către Guvern și Președinție oricum nu avem ce face decât sa ne conformam ... Acum sa ne explice Luminare cum își imaginează el ca o echipa de amatori poate face fata acestor cerințe, care solicita unor amatori un volum de timp și cheltuieli mult peste posibilitățile lor expunându-i totodata unor riscuri nu doar sanitare ba chiar și juridice in cazul unei infectări. Burleanu a spus azi ca in cazul in care un jucător este depistat cu CoViD echipa este exclusă din competiei iar ne-a jjijji ***! :-) Însă aici trebuie sa ii dau dreptate, un caz poate apărea oricând virusul fiind extrem de contagios și mi se pare exagerat sa atunci la gunoi munca atâtor oameni.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

enigmaticul  •  28 Mai 2020, 20:12

Mda, cică ”Gică Popescu, cea mai puternică voce”, dar nu-i de mirare, acum pușcăriașii au un cuvânt de spus, nu cei ”nepătați”. De aceea merg bine toate lucrurile în țara asta.

Vezi toate comentariile (2 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
20:30 Fotbal, Serie A
Torino - Genoa
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
22:15 Fotbal, Premier League
Crystal Palace - Manchester United
Eurosport
22:45 Fotbal, Serie A
Spal - Inter
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
Program TV complet

Liga 1